PT-D800W

Miten yhdistän tulostimen Wi-Fi®-yhteydellä?

Käytettävissä ovat seuraavat Wi-Fi-yhteystavat:

Infrastruktuuritila

Wireless Direct

Ad-hoc-tila

Jos haluat tulostaa langattomalla verkkoyhteydellä tietokoneesta, sinun on ladattava ja asennettava tulostinohjain ja P-touch Editor.

Infrastruktuuritila

Infrastruktuuritilassa voit liittää tulostimen tietokoneeseen langattoman tukiaseman/reitittimen kautta.

Ennen kuin aloitat

Määritä ensin tulostimen Wi-Fi-asetukset, jotta voit muodostaa yhteyden langattomaan tukiasemaan/reitittimeen.  Kun tulostin on määritetty, verkon tietokoneet voivat käyttää tulostinta.

• Jos aiot liittää tulostimen verkkoon, ota yhteys järjestelmänvalvojaan ennen asennusta.  Sinun on vahvistettava Wi-Fi-asetukset (SSID (verkon nimi) ja salasana (verkkoavain)), ennen kuin jatkat asennusta.
  • Jos haluat määrittää Wi-Fi-asetukset uudelleen tai jos tulostimen Wi-Fi-yhteyden tila ei ole tiedossa, nollaa tulostimen verkkoasetukset.
    Lisätietoja Wi-Fi-asetusten palauttamisesta oletusarvoihinsa on usein kysytyissä kysymyksissä: Miten nollataan verkkoasetukset?
  • Saat parhaan tuloksen päivittäisellä asiakirjojen tulostuksella käyttämällä tulostinta mahdollisimman lähellä langatonta tukiasemaa/reititintä ja siten että niiden välissä on mahdollisimman vähän esteitä. Näiden laitteiden välissä olevat suuret esineet ja seinät sekä muiden sähkölaitteiden aiheuttamat häiriöt voivat vaikuttaa asiakirjojesi tiedonsiirron nopeuteen.

Voit määrittää Wi-Fi-asetukset tulostinohjainta ja -ohjelmistoa asennettaessa.  Jos aloitat asennuksen, katso ohjeet napsauttamalla tätä.

Jos et ole määrittänyt langattoman yhteyden asetusta ohjelmiston asennuksen aikana tai haluat muuttaa yhteystapaa tai asetuksia, katso seuraavat ohjeet:

- [Menetelmä 1] Määritykset ohjatun asennustoiminnon avulla

- [Menetelmä 2] Tulostimen liittäminen langattomaan tukiasemaan/reitittimeen tietokoneen avulla

- [Menetelmä 3] WPS (Wi-Fi Protected Setup™)

- [Menetelmä 4] Määrittäminen antamalla PIN-koodi

Langattoman verkkoyhteyden määrittäminen tulostinajurin ja -ohjelmiston asennuksen aikana (suositus)

• Asenna ohjelmisto tietokoneeseen, joka on liitetty langattomaan verkkoon, ja määritä tulostin USB-kaapelilla.
  • Varmista, että olet kirjautunut sisään järjestelmänvalvojana.

1. Siirry tämän sivuston [Ladattavat tiedostot] -osioon ja lataa ohjelmiston ja oppaiden asennusohjelma.
  2. Kaksoisnapsauta ladattua .exe-tiedostoa ja jatka asennusta näytön ohjeiden mukaisesti.
  3. Jatka asennusta näytön ohjeiden mukaisesti.
  4. Sulje valintaikkuna, kun asennus on valmis.

[Menetelmä 1] Määritykset ohjatun asennustoiminnon avulla

1. Valitse aloitusnäytössä [Asetukset] painamalla nuolinäppäimiä ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  2. Valitse [WLAN] painamalla Upward arrow tai Downward arrow -näppäimiä ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  3. Valitse [Infrastructure Mode] painamalla Ylänuoli - tai Alanuoli -painiketta ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  4. Valitse [Verkkoasetukset] - Ylänuoli tai Alanuoli -painikkeella ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  5. Valitse ​​​Ylänuoli- tai Alanuoli -painikkeella [Setup Wizard] ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  6. Jos näyttöön tulee viestejä, paina kunkin viestin kohdalla OK - tai Enter -painiketta.
    Käytettävissä olevien verkkojen SSID-tunnukset tulevat näkyviin.
    SSID List (Näytä luettelo) -näyttö
  7. Valitse ​​​Ylänuoli- tai Alanuoli -painikkeella SSID tai valitse [Muu…] ja kirjoita SSID (1–32 merkkiä) ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.  [Salasana] -näyttö avautuu.
    Salasananäyttö
  8. Kirjoita salasana (8–63 merkkiä tai WEP-salausta käytettäessä 5–13 merkkiä) ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  9. Näyttö palaa [Asetukset] -valikkonäyttöön ja Wi-Fi-yhteyden luominen 1 vilkkuu yhteyden muodostamisen aikana.
    90 sekunnin kuluttua -merkkivalo muuttuu -merkiksi Wi-Fi-yhteyden luominen 2 , mutta tulostin yrittää edelleen muodostaa yhteyden verkkoon.
  10. Kun yhteys on muodostettu, langattoman yhteyden merkkivalo näyttää langattoman signaalin voimakkuuden mukaan seuraavat symbolit:
    WLAN-signaalin voimakkuus

Jos käynnistät infrastruktuuritilan ohjatun asennustoiminnon tai valitset suoran yhteyden tilan verkkoasetukset, kun tulostimen langaton toiminto on poistettu käytöstä, [Ota Wi-Fi-radio käyttöön] tulee näkyviin ja langaton toiminto käynnistyy automaattisesti (tai kun OK -painiketta on painettu).  Infrastructure- tai Direct-tilaa ei enää tarvitse ottaa käyttöön manuaalisesti.

[Menetelmä 2] Tulostimen liittäminen langattomaan tukiasemaan/reitittimeen tietokoneen avulla

1. Kirjoita ensin langattoman tukiaseman/reitittimen SSID (verkon nimi) ja salasana (verkkoavain) muistiin.
  2. Liitä tulostin tietokoneeseen USB-kaapelilla.
  3. Ota Wi-Fi-toiminto käyttöön painamalla tulostimen Wi-Fi-painike (Wi-Fi)-painiketta yhden sekunnin ajan.  Wi-Fi-merkkivalo(Wi-Fi) -merkkivalo alkaa vilkkua vihreänä kolmen sekunnin välein.
  4. Määritä tulostimen infrastruktuuritilan asetukset tietokoneen avulla.

<Windows>
    Käynnistä tietokoneessa tulostinasetustyökalu ja valitse [Tiedonsiirtoasetukset].  Valitse ensin [General] ja sieltä [Communication settings] ja sieltä [Selected Interface], joka on joko [Infrastructure or Ad-Hoc ] (infrastruktuuri tai Ad-Hoc) tai [Infrastructure and Wireless Direct ] (Infrastruktuuri ja Wireless Direct). Sitten valitse välilehdellä [Wireless LAN] kohdassa  [Wireless Settings] asetukselle [Communication Mode] arvo [Infrastructure].
    Lisätietoja on usein kysytyissa kysymyksissa: Printer Setting Tool -työkalun käyttäminen (Windows)
    <Mac> (vain mallit D800W, E800W):

Käynnistä Software Package -pakettiin sisältyvä langattoman laitteen ohjattu asennus ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.  Jos et ole ladannut Software Driver Package -pakettia, lataa paketti mallin [Ladattavat tiedostot] -sivulta. Kaksoisnapsauta ladattua tiedostoa.  Langattoman laitteen ohjattu asennustoiminto on [Utilities ] (Apuohjelmat) -kansiossa.
  5. Kirjoita muistiin kirjoittamasi SSID-nimi tai valitse [Search] (Haku) ja valitse SSID näkyviin tulevasta luettelosta.
  6. Kirjoita salasana [Passphrase] (Salasana) -kenttään.

Tarvittavat tiedot määräytyvät autentikointitavan ja salausmenetelmän mukaan. Syötä vain verkkoympäristöön liittyvät tiedot.

7. Voit lähettää asetukset tulostimeen valitsemalla [Apply] (Käytä).

Kun tulostimen ja langattoman tukiaseman/reitittimen välinen yhteys on muodostettu, Wi-Fi-merkkivalo (Wi-Fi) -merkkivalo palaa vihreänä.  Tulostimen kanssa samassa verkossa olevat tietokoneet voivat käyttää tulostinta.

Jos haluat muuttaa muita verkkoasetuksia, käytä tulostinasetustyökalua.
    Lisätietoja on usein kysytyissä kysymyksissä: Tulostinasetustyokalun käyttö

[Menetelmä 3] WPS (Wi-Fi Protected Setup™)

Jos langaton tukiasema/reititin tukee WPS-toimintoa, voit määrittää asetukset ja yhteydet langattomasti.

1. Varmista ensin, että langattomassa tukipisteessä/reitittimessä on WPS-symboli.
    WPS-logo
  2. Valitse aloitusnäytössä [Asetukset] painamalla nuolinäppäimiä ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  3. Valitse [WLAN] painamalla nuolinäppäimiä Upward arrow tai Downward arrow ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  4. Valitse [Infrastructure Mode] painamalla Ylänuoli - tai Alanuoli -painiketta ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  5. Valitse [Network Setting] - Ylänuoli tai Alanuoli -painikkeella ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  6. Aseta tulostin langattoman tukiaseman/reitittimen kantoalueelle.  Kantama saattaa vaihdella ympäristön mukaan.  Katso langattoman tukiaseman/reitittimen mukana tulevia ohjeita.
  7. Valitse [Button Push] Ylänuoli- tai Alanuoli -painikkeella ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  8. Paina OK - tai Enter -painiketta, jos näyttöön tulee jokin viesti ennen ilmoitusta [Start WPS on your Wireless access point] (Käynnistä langattoman tukiaseman WPS-toiminto).
    Näyttöön tulee [Start WPS on your Wireless access point/Käynnistä langattoman tukiaseman WPS-toiminto] -viesti.

9. Paina langattoman tukiaseman/reitittimen WPS-painiketta ja paina sitten tulostimen OK - tai Enter -painiketta.

Palaa edelliseen vaiheeseen painamalla ESC -näppäintä

10. [Connecting…] tulee näkyviin hetkeksi ja sitten [Connected!] tulee näkyviin.
  11. Paina OK - tai Enter- painiketta.
    Näyttöön tulee [Asetukset] -valikko.
    Langattoman signaalin voimakkuuden mukaan langattoman yhteyden ilmaisimessa voi näkyä jokin seuraavista symboleista:
    WLAN-signaalin voimakkuus

• Jos käynnistät infrastruktuuritilan ohjatun asennustoiminnon tai valitset suoran yhteyden tilan verkkoasetukset, kun tulostimen langaton toiminto on poistettu käytöstä, [Ota Wi-Fi-radio käyttöön] tulee näkyviin ja langaton toiminto käynnistyy automaattisesti (tai kun painoit OK -painiketta).  Infrastructure- tai Direct-tilaa ei enää tarvitse ottaa käyttöön manuaalisesti.
  • Tulostin yrittää muodostaa yhteyden WPS-toiminnolla kahden minuutin ajan.  Jos Wi-Fi-painike (Wi-Fi) -painiketta painetaan ja pidetään painettuna sen aikana, tulostin yrittää muodostaa yhteyden vielä kahden minuutin ajan.
  • Jos tulostin ei voinut muodostaa yhteyttä verkkoon, näyttöön tulee ilmoitus yhteyden katkeamisesta.

[Menetelmä 4] Määrittäminen antamalla PIN-koodi

1. Valitse aloitusnäytössä [Asetukset] painamalla nuolinäppäimiä ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  2. Valitse [WLAN] painamalla nuolinäppäimiä Upward arrow tai Downward arrow ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  3. Valitse [Infrastructure Mode] painamalla Ylänuoli - tai Alanuoli -painiketta ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  4. Valitse [Network Setting] - Ylänuoli tai Alanuoli -painikkeella ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  5. Valitse [PIN-koodiYlänuoli tai Alanuoli -painikkeella ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  6. Jos näyttöön tulee viestejä, paina kunkin viestin kohdalla OK - tai Enter -painiketta.

7. Kirjoita näytössä näkyvä PIN-koodi langattomaan tukiasemaan/reitittimeen ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
    PIN-näyttö
  8. [Connecting…] tulee näkyviin hetkeksi ja sitten [Connected!] tulee näkyviin.

9. Paina OK - tai Enter- painiketta.
    Näyttö palaa [Asetukset] -valikkonäyttöön.

Langattoman signaalin voimakkuuden mukaan langattoman yhteyden ilmaisimessa voi näkyä jokin seuraavista symboleista: WLAN-signaalin voimakkuus

Jos käynnistät infrastruktuuritilan ohjatun asennustoiminnon tai valitset suoran yhteyden tilan verkkoasetukset, kun tulostimen langaton toiminto on poistettu käytöstä, [Ota Wi-Fi-radio käyttöön] tulee näkyviin ja langaton toiminto käynnistyy automaattisesti (tai kun painoit OK -painiketta).  Infrastructure- tai Direct-tilaa ei enää tarvitse ottaa käyttöön manuaalisesti.

Wireless Direct

Wireless Direct -toiminnolla voit liittää tulostimen tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen suoraan ilman Wi-Fi-tukiasemaa tai -reititintä. Tulostin toimii Wi-Fi-tukiasemana.

[Tapa 1] Yhdistäminen tulostimen ohjauspaneelista

1. Valitse aloitusnäytössä [Asetukset] painamalla nuolinäppäimiä ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  2. Valitse [WLAN] painamalla nuolinäppäimiä Upward arrow tai Downward arrow ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  3. Valitse​​​​​ Ylänuoli - taiAlanuoli-painikkeella [Direct Mode] ja paina sitten OK - tai Enter - painiketta.

Tulostimessa Wireless Direct -kuvake näkyy -symboli.

4. Valitse [Network Setting] (VerkkoasetuksetYlänuoli - tai Alanuoli -painikkeella ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  5. Nykyinen SSID tulee näyttöön.  Kirjoita tarvittaessa uusi SSID-nimi ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  6. Nykyinen salasana tulee näyttöön.  Anna tarvittaessa uusi salasana ja paina sitten OK - tai Enter -painiketta.
  7. Näkyviin tulee näyttö, jossa voit vahvistaa syötetyn SSID-koodin ja salasanan.  Jatka painamalla mitä tahansa näppäintä.
  8. Valitse tietokoneen tai mobiililaitteen Wi-Fi-asetusnäytössä tulostimen SSID ja anna salasana.
  9. Wireless Direct-määritys on valmis.

[Tapa 2] Yhdistäminen tulostinasetustyökalulla

1. Vahvista tulostimen langattoman suoratulostuksen asetukset.
    Windows:
    Liitä tulostin tietokoneeseen USB-kaapelilla.  Käynnistä tulostinasetustyökalu tietokoneessa ja valitse [Tiedonsiirtoasetukset].  Varmista, että [General] -välilehdessä kohdassa [Communication settings] on [Selected Interface] -kohtaan valittu [Infrastructure and Wireless Direct] tai [Wireless Direct].
    Lisätietoja on usein kysytyissä kysymyksissä: Tiedonsiirtoasetusten käyttäminen (vain Windows)

Mac (vain D800W, E800W):
    Liitä tulostin tietokoneeseen USB-kaapelilla.  Käynnistä tulostimen asetustyökalu tietokoneessa ja varmista, että [Wireless LAN/Langaton lähiverkko]-välilehdessä on [WirelessDirect] -asetuksena on [ON].

Lisätietoja on usein kysytyissä kysymyksissä: Printer Setting Tool -tyokalun käyttäminen (Mac)
  2.  Ota Wi-Fi-toiminto käyttöön painamalla tulostimen Wi-Fi-painiketta yhden sekunnin ajan.
    Wi-Fi-merkkivalo(Wi-Fi) -merkkivalo alkaa vilkkua vihreänä kolmen sekunnin välein.
  3. Valitse tietokoneen tai mobiililaitteen Wi-Fi-asetusnäytössä tulostimen SSID ja anna salasana.
  • SSID-nimen ja salasanan tehdasasetukset ovat seuraavat:
    SSID:
    • E850TKW: ”PT-E850TKW” TAI ”DIRECT-***** PT-E850TKW”
    • D800W: PT-D800W TAI DIRECT-***** PT-D800W”
    • E800W: PT-E800W TAI DIRECT-**** PT-E800W”

jossa ’*****’ on laitteen sarjanumeron viisi viimeistä numeroa.
    (Sarjanumero on tulostimen pohjassa.)
    Salasana (verkkoavain): 00000000

• Et voi muodostaa internet-yhteyttä Wi-Fi-yhteyden kautta, kun Wireless Direct on käytössä. Muodosta Internet-yhteys infrastruktuuritilassa.

Ad-hoc-tila

Kaikki tietokoneet, mobiililaitteet ja käyttöjärjestelmät eivät välttämättä tue Ad hoc -tilaa.

Ad-hoc-tilassa voit liittää tulostimen tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen suoraan ilman Wi-Fi-tukiasemaa tai -reititintä.

1. Ota Wi-Fi-toiminto käyttöön painamalla tulostimen Wi-Fi-painiketta yhden sekunnin ajan Wi-Fi-painike .
    Wi-Fi-merkkivalo(Wi-Fi) -merkkivalo alkaa vilkkua vihreänä kolmen sekunnin välein.
  2. Määritä tulostimen Ad-Hoc-tilan asetukset Windows- tai Mac-tietokoneessa.
    • Windows:
      Liitä tulostin tietokoneeseen USB-kaapelilla.  Käynnistä tulostinasetustyökalu ja napsauta [Tiedonsiirtoasetukset] -painiketta.  Valitse [General] -välilehden kohdassa [Selected Interface] asetus [infrastruktuuri tai Ad-Hoc]. Valitse välilehdessä [Wireless LAN] kohdassa [Wireless Settings] valintaan [Communication Mode] arvo [Ad-Hoc].
      (Katso lisätietoja tiedonsiirtoasetuksista usein kysytyt kysymykset-sivulta Tiedonsiirtoasetusten käyttäminen (Windows).
    • Mac:
      Käynnistä ohjattu langattoman laitteen asennus, joka sisältyy Täydelliseen ohjelmistopakettiin, ja seuraa näytön ohjeita.
      Jos et ole ladannut Täydellistä ohjelmistopakettia, lataa paketti [Ladattavat tiedostot] -sivulta. Kaksoisnapsauta ladatun tiedoston nimeä.  Langattoman laitteen ohjattu asennustoiminto on [Utilities] (Apuohjelmat) -kansiossa.
  3. Valitse tulostimen SSID-nimi tietokoneesta tai mobiililaitteesta ja anna tarvittaessa salasana.  Kun yhteys on muodostettu, Wi-Fi-merkkivalo (Wi-Fi) -merkkivalo palaa vihreänä.

Aiheeseen liittyvät mallit

PT-D800W