DCP-130C

Kuinka poistetaan näytöltä virheilmoitus PAPERI JUUTTUI ("PAPER JAM" tai "PRINTER JAM")?

Ennen kuin viestiä PAPERI JUUTTUI voidaan poistaa, täytyy selvittää minne paperi on juuttunut. Syynä voi olla myös että laite ei ole pystynyt vetämään paperia kasetista, paperipala on juuttunut koneistoon, paperi ei ole asetettu kasettiin oikein, takakansi on raollaan tai paperinloppumisen ilmaisin ei toimi.

Huom: Kuvissa näkyvä laite voi olla erinäköinen kuin sinun laitteesi mutta ohjeet ovat yhtäpätevät kaikille samaa koneistoa käyttäville malleille.

1. Turvallisuussyistä irroita ensin verkkojohto ja puhelinjohto, jos kytketty.

2. Irroita takakansi vetämällä sitä suoraaan taaksepäin pitäen kiinni keskikohdasta.

Älä aseta takakantta pöydälle kuvassa esitetyssä asennossa. Kannessa olevat paperinohjaimet voivat vääntyä.

3. Tarkasta että laitteen sisällä ei ole paperipaloja tai muita vieraita esineitä jotka voivat aiheuttaa paperitukoksen.

Älä koske paperinsyöttörulliin.

4. Vedä paperikasetti ulos laitteesta.

5. Vedä juuttunut paperi pois laitteesta etukautta.

6. Katso laitteen sisään, tilaan jossa paperikasetti oli. Perällä näkyy paperinloppumisen ilmaisijan valkoinen vipu.

Älä käännä laitetta kyljelleen, mustetta voi vuotaa ulos kasetista.

Paperinloppumisen ilmaisija on valkoinen osa joka on kiinni kahden harmaan kumirullan välissä tilan takapäässä ja jossa on kaksi pystyssä olevaa osaa.

• Jos valkoinen osa on ehjä ja paikoillaan, jatka kohdasta 7.

• Jos ei ole, ota yhteyttä Brother-huoltoon.

1. Nosta yläkantta ylös molemmin käsin kannessa olevista koloista niin että tukivarsi lukitsee sen yläasentoon.

• Tarkista telan molemmat päät kohdista 1 ja 2 sinne juuttuneiden paperipalojen varalta.

• Paperipalat voivat olla niin mustia valuneesta musteesta että niitä on vaikea nähdä.

• Valaise tilaa tarvittaessa taskulampulla.

• Voit joutua siirtämään tulostuspään pois tieltä että näet kunnolla.

• Irroita sähköjohto ennen kuin kosket tulostuspäähän.

• Siirrä tulostuspäätä vain sormella työntäen.

• Kun virta on katkaistu, tulostuspää liikkuu kevyesti. Älä työnnä päätä väkisin.

2. Nosta yläkantta niin että tukivarren lukitus irtoaa (1). Työnnä kevyesti tukivartta alaspäin (2) ja sulje kansi (3).

3. Käännä laite oikein päin ja katso uudestaan ettei minnekään ole juuttunut paperia.

4. Aseta takakansi paikoilleen ja tarkista että kansi ei jäänyt raolleen. Kansi ei kiinniollessaan ulotu yhtään laitteen ulkopuolelle.

5. Kun olet varma että missään ei ole juuttunutta paperia, aseta paperikasetti takaisin paikoilleen hitaasti työntäen. Työnnä kasetti niin pitkälle että kuuluu naksahdus .

Vedä paperintuki ulos asti niin että kuuluu naksahdus.

1. Palaako laite automaattisesti perustilaan kun virta kytketään?
  • Jos palasi, jatka kohdasta 13.

• Jos ei, ota yhteyttä huoltoon.

1. Tulosta testisivu.

a. Paina näppäintä Ink tai  Ink Management.
         (Jos laitteessa ei ole näppäintä Ink tai Ink Management, paina Menu ja valitse toiminto Ink tai Ink Management.)

b. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Testitulostus (Test Print). Paina OK.

c. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Tulostuslaatu (Print Quality). Paina OK.

d. Paina Color (Colour) Start.

e. Testisivu tulostetaan.
  • Jos tulostus ja paperinsyöttö toimivat oikein ongelma on ratkaistu ja voit painaa 1, Nuoli ylös tai + ja valitse Kyllä. Paina Stop/Exit niin pääset takaisin perustilaan.

• Jos paperinsyöttö toimii oikein mutta tulostuslaatu ei ole hyvä, puhdista tulostuspää näytön ohjeiden mukaisesti ja tulosta testisivu uudelleen. Lisätietoja tulostuslaadun ongelmista UKK:ssa.

• Jos tulee taas ilmoitus PAPERI JUUTTUI, tee uudelleen vaiheet 1-9 ja jatka taas.

• Jos saat muita virheilmoituksia, kuten "Laitehäiriö 46" ja "ei voi ...", katso UKK:sta mitä se merkitsee.
  1. Tarkista että käyttämäsi paperi vastaa tulostusmateriaaleille asetettuja vaatimuksia.  Lisätietoja käyttöohjeesta kohdasta Tulostusmateriaalit.

Jos tulostat valokuvapaperille, katso että käyttämäsi paperi on Brotherin valokuvapaperia tai täyttää valokuvapaperille asetetut vaatimukset.

Jos tulostat muulle paperille, tarkista että paperi on annettujen vaatimusten mukaista.

Älä käytä rikkinäistä, ryppyistä, taipunutta tai epäsäännöllisen muotoista paperia tai pinnaltaan hyvin kiiltävää, vahvasti kuvioitua paperia tai paperia joka on kerran kulkenut tulostimen läpi.

1. Poista paperikasetti laitteesta ja ota paperit pois kasetista.

1. Selaa paperinippu kunnolla niin että arkit irtoavat toistaan.

2. Tasaa nipun reunat ja aseta nippu kasettiin. Vain tasareunaisesta nipusta voi syöttää paperia luotettavasti.

3. Säädä kasetin siniset paperinohjaimet paperin mittojen mukaan.

Ohjainten tulee tulla aivan paperinippuun kiinni.

Älä työnnä paperinippua niin perälle kuin se menee. Nippu nousee takaseinän päälle joka aiheuttaa syöttöongelmia.

4. Paperikasetissa edessä keskellä on paperin pituussäätö joka asetetaan paperikoon mukaan. Letter-kokoa käytettäessä sinisen ohjaimen on osoitettava kokoa LTR.

5. Sulje paperikasetin kansi.

6. Aseta paperikasetti takaisin. Paina kasetti sisään hitaasti kunnes kuuluu naksahdus jolloin kasetti on paikoillaan.

7. Kokeile tulostaa tulostamalla testisivu kuten kohdassa 13 tehtiin.

Jos kysymykseesi ei vastattu, oletko tarkistanut muut usein kysytyt kysymykset?

Oletko tarkistanut käyttöohjeet?

Jos tarvitset lisäapua, ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun:

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-130C, DCP-135C, DCP-150C, DCP-330C, DCP-350C, DCP-357C, DCP-540CN, DCP-560CN, DCP-750CW, DCP-770CW, MFC-240C, MFC-260C, MFC-440CN, MFC-465CN, MFC-845CW, MFC-885CW