FAX-2840

Miksi faksi ei vastaa puhelimeen sen soidessa?

Jos puhelujen tai faksien vastaanotto ei onnistu, tarkista seuraavat kohdat:

1. Tarkista kuuleeko Brother vapaaäänen. Lisätietoja UKKsta "Kuinka tarkistan havaitseeko Brother vapaaäänen?".

1. Jos vapaaääni kuuluu, jatka kohdasta 4.

2. Jos vapaaääni ei kuulu, tarkista että puhelinjohto on liitetty Brotherissa liittimeen jossa lukee LINE ja se menee suoraan seinäpistorasiaan. Tarkista että johto on hyvin kiinni molemmissa päissä ja että käytät Brotherin puhelinjohtoa. Onko Brotherin puhelinjohdon välipistokkeen ja seinäpistorasian välissä jakaja tai muiden laitteiden välipistokkeita? Poista kaikki ylimääräiset laitteet ja liitä puhelinjohto suoraan seinäpistorasiaan. Jos vapaaääni kuuluu ilman kytkentämuutoksia, jatka kohdasta 2. Jos vapaaääni kuuluu kun kytkentää muutetaan, jatka kohdasta 4. Jos vapaaääni ei kuulu, jatka kohdasta 2.

Puhelinjohdon irrottaminen on tarpeen tutkittaessa onko vika Brotherissa, johdossa tai puhelinverkossa. Muista kytkeä johdot takaisin kun testaus on valmis.

Ukkosvaurioiden estämiseksi Brother suosittelee ylijännitesuojan käyttöä faksin kanssa. Parhaan suojan tarjoaa laite joka suojaa sekä puhelinverkon että sähköverkon kautta tulevilta ylijännitteiltä ja johtaa ylijännitteet sähköverkon maahan. Laite on siis liitettävä maadoitettuun sähköpistorasiaan ja laitteen oikea toiminta edellyttää että sähköverkon maadoitus on kunnossa.

1. Tarkista että näytössä näkyy päivämäärä ja kellonaika.

1. Jos näytössä on virheilmoitus, katso UKK:sta miten po. virheilmoituksen tullessa toimitaan.

2. Jos näytössä näkyy päivämäärä ja kellonaika jatka kohdasta 3.

3. Jos näytössä ei näy mitään, tarkista että virta on kytketty virtakytkimestä. Jos ei tule, tarkista että verkkojohto on kiinni pistorasiassa. Jos sähköjohto on liitetty ylijännitesuojaan tai kytkimellä varustettuun jatkopistorasiaan, irroita johto ja kytke se suoraan seinäpistorasiaan. Jos näytössä ei vieläkään näy mitään, tarkista tuleeko seinäkoskettimeen sähköä. Jos tulee, laitteessa voi olla vikaa.
  1. Tarkista että puhelinlinjalta kuuluu vapaaääni. Kytke tavallinen puhelin faksin tilalle ja nosta kuuloke. Tarkista että puhelimella voi soittaa.

1. Jos vapaaääntä ei kuulu, seinärasiassa tai puhelinverkossa on ongelma. Ota yhteyttä puhelinyhtiöön.

2. Jos vapaaääni kuuluu, tarkista että puhelinjohto on liitetty Brotherissa liittimeen jossa lukee LINE ja se menee suoraan seinäpistorasiaan. Tarkista että johto on hyvin kiinni molemmissa päissä ja että käytät Brotherin puhelinjohtoa. Tarkista kuuleeko Brother vapaaäänen. Jos vapaaääni kuuluu, jatka kohdasta 4. Jos ei kuulu, laitteessa voi olla vikaa.

1. Tarkista että Brotherin vastaustila on asetettu oikein.
    Vastaustila määräytyy sen mukaan mitä palveluja puhelinlinjalla on käytössä.

• VAIN FAX
      Tällä asetuksella FAX/MFC vastaa automaattisesti kaikkiin puheluihin. Voit soittaa ulospäin mutta et voi vastata sisään tuleviin puheluihin.
    • FAX/PUH
      FAX/MFC vastaa puhelimeen automaattisesti puhelimen soidessa (jos et itse vastaa ensin). Soittoviive eli miten monta kertaa puhelin saa soida ennenkuin Brother vastaa siihen valitaan asetuksella Soittokerrat. Jos laite havaitsee faksin kutsuäänen, se aloittaa vastaanoton. Jos faksia ei havaita, laite soittaa omaa kaiutintaan, josta tiedät mennä vastaamaan puhelimeen.

• PUHELINVASTAAJA
      Tätä asetusta käytetään ulkoisen puhelinvastaajan kanssa. Vastaaja kytketään samaan puhelinjohtoon kuin Brother ja se vastaa puhelimeen sen soidessa. Kun vastaaja pitää linjaa auki, Brother kuuntelee linjalla kuuluvia ääniä. Jos Brother havaitsee faksin kutsuäänen, se aloittaa faksivastaanoton. Jos Brother ei havaitse faksin kutsuääntä, se pysyy hiljaa ja antaa soittajan jättää viestin puhelinvastaajaan.

• MANUAALINEN
      Brother ei vastaa puhelimeen sen soidessa.

FAX/PUH-tilassa Brother siirtää puhelun faksille kun F/P Soiton Pituus (F/T Ring Time)-asetuksessa annettu aika on kulunut. Puhelinvastaajatilassa puhelimeen vastaa puhelinvastaaja ja se miten monen soiton jälkeen puhelimeen vastataan asetetaan puhelinvastaajasta. Jos vastaat välipistokkeen päälle kytkettyyn ulkoiseen puhelimeen ennen kuin Brother ehtii vastata ja huomaat että tulossa on faksi, voit käynnistää faksivastaanoton antamalla Kaukokäynnistyskoodin (*51) puhelimen näppäimistöltä. Sen kuultuaan Brother aloittaa faxvastaanoton.

1. Jos faksi on kytketty sarjapuhelinjärjestelmään, kytke faksi linjaan johon vastataan viimeiseksi, jotta puhelu ei enää siirtyisi faksista muihin puhelimiin.
  1. Testaa tulostimen toiminta tulostamalla Ohje (Help List).  Toimi seuraavasti:

1. Paina ohjauspaneelin näppäintä Menu.
    2. Valitse Tulosta rap. ja Ohje (Print Reports => Help List).
    3. Paina Black(Mono) Start, Color(Colour) Start tai Start.

Ohje tulostetaan. Jos tulostus toimii oikein, jatka kohdasta 7. Jos tulostus ei toimi, tarkista mahdolliset virheilmoitukset ja ota tarvittaessa yhteyttä Brother-huoltoon.
  1. Lähetä testifaksi.

1. Tarkista ensin soittoviiveasetus. Jos vastaustilana on MANUAALINEN, älä koske soittoviiveasetukseen vaan jatka kohdasta b. Jos vastaustilana on FAX tai FAX/PUH pienennä soittoviivettä pienimpään arvoon 1 (2 tai 3 joissakin maissa). Jos vastaustilana on PUHELINVASTAAJA, pienennä vastaajan soittoviivettä arvoon 2 (3 joissakin maissa). Tämä varmistaa että faksipuheluun vastataan niin nopeasti kuin mahdollista. Soittoviiveasetus määrää sen miten monen soittokerran jälkeen laite vastaa puhelimeen.
      Brotherin soittoviiveasetus tarkistetaan seuraavasti:
      *Jos laitteessa on kosketusnäyttö, siirry kohtaan "Kosketusnäyttömalleille".

1. Laite on FAX-tilassa (Fax-näppäimen valo palaa). Jos ei ole, paina näppäintä niin että valo syttyy.
      2. Paina Menu.
      3. Valitse Fax => Vastaanottoas. (Setup Receive) => Soittokerrat (Ring Delay).
      4. Valitse 01 (02 tai 03 joissakin maissa) ja paina OK.

<Kosketusnäyttömalleille>

1. Laite on FAX-tilassa (Fax-näppäimen valo palaa). Jos ei ole, paina näppäintä niin että valo syttyy.
      2. Paina Menu.
      3. Valitse Fax => Vastaanottoas. (Setup Receive) => Soittokerrat (Ring Delay).
      4. Valitse 01 (02 tai 03 joissakin maissa).

Katso puhelinvastaajan käyttöohjeesta miten sen soittoviivettä muutetaan.

2. Ota yhteyttä avustajaan ja pyydä lähettämään faksi.

-- TAI --
      (Vain USA)
      Voit käyttää automaattista Fax Test Sheet and Product Registration-järjestelmäämme. Jos et ole vielä täyttänyt ja lähettänyt laitteen mukana toimitettua lomaketta Fax Test Sheet, täytä se ja lähetä faksilla numeroon 1-877-268-9575. Varmista ennen lähetystä että laitteen nimitunnuksessa on sinun oikea faksinumerosi. Kun järjestelmä vastaanottaa lomakkeen, se lähettää automaattisesti varmistusfaksin nimitunnuksen ilmoittamaan numeroon. Jos laite on jo rekisteröity, lähetä tyhjä paperi johon on kirjoitettu "Test" ja saat varmistusfaksin. Näin voit testata faksiyhteytesi vaikka käytettävissä ei olisi avustajaa jolla on faksi.

3. Jos vastaanotto toimii, laite on kunnossa. Aseta soittoviive takaisin haluttuun arvoon Brotherissa tai puhelinvastaajassa. Jos Brother ei vastaa puhelimeen kun soittokertojen määrää kasvatetaan, silloin samalla linjalla on jokin muu laite tai henkilö joka vastaa puhelimeen sen soidessa ja estää Brotheria vastaamasta.
  1. Tarkista että lähettäjällä on käytössä sinun oikea faxnumerosi ja hän lähettää oikeaan numeroon. Voit testata linjan toiminnan itse jos sinulla on kännykkä tai toinen puhelinlinja. Soita faksinumeroosi ja tarkkaile mitä tapahtuu: vastaako Brother puhelimeen ja kuuluuko toisesta päästä faksin kutsuääni. Jos ääni ei kulje puhelinyhteyden läpi, puhelinlinjassa voi olla vikaa. Ota yhteyttä puhelinlaitokseen.

Vastaanotto-ongelmien jatkuessa ota yhteyttä Brother-huoltoon.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

Jos kysymykseesi ei vastattu, oletko tarkistanut muut usein kysytyt kysymykset?

Oletko tarkistanut käyttöohjeet?

Jos tarvitset lisäapua, ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun:

Aiheeseen liittyvät mallit

FAX-2840, MFC-250C, MFC-290C, MFC-295CN, MFC-490CW, MFC-5890CN, MFC-5895CW, MFC-6490CW, MFC-6890CDW, MFC-8510DN, MFC-8950DW, MFC-8950DWT, MFC-9460CDN, MFC-990CW, MFC-9970CDW, MFC-J410, MFC-J430W, MFC-J470DW, MFC-J5910DW, MFC-J615W, MFC-J625DW, MFC-J6510DW, MFC-J6710DW, MFC-J6910DW