FAX-2840

Faksi on liitetty VoIP-puhelinlinjaan (Voice Over Internet Protocol) ja faksin lähettämisessä ja/tai vastaanotossa on ongelmia. Mitä tehdä?

Faksiliikenne on tiedonsiirtoverkon kannalta tarkkaa ajoitusta vaativa interaktiivinen sovellus jollaisia IP-verkot tukevat huonosti jos verkossa on paljon liikennettä. VoIP-palveluun vaikuttavat useat verkon asetukset.
Brother ei tue VoIP-linjojen käyttämiä erikoistoimintoja mutta verkossa on useita asetuksia jotka vaikuttavat verkon kykyyn tukea faksiliikenneyhteyksiä.

1. Tarkista että tiedostolataus ei ole käynnissä. Tavallisesti VoIP-yhteys ja tietokoneen nettiyhteys eivät ole mitenkään tekemisissä toistensa kanssa. Tietoverkon kapasiteetti on kuitenkin rajallinen ja IP-verkkojen ominaisuuksiin kuuluu se että se hukkaa ylikuormitustilanteessa paketteja ja hukkuneet paketit häiritsevät pahasti faksiyhteyttä, mutta eivät puheyhteyttä. Jos tietokoneeseen ladataan tiedostoa netistä faksilähetyksen aikana se voi käyttää kaiken kaistaleveyden jolloin faksiyhteys menee poikki.

2. Yritä lähettää faksi kun verkossa on vähän liikennettä. Jos faksin VoIP-yhteys kulkee internetin kautta silloin ongelmat lisääntyvät. Vertaa tilannetta nettisivuun jota käyt katsomassa usein. Useimmiten sivu tulee nopeasti ruudulle mutta joskus se latautuu hitaasti ja joskus saat vain virheilmoituksen. Tämä aiheutuu ylikuormituksesta joka hidastaa sekä nettisivujen lataamista että faksiliikennettä. Paketit tulevat perille mutta koska faksi sietää huonosti viivettä faksiyhteys katkeaa helposti.

3. Faksiliikennettä ei voi hoitaa puheluille tarkoitetuilla VoIP-yhteyksillä. Ota yhteyttä palveluntarjoajaan ja pyydä muuttamaan linjan asetuksia. Jos yhteys kulkee yksityisessä tietoverkossa verkko kannattaa mitoittaa niin että kapasiteetti riittää kaikkiin tarpeisiin.
  1. Tiettyjen Brotherin mallien asetus Yhteensopivuus ("Compatibility") vaikuttaa tiettyihin asetuksiin joilla on merkitystä faksiyhteyden toimintavarmuuteen. Asetukset ovat tiedonsiirtonopeus ja ECM (Error Correction Mode, virheenkorjaustoiminto).

1. Paina Menu tai Menu/Set ja valitse Faksaus (Fax) => Muut asetukset (Miscellaneous) => Yhteensopivuus (Compatibility).
    2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näpppäimillä Perus (Basic)  tai Perus(VoIP) (Basic(for VoIP)).
      Asetus Perus asettaa tiedonsiirtonopeudeksi 9600 bit/s ja ottaa virheenkorjaustoiminnon pois käytöstä.
    3. Paina OK tai Menu/Set tai Set.
    4. Paina Stop/Exit.

Jos kysymykseesi ei vastattu, oletko tarkistanut muut usein kysytyt kysymykset?

Oletko tarkistanut käyttöohjeet?

Jos tarvitset lisäapua, ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun:

Aiheeseen liittyvät mallit

FAX-2840, MFC-7360N, MFC-7460DN, MFC-7860DW, MFC-8370DN, MFC-8510DN, MFC-8880DN, MFC-8950DW, MFC-8950DWT, MFC-9120CN, MFC-9320CW, MFC-9440CN, MFC-9450CDN, MFC-9460CDN, MFC-9840CDW, MFC-9970CDW