FAX-2820

Mikä on nimitunnus ("Station ID") ja miten se asetetaan?

Nimitunnus kertoo viestin vastaanottajalle kuka lähettää hänelle viestiä. Jokaiselle faxviestin sivulle tulostetaan yläreunaan sinun nimesi ja faxnumerosi. Nimitunnuksen tiedot asetetaan seuraavasti:

1. Paina Menu/Set-näppäintä.

2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Initial Setup ja paina Menu/Set.

3. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä STATION ID  ja paina Menu/Set.

Jos nimitunnus on jo asetettu, näytöllä pyydetään painamaan 1 jos haluat muuttaa sitä, 2 jos et halua muuttaa sitä.

4. Anna faxnumero (suurin pituus 20 numeroa) ja paina Menu/Set.

5. Anna nimesi numeronäppäimistöllä (enintään 20 merkkiä).
    Numeroiden 2 - - 9 yläpuolella näet kirjaimia. Jos painat näppäintä kerran, saat näyttöön ensimmäisen kirjaimen, kaksi kertaa, saat toisen kirjaimen ja kolme kertaa, saat kolmannen kirjaimen. Näppäimissä 7 - - 9 on 4 eri kirjainta. Jos täytyy kirjoittaa kaksi samasta näppäimestä löytyvää merkkiä peräkkäin, siirry seuraavaan kirjoituskohtaan nuoli oikeaan-näppäimellä. (Esimerkki: Halutaan kirjoittaa "ED", joten paina numeronäppäintä 3 kaksi kertaa niin valitset kirjaimen "E". Siirry seuraavaan kirjoituskohtaan nuoli oikeaan-näppäimellä. Paina numeronäppäintä 3 kerran niin valitset kirjaimen "D".)
    Jos kirjoitit väärän merkin, se muutetaan siirtämällä kohdistin nuoli vasempaan-näppäimellä väärän merkin alle. Voit siirtyä takaisin miten paljon tahansa ja kirjoittaa uuden merkin päälle. Merkkejä ei voi lisätä väliin.

Painamalla Stop/Exit kohdistimen kohdalla oleva merkki ja kaikki merkit siitä oikealle poistuvat. Sitten voit kirjoittaa tekstin oikein. Voit siirtyä miten paljon takaisin tahansa ja kirjoittaa uuden merkin päälle.

Erikoismerkit saadaan painamalla *, #, tai 0 -näppäintä ja viemällä kohdistin nuoli vasempaan tai oikeaan-näppäimellä halutun merkin alle. Valitse merkki painamalla Menu/Set. Merkki näkyy näytöllä. Erikoismerkkejä voi kirjoittaa vain nimeen, ei puhelinnumeroon.

6.  Paina Menu/Set.

7. Paina Stop/Exit.

Koskee vain asiakkaita USA:ssa:
    Telephone Consumer Protection Act vuodelta 1991 määrää että henkilö tai elektroninen laite ei saa lähettää faksiviestiä ellei viesti sisällä selkeää nimitunnusta joko sivun ylä- tai alareunassa ainakin viestin ensimmäisellä sivulla. Tunnukseen kuuluu lähetysaika ja kelloaika, lähettäjän yksilöivä tunnus ja faksinumero. Katso täältä  miten asetetaan oikea päivämäärä ja kellonaika ja tältä sivulta miten nimitunnus asetetaan.

Aiheeseen liittyvät mallit

FAX-2820, MFC-7420, MFC-7820N, MFC-9420CN