DCP-L8400CDN

Brother-laitetta ei löydy verkosta, kun asensin ohjaimia tietokoneeseen.

Brother-tulostuslaite

Jos yllä oleva viesti tulee näkyviin, ratkaise ongelma tarkistamalla seuraavat seikat.

HUOM: Kuvat esittävät tiettyä mallia ja käyttöjärjestelmää, ja ne voivat poiketa Brother-laitteestasi ja käyttöjärjestelmästäsi.

1. Tarkista verkkolaitteet
  2. Tarkista palomuurin asetukset

1. Tarkista verkkolaitteet

Varmista, että kaikki verkon laitteet, joihin tietokone ja Brother-laite on liitetty, toimivat oikein.

• Sammuta Brother-laite ja käynnistä se uudelleen.

Sisäinen verkkokortti ei ehkä toimi jostakin syystä. Sammuta Brother-laite ja käynnistä se uudelleen, jolloin verkkokortti nollautuu.

• Tarkista tietokoneen ja tukiaseman välinen verkkoyhteys.

Tietokoneen ja tukiaseman välinen verkkoyhteys ei ehkä ole käytettävissä. Tarkista verkkoyhteys selaamalla Internet-sivustoja tietokoneessa tai lähettämällä ja vastaanottamalla sähköpostiviestejä Internetin kautta verkkoyhteyden varmistamiseksi.

• Tarkista verkkolaitteet ja liitäntäkaapelit (vain kiinteä yhteys).

Verkkolaitteet ja liitäntäkaapelit, joihin tietokone ja Brother on liitetty eivät ehkä toimi oikein. Varmista reitittimen tai kytkimen Link-merkkivalosta, että laitteet toimivat oikein.

• Jos yhteyden merkkivalo syttyy tai vilkkuu, verkkolaitteet ja liitäntäkaapelit toimivat oikein. Siirry seuraavaan kohtaan.
    • Jos yhteyden merkkivalo ei syty tai vilku, verkkolaitteissa tai liitäntäkaapeleissa on ongelmia. Liitä verkkokaapeli muihin portteihin tai käytä toista verkkokaapelia.
  • Sammuta reititin tai kytke keskitin ja käynnistä se uudelleen.

Reititin tai kytkin ei ehkä toimi oikein, jos kytket kaapelin uudelleen tai vaihdat IP-osoitetta useita kertoja, vaikka kaikki IP-osoitteet ovat oikein. Sammuta reititin tai kytke ja käynnistä se uudelleen, jolloin reititin tai keskitin nollautuu.

• Tarkista kaikkien laajakaistareitittimien ja tukiasemien asetukset (vain, jos verkossa on muutamia laajakaistareitittimiä).

Kaikkien laajakaistareitittimien ja tukiasemien asetuksia ei ehkä ole määritetty oikein, jos verkossa on useita LAN-portteja käyttäviä laajakaistareitittimiä alla kuvatulla tavalla. Varmista, että kaikkien laajakaistareitittimien ja tukiasemien asetukset on määritetty oikein.
    Laajakaistareititin

Lisätietoja laajakaistareitittimien siltatilan muuttamisesta (esimerkiksi DHCP-toiminnon poistaminen käytöstä) saat laajakaistareitittimien valmistajalta koskien seuraavia tilanteita tai laajakaistareitittimen mukana toimitetuista oppaista.

• Tietokone ei löydä Brother-laitetta verkosta.
    • Tietokoneen internet-yhteys toimii.
    • Brother-laite saa yhteyden laajakaistareitittimeen.

2. Tarkista palomuurin asetukset

Jos Windowsin palomuuri- tai palomuuriohjelmisto on käytössä, se saattaa estää tarvittavan verkkoyhteyden. Muuta palomuurin asetuksia luomalla palomuurisääntö, joka estää muut kuin asetukset tai poistaa palomuurin käytöstä tietokoneessa.

Voit sallia verkkoyhteyden muuttamalla palomuurin/suojausasetuksia tilapäisesti

Tietokoneen palomuuri/suojausohjelmisto saattaa estää verkkoyhteyden muodostamisen. Jos saat palomuuriin liittyviä ilmoituksia, suosittelemme, että muutat tietokoneen suojausasetuksia yhteyden muodostamista varten.

Omat asetukset

TÄRKEÄÄ

• Ennen kuin poistat palomuurin käytöstä, varmista, että haluamasi muutokset sopivat verkkoosi. Brother ei vastaa palomuurin käytöstä poistamisen seurauksista.
  • Kun olet valmis, ota palomuuri uudelleen käyttöön.

Kun olet tarkistanut edellä mainitut kohdat, yritä asentaa ohjain uudelleen ja tarkistaa, löytyvätkö laitteet.

Jos määrität IP-osoitteen manuaalisesti, valitse asennusohjelmassa Mukautettu asennus ja kun kysytään verkkohaun tyyppiä, so. miten Brotheria etsitään verkosta, valitse 'Specify your machine by address (Advanced Users)' jolloin voit antaa IP-osoitteen.

Yhteystyyppi

Verkon hakutyyppi

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-L2540DN, DCP-L8400CDN, HL-L2360DN, HL-L8250CDN