DCP-J925DW

En voi tulostaa Brother-laitteella langattomassa verkossa (Windows)

Voit ratkaista ongelman ja skannata uudelleen noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Varmista, että Brother-laite on käyttövalmis
  2. Tarkista ja korjaa langaton yhteys
  3. Diagnosoi ja ratkaise muita langattoman yhteyden ongelmia

1. Varmista, että Brother-laite on käyttövalmis

Varmista, että Brother-laite on jo määritetty.
Jos näin ei ole, määritä Brother-laite napsauttamalla tätä.
Varmista, että Brother-laitteeseen on kytketty virta ja että sen näytössä ei näy virheilmoituksia.

1.1 Varmista, että Brother-laitteeseen on kytketty virta

Jos laitteen näyttö on tyhjä

Laite ei ole käynnissä tai lepotilassa.

• Paina mitä tahansa laitteen painiketta ja tarkista, herääkö laite lepotilasta.
  • Jos näin ei ole, tarkista, että se on kytketty toimivaan pistorasiaan ja että kaikki virtakytkimet on kytketty PÄÄLLE .
  • Jos laite ei reagoi, vaikka yritit käynnistää ja sammuttaa sen, ota yhteys Brother-jälleenmyyjään.

1.2 Varmista, että Brother-laitteen näytössä ei näy virheitä

Jos laitteen näytössä näkyy tulostuksen virheilmoituksia

Tulostukseen liittyvät virheilmoitukset, kuten Paperitukos tai Muste/väriaine lopussa, estävät tulostamisen. Kuittaa ne ensin ja yritä sitten tulostaa.

Lisätietoja virheilmoituksista on Online-käyttöoppaassa, Peruskäyttöoppaassa tai Käyttöoppaassa.

> Käyttöoppaat-osassa on uusin Online-käyttöopas, Peruskäyttöopas tai Käyttöopas luettavissa.

Varmista, että Brother-laite on määritetty oletustulostimeksi.

Näytöt ja ohjeet voivat vaihdella käyttöjärjestelmän ja Brotherin mallin mukaan.

Voit tarkistaa seuraavasti, onko Brother-laite määritetty oletustulostimeksi:

(Windows 11 tai uudempi)

Varmista, että Brother-laite on valittu tulostimeksi sovelluksessa.
Jos laite on valittu, mutta et voi tulostaa, siirry vaiheeseen 1.4.

Windows 8 / Windows 10

Windows 10

1. Valitse Käynnistä.
  2. Kirjoita Control Panel (Ohjauspaneeli) ja paina Enter -näppäintä.
  3. Valitse Laitteet ja tulostimet.

Windows 8

1. Avaa Ohjauspaneeli.
    Katso Ohjauspaneelin avaaminen napsauttamalla tätä.
  2. Valitse Laitteisto ja äänet > Laitteet ja tulostimet.

Windows 7

Valitse Käynnistä > Laitteet ja tulostimet.

Jos valintamerkkiä ei näy Brother-laitteen kuvakkeessa, napsauta Brother-laitteen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Aseta oletustulostimeksi.

Aseta oletustulostimeksi

1.4 Poista kaikki tulostustyöt

Windows 11
  1. Valitse Käynnistä > Asetukset > Bluetooth & laitteet > Tulostimet ja skannerit.
  2. Valitse Brother-laite ja valitse sitten Avaa tulostusjono.
  3. Jos jonossa on tulostustöitä, valitse Valikko > Peruuta kaikki.

Kun olet tehnyt tässä mainitut tarkistukset, yritä tulostaa. Jos tulostaminen ei vieläkään onnistu, siirry vaiheeseen 2.

Windows 8 / Windows 10

Napsauta Brother-laitteen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella > Katso mitä tulostetaan > Tulostin > Peruuta kaikki asiakirjat.

Jos Peruuta kaikki asiakirjat näkyy harmaana, valitse Avaa järjestelmänvalvojana. Kirjoita järjestelmänvalvojan salasana ja valitse Kyllä.

Kun olet tehnyt tämän vaiheen tarkistukset, yritä tulostaa.

1.5 Tarkista Brother-laitteesi tila

Tämä ohje on käytettävissä Windows 10:een asti.
Jos käytät Windows 11:ää tai uudempaa, siirry vaiheeseen 2.

(Windows 10 tai vanhempi)

Voit tarkistaa Brother-laitteen tilan viemällä hiiren osoittimen sen kuvakkeen päälle ja odottamalla, että näyttöön tulee ilmoitus.

• Jos laitteen tilana on Offline (poissa käytöstä)

offline-tilassa

silloin napsauta Brother-laitteen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella > Katso mitä tulostetaan > tulostin > Käytä tulostinta offline-tilassa (varmista, että tämän asetuksen vieressä ei ole valintamerkkiä).
    Jos Käytä tulostinta offline-tilassa on harmaana, valitse Avaa järjestelmänvalvojana. Kirjoita järjestelmänvalvojan salasana ja valitse Kyllä.

• Jos laitteen tila on Paused (keskeytetty)

Tauko

silloin napsauta Brother-laitteen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella > Katso mitä tulostetaan > tulostin > Keskeytä tulostus (varmista, että tämän asetuksen vieressä ei ole valintamerkkiä).
    Jos Pause Printing (Keskeytä tulostus) on harmaana, valitse Open as Administrator (Avaa järjestelmänvalvojana). Kirjoita järjestelmänvalvojan salasana ja valitse Kyllä.Jos tulostimen tila on Offline:

Kun olet tehnyt tässä vaiheessa mainitut tarkistukset, yritä tulostaa. Jos tulostaminen ei vieläkään onnistu, tarkista langaton yhteys vaiheessa 2 kuvatulla tavalla.

2. Tarkista ja korjaa langaton yhteys

Varmista, että Brother-laite on liitetty verkkoon oikein.

Tietokoneen ja langattoman reitittimen välinen verkkoyhteys ei ehkä ole käytettävissä tai se on määritetty väärin.

Jos vaihdoit langattoman reitittimen tai tukiaseman tai muutit sen asetuksia, liitä Brother-laite uudelleen uuteen langattomaan reitittimeen tai tukiasemaan.

> Määritä langaton yhteys napsauttamalla tätä.

2.1 Varmista, että tietokone on liitetty langattomaan verkkoon

Voit testata yhteyden seuraavasti:

1. Käy nettisivulla tai lähetä ja vastaanota sähköpostiviesteja. Jos voit käyttää Internetiä, mutta Brother-laitetta ei löydy verkosta, siirry osoitteeseen 2.2.
  2. Tulosta WLAN-raportti, josta näet langattoman yhteyden tilan. Jos raportissa on virhekoodeja, voit tarkistaa virhekoodit WLAN-raportista napsauttamalla tätä.

2.2 Varmista, että Brother-laitteen langaton verkkoliitäntä on käytössä

Jos et voi tulostaa langattomasti, Brother-laitteen langaton verkkoliitäntä saattaa olla pois käytöstä. Brother-laitteen langattoman verkkoliitännän ottaminen käyttöön:

> Katso, miten voit muuttaa Brother-laitteen verkkoliitäntäasetuksia napsauttamalla tätä.

Kun olet tehnyt tässä osassa olevat tarkistukset, yritä tulostaa. Jos tulostaminen ei vieläkään onnistu, siirry kohtaan 2.3.

2.3 Varmista, että kaikki langattomat laitteet toimivat oikein

Sammuta kaikki seuraavat laitteet ja käynnistä ne uudelleen kuvan osoittamassa järjestyksessä:

Odota vähintään viisi minuuttia, että Brother-laite liittyy langattomaan verkkoon, ja yritä tulostaa.

Jos yhteyden muodostaminen ei vieläkään onnistu, diagnosoi ja korjaa langaton verkkoyhteys verkkoyhteyden korjaustyökalulla (katso jäljempänä kohta 2.4).

2.4 Kokeile verkkoyhteyden korjaustyökalua

Tämä työkalu auttaa palauttamaan yhteyden tulostimeen ilman käyttäjän apua. Apuohjelma etsii ja päivittää automaattisesti Brother-laitteesi IP-osoitteen tulostinohjaimesta.

Verkkoyhteyden korjaustyökalu

Sinun on kirjauduttava sisään järjestelmänvalvojan oikeuksin.
Varmista, etta Brother-laitteeseen on kytketty virta päälle ja että se on yhteydessä samaan verkkoon kuin tietokone.

> Lataa Network Connection Repair Tool -työkaluohjelma Ladattavat tiedosto-osiosta napsauttamalla tätä .

Verkkoyhteyden korjaustyökalun ohjeet ovat lataussivulla.

Yrita tulostaa. Jos tulostaminen ei vieläkään onnistu, määritä Brother-laite uudelleen. Siirry kohtaan 2.5.

2.5 Yritä määrittää Brother-laite uudelleen

Jos olet suorittanut edellä mainitut tarkistukset ja yhteyden korjauksen etkä vieläkään pysty tulostamaan, asenna ohjain uudelleen (Täydellinen ohjain ja ohjelmistopaketti).

> Täältä näet, miten Brother-laitteen asetukset määritetään.

Voit sallia verkkoyhteyden muuttamalla palomuuri-/suojausasetuksia väliaikaisesti.

Tietokoneen palomuuri/suojausohjelmisto saattaa estää verkkoyhteyden muodostamisen. Jos saat palomuuriin liittyviä ilmoituksia, suosittelemme, että muutat tietokoneen suojausasetuksia yhteyden muodostamista varten.

palomuuri

TÄRKEÄÄ

• Ennen kuin poistat palomuurin käytostä, varmista, etta haluamasi muutokset sopivat verkkoosi. Brother ei vastaa palomuurin käytostä poistamisen seurauksista.
  • Kun olet valmis, ota palomuuri uudelleen käyttöön.

Jos olet määrittänyt Brother-laitteen uudelleen etkä voi vieläkään muodostaa yhteyttä ja tulostaa, tarkista langaton yhteys. Siirry kohtaan 3.

3. Diagnosoi ja ratkaise muita langattoman yhteyden ongelmia

3.1 Tulosta verkon määritysraportti ja tarkista yhteys langattomaan reitittimeen tai tukiasemaan

Kun Brother-laite on liitetty langattomaan verkkoon, tarkista laitteen langattoman yhteyden tila tulostamalla verkon määritysraportti:

> Napsauta tätä, kun haluat nähdä, miten verkkoasetukset tulostetaan.

Linkin tila

Tarkista langattoman yhteyden tila tulostetusta raportista:

Langattoman yhteyden tila Toimenpide
Link OK Tarkista tietokoneen ja Brother-laitteen IP-osoite. > Siirry kohtaan 3.2
Virhe Palauta verkkoasetukset tehdasasetuksiksi. > Siirry kohtaan 3.3

3.2 Tarkista tietokoneen ja Brother-laitteen IP-osoite

3.2.1 Tietokoneen ja Brother-laitteen IP-osoitteen tarkistaminen

1. Tietokoneen IP-osoitteen tarkistaminen:

Windows 11
    Valitse Käynnistä > (kaikki sovellukset >) Windowsin työkalut ja käynnistä Komentokehote.

Windows 10
    Valitse Käynnistä > (kaikki sovellukset >) Windows-järjestelmä ja valitse Komentokehote.

Windows 8
    1. Aloitusnäytössä napsauta jotain tyhjää kohtaa oikealla hiirennäppäimellä ja valitse valikosta Kaikki sovellukset (All Apps).
    2. Valitse Komentokehote.
    Windows 7
    Valitse Käynnistä > Kaikki ohjelmat > Apuohjelmat ja Komentokehote.

2. Kirjoita ipconfig ja paina Enter -näppäintä.
    Tarkista IP-osoite ja aliverkon peite.
    Varmista, että aliverkon peite on 255.255.255.0. Jos aliverkon peite ei ole sama, ota yhteys verkonvalvojaan.

Komentokehote

3. Sulje Komentorivi-ikkuna kirjoittamalla exit ja painamalla näppäimistön Enter -näppäintä.

4. Tarkista nyt Brother-laitteesi IP-osoite verkon määritysraportista.

> Napsauta tätä, kun haluat nähdä, miten verkkoasetukset tulostetaan.

5. Tarkista tulostetun raportin <IP Settings> -kohdassa oleva IP-osoite.

IP-asetukset

6. Vertaa tietokoneen ja Brother-laitteen IP-osoitetta.
    • Varmista, että osoitteet ovat samat ja että vain loppunumerot ovat erilaiset. Esimerkki:
      Tietokone 192.168.1.2
      Brother-laite: 192.168.1.110
    • Varmista, että tietokoneessa ja Brother-laitteessa on eri loppunumerot välillä 2–254.
    • Jokaisella verkon laitteella tai tietokoneella on oltava yksilöllinen IP-osoite.
    • Jos verkon määritysraportin IP-osoite on 0.0.0.0, odota vähintään viisi minuuttia ja yritä muodostaa yhteys uudelleen.

Tarkista sitten Brother-laitteesta (katso 3.2.2), onko se yhteydessä tietokoneeseen oikein.

3.2.2 Pingaa Brotheria (Ping-käsky)

1. Kirjoita Komentorivi -ikkunaan ping [Brotherin IP-osoite].
    (Brother-laitteen IP-osoite näkyy tulostetussa verkon määritysraportissa.)

2. Paina näppäimistön Enter -näppäintä. Tietokone lähettää ping-kutsun eli yrittää muodostaa yhteyden Brother-laitteeseen. Kun olet valmis, saat ping-tilastot.
    • Jos saat vastaukset ja ne ovat Brother-laitteen IP-osoitteesta (katso esimerkkiä alla olevasta kuvasta), tietokoneen ja Brother-laitteen välillä on yhteys. Sulje ikkuna.

KOMENTO
    • Jos et saa vastauksia tai ne tulivat väärästä IP-osoitteesta, Brother-laitteen ja tietokoneen välillä on tiedonsiirtoongelma. Voit ratkaista ongelman seuraavasti:

1. Varmista, että tietokone ja Brother-laite on liitetty samaan langattomaan verkkoon (jolla on sama verkon nimi (SSID)).
        Jos tietokone ja Brother-laite on liitetty eri langattomiin verkkoihin etkä voi ratkaista ongelmaa, ota yhteys reitittimen valmistajaan, verkonvalvojaan tai Internet-palveluntarjoajaan tietokoneen verkkoyhteyden vianmääritystä varten.

2. Varmista, että mikään palomuuri tai muu sovellus ei ole käynnissä, sillä ne saattavat estää verkkoyhteyden muodostamisen. Muodosta yhteys muuttamalla tietokoneen suojausasetuksia väliaikaisesti. Kun olet valmis, ota palomuuri uudelleen kayttoon.

• Toista 3.2.2, kun olet muuttanut asetuksia.
        • Jos Brother-laite ei vieläkään vastaa ping-kutsuun, yritä lähettää ping-pyyntö toisesta verkkoon liitetystä tietokoneesta ja tarkista, onko ongelma tietokoneen verkkoyhteydessä. Jos näin on, pyydä tietokoneen valmistajalta tai verkonvalvojalta lisätietoja tietokoneen vianmäärityksestä.
        • Jos et vieläkään voi lähettää ping-kutsua Brother-laitteeseen, muodosta verkkoyhteys uudelleen osoitteessa 3.3.

3.3 Palauta verkkoasetukset tehdasasetuksiksi

> Täältä näet, miten laite palautetaan tehdasasetuksiin.

Jos voit tulostaa tai skannata verkon muista tietokoneista, älä nollaa Brother-laitteen verkkoasetuksia, vaan ota yhteys tietokoneen valmistajaan, verkonvalvojaan tai Internet-palveluntarjoajaan. Palomuurit tai tietoturvaohjelmistot saattavat estää tiedonsiirron.

3.4 Lisätarkistuksia, joilla määritetään, toimiiko reititin tai tukiasema oikein

Langattoman (Wi-Fi) reitittimen tai tukiaseman käyttöoikeuksien rajoitusasetukset saattavat olla käytössa. Tee alla suositellut tarkistukset ja ryhdy tarvittaessa toimenpiteisiin.

• Varmista, että kaikki tietosuojaerottimen asetukset on poistettu käytöstä.
  • Jos reitittimiä on enemmän kuin kaksi, kaikkien langattomien reitittimien ja tukiasemien asetuksia ei ehkä ole määritetty oikein.
  • Jos käytät langattoman reitittimen tai tukiaseman MAC-osoitteiden suodatusta, lisää suodattimeen Brother-laitteen MAC-osoite.
    > Katso, miten Mac-osoite tarkistetaan.

3.5 Yritä määrittää Brother-laite uudelleen

Jos olet suorittanut edellä mainitut tarkistukset ja yhteyden korjauksen etkä vieläkään pysty tulostamaan, asenna ohjain uudelleen (Täydellinen ohjain ja ohjelmistopaketti).
> Täältä näet, miten Brother-laitteen asetukset määritetään.

Jos kysymykseesi ei vastattu, oletko tarkistanut muut usein kysytyt kysymykset?

Oletko tarkistanut käyttöohjeet?

Jos tarvitset lisäapua, ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun:

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-1610W, DCP-1612W, DCP-340CW, DCP-375CW, DCP-585CW, DCP-6690CW, DCP-7055W, DCP-7070DW, DCP-750CW, DCP-770CW, DCP-9015CDW, DCP-9020CDW, DCP-J132W, DCP-J140W, DCP-J152W, DCP-J315W, DCP-J4110DW, DCP-J4120DW, DCP-J515W, DCP-J525W, DCP-J552DW, DCP-J715W, DCP-J725DW, DCP-J752DW, DCP-J925DW, DCP-L8450CDW, HL-1210W, HL-1212W, HL-3140CW, HL-3170CDW, HL-4070CDW, HL-4570CDW, HL-4570CDWT, HL-5280DW, HL-5470DW, HL-6180DW, HL-6180DWT, HL-L8350CDW, HL-L9200CDWT, HL-L9300CDW(TT), HL-S7000DN, MFC-490CW, MFC-5895CW, MFC-6490CW, MFC-6890CDW, MFC-7840W, MFC-7860DW, MFC-820CW, MFC-845CW, MFC-885CW, MFC-8870DW, MFC-8950DW, MFC-8950DWT, MFC-9320CW, MFC-9330CDW, MFC-9840CDW, MFC-990CW, MFC-9970CDW, MFC-J430W, MFC-J4410DW, MFC-J4510DW, MFC-J4620DW, MFC-J4625DW, MFC-J470DW, MFC-J4710DW, MFC-J5320DW, MFC-J5620DW, MFC-J5625DW, MFC-J5720DW, MFC-J5910DW, MFC-J5920DW, MFC-J615W, MFC-J625DW, MFC-J650DW, MFC-J6510DW, MFC-J6710DW, MFC-J6910DW, MFC-L8650CDW, MFC-L8850CDW, MFC-L9550CDW(T)