DCP-J925DW

En voi tulostaa Brother-laitteella langattomassa verkossa (Windows)

Voit ratkaista ongelman ja pystyä taas tulostamaan noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Varmista, että Brother-laite on käyttövalmis
  2. Tarkista ja korjaa langaton yhteys
  3. Selvitä ja ratkaise muita langattoman yhteyden ongelmia

1. Varmista, että Brother-laite on käyttövalmis

Varmista, että Brother-laite on jo määritetty.
Jos näin ei ole, määritä Brother-laite napsauttamalla tätä.
Varmista, että Brother-laitteeseen on kytketty virta ja että sen näytöllä ei ole virheilmoituksia.

1.1 Varmista, että Brother-laitteeseen on kytketty virta

Jos laitteen näyttö on tyhjä

Laite ei ole käynnissä tai se on lepotilassa.

• Paina jotakin laitteen painiketta ja tarkista herääkö se lepotilasta.
  • Jos näin ei ole, tarkista että se on kytketty pistorasiaan ja virtakytkimet ON-asentoon.
  • Jos laite ei reagoi, vaikka yritit käynnistää ja sammuttaa sen, ota yhteys Brother-tukeen.

1.2 Varmista, että Brother-laitteen näytöllä ei ole virheilmoituksia

Jos laitteen näytöllä näkyy tulostusvirheitä

Tulostusvirheet, kuten paperitukos, tai muste/väriaine lopussa eivät ehkä salli tulostamista. Tyhjennä ne ensin ja yritä sitten tulostaa.

Lisätietoja virheilmoituksista on online-käyttöoppaassa , peruskäyttöoppaassa, tai käyttöoppaassa.

> löydät uusimman Online-käyttöoppaan, peruskäyttöoppaan, tai käyttöoppaan Käyttöoppaat -osiosta.

1.3 Varmista, että Brother-laitteesi on määritetty oletustulostimeksi

Näytöt ja ohjeet voivat vaihdella käyttöjärjestelmän ja Brother-laitteen mukaan.

Voit tarkistaa, onko Brother-laitteesi määritetty oletustulostimeksi seuraavasti:

Windows 10

1. Valitse Käynnistä.
  2. Kirjoita Control Panel (Ohjauspaneeli) ja paina Enter -painiketta.
  3. Valitse Laitteet ja tulostimet.

Windows 8

1. Avaa Ohjauspaneeli.
    > Napsauta tätä, kun haluat nähdä miten Ohjauspaneeli avataan.
  2. Valitse Laitteisto ja äänet > Laitteet ja tulostimet.

Windows 7

Valitse Käynnistä > Laitteet ja tulostimet.

Jos Brother-laitteessa ei ole valintamerkkiä, napsauta Brother-laitteen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Määritä oletustulostimeksi.

Aseta oletustulostimeksi

1.4 Tarkista Brother-laitteen tila

Voit tarkistaa Brother-laitteen tilan viemällä hiiren osoittimen sen kuvakkeen päälle ja odottamalla, että tiedot-ponnahdusikkuna tulee näkyviin.

• Jos laitteen tila on Offline

offline-tilassa

, napsauta Brother-laitteen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella > Näytä, mitä tulostetaaan parhaillaan > Tulostin > Käytä tulostinta offline-tilassa (varmista, että tämän asetuksen vieressä ei ole valintamerkkiä).
    Jos Käytä tulostinta offline-tilassa näkyy harmaana, valitse Avaa järjestelmänvalvojana. Anna järjestelmänvalvojan salasana ja valitse Kyllä.

• Jos laitteen tila on Paused (keskeytetty)

Tauko

, napsauta Brother-laitteen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella > Näytä, mitä tulostetaaan parhaillaan > Tulostin > Keskeytä tulostus (varmista, että tämän asetuksen vieressä ei ole valintamerkkiä).
    Jos Keskeytä tulostus näkyy harmaana, valitse Avaa järjestelmänvalvojana. Anna järjestelmänvalvojan salasana ja valitse Kyllä.Jos tulostimen tila on Offline:

Kun olet suorittanut tässä osiossa mainitut tarkistukset, yritä tulostaa.

1.5 Poista kaikki tulostustyöt

Napsauta Brother-laitteen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella > Näytä, mitä tulostetaaan parhaillaan > Tulostin > Peruuta kaikki tiedostot.

Kaikki asiakirjat

Jos Peruuta kaikki tiedostot -vaihtoehto näkyy harmaana, valitse Avaa järjestelmänvalvojana. Anna järjestelmänvalvojan salasana ja valitse Kyllä.

Kun olet suorittanut tässä osiossa mainitut tarkistukset, yritä tulostaa. Jos tulostaminen ei vieläkään onnistu, tarkista langaton yhteys osiossa 2 kuvatulla tavalla.

2. Tarkista ja korjaa langaton yhteys

Varmista, että Brother-laite on liitetty verkkoon oikein.

Tietokoneen ja langattoman reitittimen välinen verkkoyhteys ei ehkä ole käytettävissä tai se on määritetty väärin.

Jos olet vaihtanut langattoman reitittimen tai tukiaseman tai muuttanut sen asetuksia, liitä Brother-laite uudelleen uuteen langattomaan reitittimeen tai tukiasemaan.

> Määritä langaton yhteys napsauttamalla tätä.

2.1 Varmista, että tietokone on liitetty langattomaan verkkoon

Voit testata yhteyden seuraavasti:

1. Käy Internet-sivustossa tai lähetä ja vastaanota sähköpostiviestejä. Jos voit käyttää Internetiä, mutta Brother-laitetta ei löydy verkosta, siirry kohtaan 2.2.
  2. Tulosta WLAN-raportti, joka näyttää yhteyden tilan. Jos raportissa on virhekoodeja, tarkista WLAN-raportin virhekoodit napsauttamalla tätä.

2.2 Varmista, että Brother-laitteen langaton verkkoliitäntä on käytössä

Jos et voi tulostaa langattomasti, Brother-laitteen langaton verkkoliitäntä voi olla poissa käytöstä. Brother-laitteen langattoman verkkoliitännän ottaminen käyttöön:

> Katso miten Brother-laitteen verkkoliitännän asetusta muutetaan.

Kun olet suorittanut tässä osiossa mainitut tarkistukset, yritä tulostaa. Jos tulostaminen ei vieläkään onnistu, siirry kohtaan 2.3.

2.3 Varmista, että kaikki langattomat laitteet toimivat

Sammuta kaikki seuraavat laitteet ja käynnistä ne uudelleen kuvan osoittamassa järjestyksessä:

Odota vähintään viisi minuuttia, jotta Brother-laite muodostaa yhteyden langattomaan verkkoon, ja yritä tulostaa.

Jos yhteyden muodostaminen ei vieläkään onnistu, tee langattoman verkkoyhteyden vianmääritys ja korjaa se Verkkoyhteyden korjaustyökalulla (katso 2.4 alla).

2.4 Kokeile Verkkoyhteyden korjaustyökalua

Tämä työkalu auttaa palauttamaan tulostusominaisuuden mahdollisimman vähäisellä käyttäjän vaikutuksella. Tämä apuohjelma etsii ja päivittää automaattisesti Brother-laitteen IP-osoitteen tulostinohjaimellesi.

Verkkoyhteyden korjaustyökalu

Sinun on kirjauduttava sisään järjestelmänvalvojan oikeuksin.
Varmista, että Brother-laitteeseen on kytketty virta päälle ja että se on yhteydessä samaan verkkoon kuin tietokone.

> Lataa Verkkoyhteyden korjaustyökalu Lataukset -osiossa napsauttamalla tätä.

Verkkoyhteyden korjaustyökalun ohjeet ovat lataussivulla.

Yritä tulostaa. Jos tulostaminen ei vieläkään onnistu, määritä Brother-laite uudelleen, siirry kohtaan 2.5.

2.5 Yritä asentaa Brother-laite uudelleen

Jos olet tehnyt edellä mainitut tarkistukset ja yhteydenkorjauksen, mutta tulostaminen ei vieläkään onnistu, asenna ohjain uudelleen (Täydellinen ohjain ja ohjelmistopaketti).

> Napsauta tätä, kun haluat nähdä miten Brother-laite asennetaan uudelleen.

Voit sallia verkkoyhteyden muuttamalla palomuuri-/suojausasetuksia väliaikaisesti

Tietokoneen palomuuri/suojausohjelmisto saattaa estää verkkoyhteyden muodostamisen. Jos saat palomuuriin liittyviä ilmoituksia, suosittelemme että muutat tietokoneen suojausasetuksia yhteyden muodostamista varten.

palomuuri

TÄRKEÄÄ

• Ennen kuin poistat palomuurin käytöstä, varmista että haluamasi muutokset sopivat verkkoosi. Brother ei vastaa palomuurin käytöstä poistamisen seurauksista.
  • Kun olet valmis, ota palomuuri uudelleen käyttöön.

Jos olet asentanut Brother-laitteen uudelleen etkä vieläkään voi muodostaa yhteyttä ja tulostaa, tee langattoman yhteyden lisätarkistukset osiossa 3.

3. Selvitä ja ratkaise muita langattoman yhteyden ongelmia

3.1 Tulosta verkon määritysraportti ja tarkista yhteys langattomaan reitittimeen tai tukiasemaan

Kun Brother-laite on liitetty langattomaan verkkoon, tarkista laitteen langattoman yhteyden tila tulostamalla verkon määritysraportti:

> Napsauta tätä, kun haluat nähdä miten verkon määritysraportti tulostetaan.

Linkin tila

Tarkista langattoman yhteyden tila tulostetusta raportista:

Langattoman yhteyden tila Toimenpide
Link OK Tarkista tietokoneen ja Brother-laitteen IP-osoite. > Siirry kohtaan 3.2
Error Palauta verkkoasetukset tehdasasetuksiksi. > Siirry kohtaan 3.3

3.2 Tarkista tietokoneen ja Brother-laitteen IP-osoite

3.2.1 Tetokoneen ja Brother-laitteen IP-osoitteen tarkistaminen

1. Tietokoneen IP-osoitteen tarkistaminen:

Windows 10
    Valitse Käynnistä > (kaikki sovellukset >) Windows-järjestelmä ja sitten valitse Komentokehote.

Windows 8
    1. Valitse aloitusnäytössä . Aloitusnäytössä napsauta tyhjää kohtaa oikealla hiirennäppäimellä ja valitse valikosta Kaikki sovellukset (All Apps).
    2. Valitse Komentokehote.
    Windows 7
    Valitse Käynnistä > kaikki ohjelmat > Apuohjelmat ja valitse sitten Komentokehoite.

2. Kirjoita ipconfig ja paina Enter.
    Tarkista IP-osoite(IP Addreess) ja aliverkon peite(Subnet Mask).
    Varmista, että aliverkon peite on 255.255.255.0. Jos aliverkon peite ei ole sama, ota yhteys verkonvalvojaan.

Komentokehote

3. Sulje Komentokehoite-ikkuna kirjoittamalla exit (poistu) ja painamalla Enter.

4. Tarkista nyt Brother-laitteen IP-osoite verkon määritysraportista.

> Napsauta tätä, kun haluat nähdä miten verkon määritysraportti tulostetaan.

5. Tarkista tulostetun raportin <IP Settings> (IP-asetukset) -kohdassa oleva IP Address (IP-osoite).

IP-asetukset

6. Vertaa tietokoneen ja Brother-laitteen IP-osoitetta.
    • Varmista, että osoitteet ovat samat ja että vain loppunumerot ovat erilaiset. Esimerkki:
      Tietokone: 192.168.1.2
      Brother-laite: 192.168.1.110
    • Varmista, että tietokone ja Brother-laite käyttävät eri loppunumeroita välillä 2–254.
    • Jokaisella verkon laitteella tai tietokoneella on oltava yksilöllinen IP-osoite.
    • Jos verkon määritysraportin IP-osoite on 0.0.0.0, odota vähintään viisi minuuttia ja yritä muodostaa yhteys uudelleen.

Pingaa seuraavaksi Brother-laitettasi tarkistaaksesi kommunikoiko se tietokoneesi kanssa oikein (katso 3.2.2).

3.2.2 Brother-laitteen pingaaminen

1. Kirjoita Komentokehoite -ikkunassa ping xxx.xxx.xxx.xxx.
    (Jossa xxx.xxx.xxx.xxx on tulostetussa verkon määritysraportissa mainittu Brother-laitteen IP-osoite.)

2. Paina Enter -näppäintä. Tietokone lähettää ping-kutsun tai yrittää muodostaa yhteyttä Brother-laitteeseen. Kun valmista, saat ping-tiedot.
    • Jos saat vastaukset ja ne ovat Brother-laitteen IP-osoitteesta (katso alla oleva kuva esimerkkinä), tietokoneen ja Brother-laitteen välillä on yhteys. Sulje ikkuna.

KOMENTO

• Jos et saa vastauksia tai ne eivät ole peräisin oikeasta IP-osoitteesta, Brother-laitteen ja tietokoneen välillä on tiedonsiirto-ongelma. Voit ratkaista ongelman seuraavasti:

1. Varmista, että tietokone ja Brother-laite on liitetty samaan langattomaan verkkoon (samalla verkkonimellä (SSID)).
        Jos tietokone ja Brother-laite on yhdistetty eri langattomiin verkkoihin etkä pysty ratkaisemaan ongelmaa, ota yhteys reitittimen valmistajaan, verkonvalvojaan tai internet-palveluntarjoajaan ja selvitä tietokoneen verkkoyhteyden ongelma.

2. Varmista, että palomuureja tai muita sovelluksia eivät ole käynnissä, koska ne saattavat estää verkkoyhteyden muodostamisen. Muodosta yhteys muuttamalla väliaikaisesti tietokoneen suojausasetuksia. Kun olet valmis, ota palomuuri uudelleen käyttöön.

• Toista 3.2.2 asetusten muuttamisen jälkeen.
        • Jos Brother-laitetta ei vieläkään voi pingata, yritä lähettää ping-kutsu toisesta verkkoon liitetystä tietokoneesta ja tarkista onko ongelma tietokoneesi verkkoyhteydessä. Jos näin on, pyydä lisätietoja tietokoneen vianmäärityksestä tietokoneen valmistajalta tai verkonvalvojalta.
        • Jos Brother-laitetta ei vieläkään pingata, muodosta verkkoyhteys uudelleen kohdassa 3.3.

3.3 Palauta verkkoasetukset tehdasasetuksiksi

> Napsauttamalla tätä näet miten laite palautetaan tehdasasetuksiin.

Jos voit tulostaa tai skannata verkon muista tietokoneista, älä nollaa Brother-laitteen verkkoasetuksia, vaan ota yhteys tietokoneen valmistajaan, verkonvalvojaan, tai internet-palveluntarjoajaan. Palomuurit tai tietoturvaohjelmistot saattavat estää tiedonsiirron.

3.4 Lisätarkistusta sen tarkistamiseksi toimiiko reititin tai yhteyspiste oikein

Langattoman reitittimen tai tukiaseman käyttöoikeusrajoitukset saattavat olla käytössä. Tee alla olevat tarkistukset ja ryhdy tarvittaessa toimenpiteisiin.

• Varmista, että yksityisyydensuojaerottimen(privacy separator) asetukset on poistettu käytöstä.
  • Jos reitittimiä on enemmän kuin kaksi, kaikkien langattomien reitittimien ja tukiasemien asetuksia ei ehkä ole määritetty oikein.
  • Jos käytät MAC-osoitteiden suodatusta langattomassa reitittimessä tai tukipisteessä, määritä Brother-laitteen MAC-osoite.
    > Katso miten Mac-osoite tarkistetaan napsauttamalla tätä.

3.5 Yritä asentaa Brother-laite uudelleen

Jos olet tehnyt edellä mainitut tarkistukset ja korjannut yhteyden, mutta tulostaminen ei vieläkään onnistu, asenna ohjain uudelleen (Täydellinen ohjain ja ohjelmistopaketti).
> Napsauta tätä kun haluat nähdä miten Brother-laite asennetaan.

Jos kysymykseesi ei vastattu, oletko tarkistanut muut usein kysytyt kysymykset?

Oletko tarkistanut käyttöohjeet?

Jos tarvitset lisäapua, ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun:

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-1610W, DCP-1612W, DCP-340CW, DCP-375CW, DCP-585CW, DCP-6690CW, DCP-7055W, DCP-7070DW, DCP-750CW, DCP-770CW, DCP-9015CDW, DCP-9020CDW, DCP-J132W, DCP-J140W, DCP-J152W, DCP-J315W, DCP-J4110DW, DCP-J4120DW, DCP-J515W, DCP-J525W, DCP-J552DW, DCP-J562DW, DCP-J715W, DCP-J725DW, DCP-J752DW, DCP-J785DW, DCP-J925DW, DCP-L3517CDW, DCP-L3550CDW, DCP-L8450CDW, HL-1210W, HL-1212W, HL-3140CW, HL-3170CDW, HL-4070CDW, HL-4570CDW, HL-4570CDWT, HL-5280DW, HL-5470DW, HL-6180DW, HL-6180DWT, HL-L3210CW, HL-L3230CDW, HL-L3270CDW, HL-L8350CDW, HL-L9200CDWT, HL-L9300CDW(TT), HL-S7000DN, MFC-490CW, MFC-5895CW, MFC-6490CW, MFC-6890CDW, MFC-7840W, MFC-7860DW, MFC-820CW, MFC-845CW, MFC-885CW, MFC-8870DW, MFC-8950DW, MFC-8950DWT, MFC-9320CW, MFC-9330CDW, MFC-9840CDW, MFC-990CW, MFC-9970CDW, MFC-J430W, MFC-J4410DW, MFC-J4510DW, MFC-J4620DW, MFC-J4625DW, MFC-J470DW, MFC-J4710DW, MFC-J480DW, MFC-J5320DW, MFC-J5620DW, MFC-J5625DW, MFC-J5720DW, MFC-J5910DW, MFC-J5920DW, MFC-J615W, MFC-J625DW, MFC-J650DW, MFC-J6510DW, MFC-J6710DW, MFC-J680DW, MFC-J6910DW, MFC-J985DW, MFC-L3750CDW, MFC-L8650CDW, MFC-L8850CDW, MFC-L9550CDW(T)