DCP-J125

Tulostin on tilassa Offline tai Keskeytetty.

Ratkaise ongelma seuraavasti:

VAIHE A: Tarkista että Brotherissa on virta päällä ja näytössä ei ole virheilmoituksia

1. Jos laitteen näytössä (tarkasti ottaen nestekidenäytössä) ei näy mitään, voi olla että laite on sammutettu tai se on virransäästötilassa. Katso voiko sen herättää virransäästötilasta.
    Jos se ei ole, varmista, että se on kytketty toimivaan pistorasiaan ja kaikki virtakytkimet on kytketty PÄÄLLE.

HUOMAA: Jos et saa virtaa päälle, tämä ratkaisu ei päde. Katso ohjeita muilta UKK-sivuilta.

2. Tarkista LCD-näytöstä mahdolliset virheilmoitukset. Esimerkkinä mainittakoon ”Paperi Juuttui” tai ”Muste/Väri loppu”. Jos LCD-näytössä näkyy virhe, korjaa mainittu ongelma vianmäärityksen ohjeiden mukaan.

VAIHE B: Varmista, että tulostin on kytketty tietokoneeseen

Varmista, että USB-kaapeli on kytketty sekä tulostimeen että tietokoneeseen.
Yritä kytkeä se suoraan tietokoneeseen keskittimen sijaan.

Jos ongelma jatkuu, siirry VAIHEESEEN C.

VAIHE C: Tarkista seuraavat käyttöjärjestelmääsi koskevat kohdat

VAIHE C (Windows): Katso että Brother on asetettu oletustulostimeksi

Avaa tulostinkansio ja varmista, että Brother-laitteen kuvakkeessa on valintamerkki:

(Windows 11 tai uudempi)

Katso että Brother on asetettu sovellusohjelmassa käytettäväksi tulostimeksi.

(Windows 8, Windows 10)

1. Avaa Ohjauspaneeli. (Klikkaa tästä nähdäksesi, miten voit avata ohjauspaneelin.)
  2. Valitse Laitteisto ja ääni > Laitteet ja tulostimet.

Laitteet ja tulostimet

(Windows 7)

Napsauta Käynnistä > Laitteet ja tulostimet.

Jos Brother-laitteen kuvakkeessa ei ole valintamerkkiä, klikkaa Brotherin kuvaketta oikealla hiirennäppäimellä ja valitse Aseta oletustulostimeksi.

Aseta oletustulostimeksi

VAIHE D (Windows): Poista kaikki tulostintyöt

(Windows 11 tai uudempi)

1. Napsauta Käynnistä > Asetukset > Bluetooth & laitteet > Tulostimet ja skannerit.
  2. Valitse oikea Brother-laite ja valitse Avaa tulostinjono (Open print queue).
  3. Napsauta menu > Peruuta kaikki.
    Napsauta valikkoa > Peruuta kaikki

(Windows 10 tai vanhempi)

Klikkaa Brotherin kuvaketta oikealla hiirennäppäimellä ja valitse  > Katso mitä tulostetaan > Tulostin > Peruuta kaikki työt.

Peruuta kaikki asiakirjat

Jos Peruuta kaikki työt on harmaana kuten alla, napsauta Avaa järjestelmänvalvojana. Anna järjestelmänvalvojan salasana ja valitse Kyllä.

Avatkaa järjestelmänvalvojana

VAIHE E (Windows): Tarkista tulostimen tila Laitteet ja tulostimet -ikkunassa

Tämä vaihe on käytettävissä Windows 10: een asti.
Jos käytät Windows 11:tä tai uudempaa, siirry VAIHEESEEN F.

Jos tulostimen tila on Offline

Offline-tilassa

(Windows 10 tai aiempi)

Klikkaa Brotherin kuvaketta oikealla hiirennäppäimellä ja valitse > Katso mitä tulostetaan > Tulostin > Käytä Offline-tilassa (ruksi poistuu).

Jos Käytä Offline-tilassa on harmaana, valitse Open as Administrator. Anna järjestelmänvalvojan salasana ja valitse sitten Yes.

Jos tulostimen tila on Keskeytetty

Tauko

(Windows 10 tai aiempi)

Klikkaa Brotherin kuvaketta oikealla hiirennäppäimellä ja valitse > Katso mitä tulostetaan > Tulostin > Keskeytä tulostus (ruksi poistuu).

Jos Keskeytä tulostus on harmaana, valitse Open as Administrator. Anna järjestelmänvalvojan salasana ja valitse Kyllä.

VAIHE F (Windows): Jos tulostinikkunaan ilmestyy Brotherin kuvakkeen kopio (esim: Brother [malli] (Kopio 1))

Brotherin tulostinohjaimen kopio voi syntyä jos sinä:

• Vaihdoit Brotherin USB-kaapelin tietokoneessa toiseen porttiin.
  • Ajoit saman tulostimen asennusohjelman useampaan kertaan.

Tulostinohjaimen kopio ei välttämättä saa yhteyttä tulostimeen oikein. Koeta toisella ohjaimella ja kun löydät toimivan ohjaimen poista muut kopiot.

Tarkista, mikä tulostinohjain toimii seuraavasti:

(Windows 11)

Tulostimen kopio

1. Kytke Brother-laitteeseen virta. Jos muita laitteita on liitetty, sammuta ne joilla et aio tulostaa.
  2. Napsauta Käynnistä > Asetukset > Bluetooth & laitteet > Tulostimet ja skannerit.
  3. Valitse Brother.
  4. Katso mikä on Brotherin tila.
    Jos tila on Valmis, se tarkoittaa, että tulostinohjain toimii oikein. Valitse tämä tulostinohjain tulostuksen aikana.
    __LW_PS_TAG__}

(Tarvittaessa) Voit muuttaa tulostimen nimeä seuraavasti:

1. Napsauta Tulostimen ominaisuudet (Printer Properties).
    2. Muuta tulostimen nimi tulostimen Ominaisuudet -ikkunassa ja valitse OK.

(Windows 7, Windows 8 ja Windows 10)

Kuljettajan kuitti

1. Kytke Brother-laitteeseen virta. Jos muita laitteita on liitetty, sammuta ne joilla et aio tulostaa.
  2. Avaa tulostinkansio:
    (Windows 8, Windows 10)
    Avaa Ohjauspaneeli. (Klikkaa tästä nähdäksesi, miten voit avata ohjauspaneelin.)
    Valitse Laitteisto ja ääni > Laitteet ja tulostimet.

(Windows 7)
    Napsauta Käynnistä > Laitteet ja tulostimet.
  3. Siirrä kohdistin tulostimen kuvakkeen päälle, kunnes tulostimen tila -ponnahdusikkuna tulee näkyviin.

Siirrä kohdistin tulostimen kuvakkeen päälle

Jos tila on Offline, tulostinajuri ei toimi. Valitse tulostinajuri, jonka tila ei ole Offline.

(Tarvittaessa) Voit muuttaa tulostimen nimeä seuraavasti:

(Windows 7 tai uudempi)

1. Napsauta tulostinkuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
    2. Valitse Tulostimen ominaisuudet (Printer Properties).
    3. Muuta tulostimen nimi tulostimen Ominaisuudet -ikkunassa ja valitse OK.
  4. Jos haluat aina tulostaa tämän tulostimen avulla, napsauta koneen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Aseta oletustulostimeksi (Set as default Printer). Valintamerkki näkyy laitteen kuvakkeessa, ja kun seuraavan kerran tulostat, tämä tulostinohjain valitaan automaattisesti.

Defalt Printer

VAIHE G (Windows): Jos ongelma jatkuu...

> Mitä tehdä kun en voi tulostaa Brotherilla USB-liitännällä.

VAIHE C (macOS): Katso että käytät Brotherille sopivaa tulostinohjainta.

Tämä vaihe on käytettävissä macOS 10.15 -käyttöjärjestelmässä ja vanhemmissa.
Jos käytät macOS 11:tä tai uudempaa, siirry VAIHEESEEN D.

1. Valitse Apple-valikko > Järjestelmäasetukset > Tulosta ja skannaa tai tulostimet ja skannerit.
  2. Ikkunassa Tulostimet valitse oikea Brother.
  3. Tarkista, mitä tulostinohjainta käytetään. Tämä löytyy ikkunan vasemmasta reunasta.

AirPrint

Jos AirPrint- tulostinajuri on valittuna, lisää CUPS- tulostinajuri Maciin alla kuvatulla tavalla.

Jos LÖYDÄT CUPS-tulostinohjaimen, CUPS-tulostinohjain on asennettu oikein.

1. Valitse Omenavalikosta Sulje järjestelmäasetukset .
    2. > Siirry VAIHEESEEN D.
    1. Valitse Apple-valikko > Järjestelmäasetukset > Tulosta ja skannaa tai tulostimet ja skannerit.
    2. Osoita +-painiketta.

- Plus
  4. Napsauta valintaikkunan yläosassa olevaa oletuskuvaketta (Default).
  5. Valitse mallisi nimiluettelosta.
  6. Varmista, että ”[mallin nimi] + CUPS” on valittu kohdasta Use (Käytä). (Missä [mallinimi] on mallisi.)

KUPIT

Jos et löydä ”[mallinimi] + CUPS” -riviä, CUPS-tulostinohjainta ei ole asennettu.
    Lataa uusin täydellinen ohjelmistopaketti ja asenna se. Asennusohjeet ovat lataussivulla.
    > Klikkaa tästä ladataksesi täydellisen ohjelmistopaketin Ladattavat tiedostot -osiossa.

Jos täydellistä ohjelmistopakettia ei ole saatavilla malleillesi, valitse CUPS Printer Driver tai Printer Driver.

7. Napsauta Add.

Lisää

8. Tulostin on nyt saatavilla Tulostimet- ikkunassa.
  9. Valitse Omenavalikosta Sulje järjestelmäasetukset.

VAIHE D (macOS): Jos ongelma jatkuu...

> Mitä tehdä kun en voi tulostaa Brotherilla USB-liitännällä.

Jos kysymykseesi ei vastattu, oletko tarkistanut muut usein kysytyt kysymykset?

Oletko tarkistanut käyttöohjeet?

Jos tarvitset lisäapua, ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun:

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-110C, DCP-115C, DCP-117C, DCP-120C, DCP-130C, DCP-135C, DCP-145C, DCP-150C, DCP-1510, DCP-1512, DCP-165C, DCP-195C, DCP-330C, DCP-350C, DCP-357C, DCP-385C, DCP-4020C, DCP-7010, DCP-7010L, DCP-7030, DCP-7040, DCP-7055, DCP-7057, DCP-7060D, DCP-8020, DCP-8025D, DCP-8040, DCP-8060, DCP-8070D, DCP-J125, DCP-L2500D, DCP-L2510D, FAX-1840C, HL-1110, HL-1112, HL-1230, HL-1240, HL-1250, HL-1430, HL-1440, HL-1450, HL-1650, HL-1850, HL-2030, HL-2035, HL-2040, HL-2130, HL-2132, HL-2140, HL-2240, HL-2240D, HL-2460, HL-5030, HL-5040, HL-5050, HL-5130, HL-5140, HL-5150D, HL-5240, HL-5340D, HL-5440D, HL-6050, HL-7050, HL-L2300D, HL-L2310D, HL-L5000D, MFC-210C, MFC-215C, MFC-240C, MFC-250C, MFC-260C, MFC-290C, MFC-3240C, MFC-3360C, MFC-3420C, MFC-4820C, MFC-580, MFC-590, MFC-7320, MFC-7420, MFC-8220, MFC-8420, MFC-8440, MFC-8820D, MFC-8840D, MFC-890, MFC-9070, MFC-9180, MFC-9660, MFC-9760, MFC-9880, MFC-J410