PJ-723

Tiedonsiirtoasetusten muuttaminen (Windows)

Tiedonsiirtoasetuksia muutetaan seuraavasti:

1. Avaa Tulostinasetustyökalu (Printer Setting Tool).

Katso UKK-sivua: "Tulostinasetustyökalun käyttö (Windows)"

2. Valitse [Communication Settings].

Avautuu Tiedonsiirtoasetusikkuna [Communication Settings].

3. Valitse muutettava asetus ja voit muuttaa asetusta tekstilaatikossa.
  4. Napsauta ikkunassa [Apply] - [Exit] niin asetukset lähetetään tulostimeen.
  5. Kun olet valmis, napsauta pääikkunassa [Exit] niin ikkuna suljetaan.

Tulostimen asetuksia voi muuttaa Tulostinasetustyökalulla vain kun tulostin on lepotilassa. Asetuksia ei voi muuttaa tulostuksen aikana.

Ikkunassa Communication Settings voit muuttaa seuraavassa tarkemmin selostettuja valintoja:

Settings Dialog Box

Communication Settings dialog box

1. Disable these settings
    Kun tässä on ruksi, välilehdessä näkyy merkki Settings disabled ja silloin asetuksia ei voi muuttaa.
    Jos teet asetuksia merkin Settings disabled näkyessä asetuksia ei lähetetä tulostimeen vaikka napsautat [Käytä]. Sen lisäksi välilehden asetuksia ei talleteta eikä viedä jos valitset toiminnon [Save in Command File] tai [Export].
    Ota ruksi pois ruudusta ennen kuin lähetät asetuksia tulostimeen, talletat tai viet niitä.
  2. Items
    Kun [Current Status] on valittuna, ikkunassa näkyy nykyiset asetukset. Valitse tämä niille asetuksille jotka haluat muuttaa.
  3. Ylävalikko
  4. Printer
    Luettelo tietokoneeseen kytketyistä tulostimista.
  5. Node Name
    Näyttää solmun nimen (nimeä voi muuttaa). (Katso kohtaa Ylävalikko.)
  6. Settings-välilehdet
    Välilehdet, joilla on muutettavia asetuksia.
    Jos välilehdessä näkyy merkki Settings disabled , älilehden asetuksia ei lähetetä tulostimeen.
  7. Nykyiset/muutettavat asetukset
    Näyttää valitun aiheen nykyiset asetukset.
  8. Refresh
    Päivittää näkyvät asetukset nykyisiin arvoihinsa.
  9. Exit
    Sulkee Tiedonsiirtoasetusikkunan, pääset ohjelman päävalikkoon.

Jos muutat asetuksia ja suljet ikkunan napsauttamalla vain [Exit] silloin asetuksia ei lähetetä tulostimeen, sinun pitää napsauttaa [Apply] ennen kuin napsautat [Exit].

10. Apply
    Lähettää asetukset tulostimeen.
    Voit tallettaa asetukset tiedostoon valitsemalla alasvetovalikosta [Save in Command File]. Tiedostossa olevia asetuksia voi käyttää tehtäessä samat asetukset yhtä aikaa useaan eri tulostimeen. (Katso UKK-sivua: "Miten otetaan käyttöön massamuistitila?")

Napsauttamalla [Apply] lähetät kaikkien välilehtien kaikki asetukset tulostimeen.
    Jos jonkun välilehden valintalaatikossa [Disable these settings] on ruksi, sen välilehden asetuksia ei lähetetä tulostimeen.

Ylävalikko

Menu bar

1. Apply Settings to the Printer
    Lähettää asetukset tulostimeen.
  2. Save Settings in Command File
    Tallettaa asetukset tiedostoon, jonka nimen loppuliite on .bin.
    Tiedostossa olevia asetuksia voi käyttää tehtäessä samat asetukset yhtä aikaa useaan eri tulostimeen. (Katso UKK-sivua: "Miten otetaan käyttöön massamuistitila?")
    • Jos [Disable these settings] on valittuna, välilehden asetuksia ei lähetetä tulostimeen.
    • Seuraavia tietoja ei talleteta asetustiedostoon:
      • Solmun nimi
      • IP-osoite, aliverkon peite ja oletusyhdyskäytävä (kun IP-osoitteeksi on valittu [STATIC])
    • Tiedostossa olevia asetuksia on tarkoitus käyttää vain tehtäessä asetuksia tulostimeen. Asetuksia ei voi siirtää tulostimeen tuomalla tämä asetustiedosto.
    • Asetustiedosto sisältää autentikointiavaimia ja salasanoja. Huolehdi asetustiedostojen tietoturvasta, esim. tallettamalla ne paikkaan, johon muut käyttäjät eivät pääse.
    • Älä lähetä asetustiedostoa tulostimeen, joka on eri mallia kuin tulostin jolle tiedosto on tehty.
  3. Import
    • Tuo tietokoneen nykyiset langattoman verkon asetukset
      Tuo asetukset tietokoneesta.
      • Kun tuot tietokoneen nykyiset langattoman verkon asetukset sinulla täytyy olla järjestelmänvalvojan oikeudet.
      • Voit tuoda vain henkilökohtaisia tietoturva-asetuksia (open system, public key authentication ja WPA/WPA2-PSK). Enterprise-autentikoinnin (esim. LEAP ja EAP-FAST), WPA2-PSK (TKIP+AES) ja WPA-PSK (AES) -asetuksia ei voi tuoda.
      • Jos tietokone on yhteydessä yhtä aikaa useisiin langattomiin verkkoihin, vain ensimmäisen löydetyn verkon (henkilökohtaiset) asetukset tuodaan.
      • Voit tuoda vain välilehden [Wireless LAN] kentän [Wireless Settings] asetukset (communication mode, SSID, autentikointimenetelmä, salausmenetelmä ja autentikointiavain).

• Select a Profile to import
      Tuo asetustiedoston ja syöttää asetukset tulostimeen.
      Napsauta [Selaa] ja valitse tuotava tiedosto. Tiedoston sisältämät asetukset näkyvät asetusalueella.
      • Kaikki asetukset, kuten langattomat tai TCP/IP-asetukset, voidaan tuoda, poikkeuksena solmun nimi.
      • Voit tuoda vain asetuksia joita voi käyttää valitussa tulostimessa.
      • Jos tuoduissa asetuksissa IP-osoite on tyyppiä [STATIC], muuta asetusten IP-osoitetta tarvittaessa, että verkkoon ei tulisi kahta laitetta jolla on sama IP-osoite.
  4. Export
    Tallettaa nykyiset asetukset tiedostoon.
    • Jos [Disable these settings] on valittuna, välilehden asetuksia ei lähetetä tulostimeen.
    • Viety tiedosto ei ole salattu.
  5. Automatically restart the printer after applying new settings
    Jos tässä on ruksi, tulostin käynnistyy automaattisesti uudelleen kun asetukset on otettu käyttöön.
    Jos tässä ei ole ruksia, tulostin täytyy käynnistää uudelleen manuaalisesti.

Jos syötetään samat asetukset yhtä aikaa useaan eri tulostimeen, voit nopeuttaa toimitusta ottamalla tästä ruksin pois. Siinä tapauksessa suosittelemme laittamaan tähän ruksin vain siksi aikaa että ehdit varmistaa että ensimmäiseen tulostimeen on tehty oikeat asetukset ja asetukset toimivat tarkoitetulla tavalla.

6. Automatically detects the connected printer, and retrieves the current settings
    Jos tässä on ruksi, ja tulostin on kytketty tietokoneeseen, tulostin havaitaan automaattisesti ja tulostimen asetukset näkyvät ruudussa[Current Status].

Jos tietokoneeseen kytketyn tulostimen malli on eri kuin alasvetolistassa [Printer], kaikkien välilehtien asetukset muuttuvat tietokoneeseen kytketyn tulostimen asetusten mukaisiksi.

7. Change Node Name/Bluetooth Device Name
    Voit muuttaa solmun nimen.
  8. Reset to Default Communication Settings
    Asettaa Tiedonsiirtoasetukset tehdasasetuksiinsa.
  9. Display Help
    Näyttää ohjeen.
  10. About
    Näyttää ohjelman versionumeron.

General-välilehti

Communication Settings (vain PJ-762/PJ-763/PJ-763MFi)

Communication Settings

1. Bluetooth on Power On
    Määrittää kytketäänkö Bluetooth-yhteys kun tulostimeen kytketään virta. Valitse [On by Default] (kytketään), [Off by Default] (ei kytketä) tai [Keep Current State] (nykyinen asetus).

Communication Settings (vain PJ-773)

Communication Settings

1. Network Settings on Power On
    Määrittää kytketäänkö Wi-Fi®-yhteys kun tulostimeen kytketään virta. Valitse [On by Default], [Off by Default] tai [Keep Current State].
  2. Selected Interface
    Valitse liitäntä [Wireless LAN] (langaton verkko) tai [Wireless Direct].
  3. Enable Wireless Direct when Wireless LAN is turned on
    Mahdollistaa sekä Infrastruktuuritilan että Wireless Direct-tilan käytön yhtä aikaa.
    Valinta tulee näkyviin kun kohdasta [Selected Interface] valitaan [Wireless LAN].

IPv6 (vain PJ-773)

Communication Settings

1. IPv6 usage
    Valitse [Enable] tai [Disable].
  2. Priority on IPv6 address
    Valitse otetaanko IPv6-osoite ensin käyttöön.

Bluetooth-välilehti (vain PJ-762/PJ-763/PJ-763MFi)

Bluetooth Settings

Communication Settings

1. Visible to Other Devices
    Sallii muiden Bluetooth®-laitteiden "löytää" tulostin.
    Asetukset: [Discoverable], [Not Discoverable]
  2. PIN code
    Määrittää salasanan eli PIN-koodin, jota käytetään muodostettaessa laitepari toisen Bluetooth 2.0 (tai uudempi) yhteensopivan laitteen kanssa.
  3. Display the PIN code on-screen
    Jos tässä on ruksi, tietokoneesi oletusarvoisesti näyttää PIN-koodit selväkielisinä.
  4. Request Secure Simple Pairing (SSP) settings during pairing
    Jos tässä on ruksi, laitepari voidaan muodostaa käyttäen tulostimen ohjauspaneelin painikkeita, jos toisessa laitteessa on Bluetooth 2.1 (tai uudempi) tuki.

Auto re-pairing (vain PJ-763MFi)

Auto re-pairing

1. Auto re-pairing
    Valitsee muodostetaanko laitepari aikaisemmin liitettynä olleen Apple-laitteen kanssa (iPad, iPhone tai iPod touch).
    Asetukset: [Enable], [Disable]

Wireless LAN-välilehti (vain PJ-773)

TCP/IP (Wireless)

Communication Settings

1. Boot Method
    Valitse [AUTO], [BOOTP], [DHCP], [RARP] tai [STATIC].
  2. IP Address/Subnet Mask/Gateway
    Voit asettaa IP-osoitteen, aliverkon peitteen ja yhdyskäytävän.
    Voit muuttaa asetuksia vain kun IP-osoite on tyyppiä [STATIC].
  3. DNS Server Method
    Valitse [AUTO] tai [STATIC].
  4. Primary DNS Server IP Address/Secondary DNS Server IP Address
    Voit muuttaa asetuksia vain kun DNS-palvelimen tyyppi on [STATIC].

IPv6

Communication Settings

1. Static IPv6 Address
    Määrittää IPv6-osoitteen.
  2. Enable this address
    Ottaa käyttöön antamasi staattisen IPv6-osoitteen.
  3. Primary DNS Server IPv6 Address/Secondary DNS Server IPv6 Address
    Määrittää DNS-palvelimen IPv6-osoitteet.
  4. IPv6 Address List
    Näyttää luettelon IPv6-osoitteista.

Wireless Settings

Communication Settings

1. Communication Mode
    Valitse [Infrastructure] tai [Ad-hoc].
  2. SSID (Network Name)
    Napsauttamalla [Search] näet kaikki saatavilla olevat SSID-nimet erillisessä ikkunassa.
  3. Channel
    Luettelee käytettävissä olevat radiokanavat.

Toiminto on käytettävissä vain Ad-hoc-tilassa.

4. Authentication Method/Encryption Mode
    Eri autentikointimenetelmien tukemat salausmenetelmät näkyvät kohdassa Communication Modes ja Authentication Methods/Encryption Modes.
  5. WEP Key
    Asetus voidaan tehdä vain jos salausmenetelmäksi on valittu WEP.
  6. Passphrase
    Asetus voidaan tehdä vain jos autentikointimenetelmäksi on valittu WPA/WPA2-PSK.
  7. User ID/Password
    Asetus voidaan tehdä vain jos autentikointimenetelmäksi on valittu LEAP, EAP-FAST, PEAP, EAP-TTLS tai EAP-TLS. Lisäksi EAP-TLS kanssa ei ole välttämätöntä käyttää salasanaa, mutta asiakassertifikaatti on rekisteröitävä. Rekisteröi sertifikaatti ottamalla yhteys tulostimeen nettiselaimella ja hae sertifikaatti.
  8. Display the key and password on-screen
    Jos tässä on ruksi, verkkoavain ja salasana näytetään ikkunassa selväkielisenä tekstinä (ei tiivisteinä).

Communication Modes ja Authentication Methods/Encryption Modes

• Jos valinta [Communication Mode] on [Ad-hoc]
    Autentikointimenetelmä Salausmenetelmä
    Open System Ei mitään / WEP

• Jos valinta [Communication Mode] on [Infrastructure]
    Autentikointimenetelmä Salausmenetelmä
    Open System Ei mitään / WEP
    Shared Key WEP
    WPA/WPA2-PSK TKIP+AES / AES
    LEAP CKIP
    EAP-FAST/NONE TKIP+AES / AES
    EAP-FAST/MS-CHAPv2 TKIP+AES / AES
    EAP-FAST/GTC TKIP+AES / AES
    PEAP/MS-CHAPv2 TKIP+AES / AES
    PEAP/GTC TKIP+AES / AES
    EAP-TTLS/CHAP TKIP+AES / AES
    EAP-TTLS/MS-CHAP TKIP+AES / AES
    EAP-TTLS/MS-CHAPv2 TKIP+AES / AES
    EAP-TTLS/PAP TKIP+AES / AES
    EAP-TLS TKIP+AES / AES

Käytettäessä edistyneempiä salausmenetelmiä:
Kun hankit EAP-FAST, PEAP, EAP-TTLS tai EAP-TLS autentikointimenetelmän sertifikaattia, sitä ei voi syöttää Tulostinasetustyökalulla. Kun tulostin on liitetty verkkoon, rekisteröi sertifikaatti ottamalla yhteys tulostimeen nettiselaimella.

Wireless Direct-välilehti (vain PJ-773)

Wireless Direct Settings

Communication Settings

1. SSID/Network Key Generation
    Valitse [AUTO] tai [STATIC].
  2. SSID (Network Name)/Network Key
    Syötä Wireless Direct-tilassa käytettävä SSID (25 ASCII-merkkiä tai lyhyempi) ja verkkoavain (63 merkkiä tai lyhyempi).
    Asetuksia voi muuttaa vain kun [SSID/Network Key Generation]-asetus on [STATIC].

SSID:n ja salasanan tehdasasetukset ovat seuraavat:
    SSID: "DIRECT-*****_PJ-773" missä "*****" on laitteen sarjanumeron viisi viimeistä numeroa. (Sarjanumeron löydät tulostimen pohjasta.)
    Salasana (Verkkoavain): 773*****

Samojen asetusten syöttäminen yhtä aikaa useaan eri tulostimeen

1. Kun syötit samat asetukset ensimmäiseen tulostimeen, irroita tulostin tietokoneesta ja kytke seuraava tulostin tietokoneeseen.
  2. Valitse juuri kytketty tulostin alasvetovalikosta [Printer].

Jos kohdan [Option Settings] valinnassa [Automatically detects the connected printer, and retrieves the current settings] on ruksi, silloin USB-kaapelilla kytketty tulostin on valittu automaattisesti.
    Lisätietoja kohdasta Ylävalikko.

3. Napsauta [Apply].
    Samat asetukset syötetään toiseen tulostimeen.

Jos kohdassa [Automatically restart the printer after applying new settings] ei ole ruksia, tulostimia ei käynnistetä uudelleen kun asetuksia on muutettu, mikä nopeuttaa asetusten tekoa. Suosittelemme kuitenkin valitsemaan toiminnon[Automatically restart the printer after applying new settings] syötettäessä asetuksia ensimmäiseen tulostimeen, näin voit varmistaa että Wi-Fi- yhteys syntyy näillä asetuksilla. Lisätietoja kohdasta Ylävalikko.

4. Toista kohdat 1 – 3 kaikille tulostimille.
    • Jos IP-osoite on tilassa [STATIC], tulostimen IP-osoitteeksi tulee sama kuin ensimmäisessä tulostimessa. Muuta IP-osoitetta tarvittaessa.
    • Talleta nykyiset asetukset tiedostoon valitsemalla [File] - [Export].
      Samat asetukset voi syöttää toiseen tulostimeen valitsemalla [File] - [Import], valitse sitten viety asetustiedosto. (Katso Ylävalikko.)

Kaikki tietokoneet, mobiililaitteet ja käyttöjärjestelmät eivät tue Ad-hoc-tilaa.

Aiheeseen liittyvät mallit

PJ-722, PJ-723, PJ-762, PJ-763, PJ-763MFi, PJ-773