PJ-723

Tulostinasetustyökalun käyttäminen (Mac)

Tulostinasetustyökalun avulla voit määrittää tulostimen yhteysasetukset ja laiteasetukset Mac-tietokoneessa.  Voit muuttaa yhden tulostimen laiteasetuksia ja ottaa samat asetukset käyttöön myös useissa tulostimissa.

• Tulostinasetustyökalu asennetaan samaan aikaan muiden ohjelmien, kuten tulostinohjaimen, kanssa.  Lisätietoja on kohdassa Ohjelmiston asentaminen.
  • Varmista, että verkkolaite on liitetty pistorasiaan, autosovitin on kytketty DC-pistorasiaan tai täyteen ladattu akku on asennettu.
  • Ennen päivitystä varmista että tulostinohjain on asennettu ja toiminnassa.
  • Liitä tulostin USB-kaapelilla tietokoneeseen.  Tällä työkalulla asetuksia ei voi määrittää Bluetooth - tai Wi-Fi -yhteydellä.
  1. Liitä määritettävä tulostin tietokoneeseen.
  2. Valitse [Macintosh HD] - [Ohjelmat] - [Brother] - [Printer Setting Tool] - [Printer Setting Tool.App].
    Näyttöön tulee [Printer Setting Tool ] (Tulostinasetustyökalu) -ikkuna.
  3. Tarkista, että määritettävän tulostimen vieressä on [Printer].  Jos näyttöön tulee toinen tulostin, valitse haluamasi tulostin avattavasta luettelosta.

Jos vain yksi tulostin on liitetty, valintaa ei tarvitse tehdä, koska vain kyseinen tulostin tulee näkyviin.

4. Valitse oikea välilehti niin voit muuttaa asetuksia.
  5. Kun asetukset on tehty, valitse [Apply Settings to the Printer] (Ota asetukset käyttöön tulostimessa).
  6. Lopeta asetusten määrittäminen valitsemalla [Exit].

Kun tulostimen asetuksia muutetaan Tulostinasetustyökalulla tulostimen pitää olla valmiustilassa. Tulostin voi toimia virheellisesti, jos yrität määrittää sen tulostustyön aikana.

Lisätietoja tulostimen asetustyökalu -ikkunan kohteista on seuraavissa linkeissä:

Asetukset-valintaikkuna

Asetus-valintaikkuna

1. Tulostin
    Näyttää liitetyt tulostimet.
  2. Tuo
    Tuo asetukset tiedostosta.
  3. Vie
    Tallentaa tiedostoon nykyiset asetukset.
  4. Asetusvälilehdet
    Asetuksia, jotka voidaan määrittää tai muuttaa.
  5. Käytä tulostimen asetuksia
    Lähettää asetukset tulostimelle, jossa ne otetaan käyttöön.
  6. Print Unit Settings (Tulosta asetukset)
    Tulostaa raportin, joka sisältää laiteohjelmiston version, paperikoon ja määritystiedot, kuten alla on esitetty.
    Tällä sivulla näkyvät Bluetooth-asetukset (vain PJ-762/PJ-763/PJ-763MFi) tai Wi-Fi-asetukset (vain PJ-773).
    <Tulostusesimerkki>
    Raportti
  7. Clean Unit (Puhdista laite)
    Puhdistaa tulostimen telan syöttämällä sitä varten tarkoitettua puhdistusarkkia tulostimen läpi.  Katso Miten tulostimen tela puhdistetaan?
  8. Tehdasasetusten palautus
    Palauttaa kaikki tulostimen asetukset tehdasasetuksiin.
  9. Nykyiset asetukset
    Hakee asetukset liitetystä tulostimesta ja näyttää ne valintaikkunassa.
  10. Lopeta
    Tulostimen asetustyökalu suljetaan.

Paper Settings (Paperiasetukset) -välilehti

Paper Settings (Paperiasetukset) -välilehti

1. Paper Size [Paperikoko]
    Määrittää paperin oletuskoon.
    Käytettävissä olevat asetukset: [Letter], [Legal], [A4], [Mukautettu]
  2. Lomakkeen pituus
    Tämä parametri voidaan asettaa vain, kun [Paper Size] -asetuksena on [Mukautettu].
    Lomakkeen pituuden määrää rivien määrä sivulla tai kunkin sivun pituus tuumina. Käytettävissä olevat asetukset vaihtelevat valitun [Text Line Spacing] (Tekstin riviväli) -asetuksen mukaan.

Tekstin riviväli

Rivit

Tuumaa

[6 riviä/tuumaa]

6-127

1.00–21.16

[8 riviä/tuuma (0.125")] tai [8 riviä/tuuma (0.12")]

8-127

1.00–15.87

3. Alamarginaali
    Tälle parametrille määritetty asetus tulee voimaan vain, kun [Paper Size] -asetuksena on CMukautettu].
    Alamarginaalin korkeus ilmaistaan tekstiriveinä.
    Käytettävissä olevat asetukset vaihtelevat valitun [Tekstin riviväli] -asetuksen mukaan.

Tekstin riviväli

Rivit

[6 riviä/tuumaa]

3-126

[8 riviä/tuuma (0.125")] tai [8 riviä/tuuma (0.12")]

4-126

4. Tekstin riviväli
    Määrittää kunkin tekstirivin korkeuden.
    Käytettävissä olevat asetukset: [6 riviä/tuuma], [8 riviä/tuuma (0.125")], [8 riviä/tuuma (0.12")]
  5. Vasen marginaali
    Määrittää vasemman marginaalin.
    Käytettävissä olevat asetukset: [Use Paper Size], [Columns]
  6. Oikea marginaali
    Määrittää oikean marginaalin.
    Käytettävissä olevat asetukset: [Use Paper Size], [Columns]
  7. Oletusaskellus
    Määrittää merkin leveyden.
    Käytettävissä olevat asetukset: [10 merkkiä/tuuma], [12 merkkiä/tuuma], [15 merkkiä/tuuma], [Suhteutettu]
  8. CR-LF-tila
    Määrittää, miten tulostin reagoi, kun LF (Line Feed)- ja CR (Carriage Return) -komennot (ASCII-merkit 10 ja 13) vastaanotetaan.
    Käytettävissä olevat asetukset: [LF=LF CR=CR], [LF=CR+LF CR=CR+LF]
  9. Rullatulostinlaukun asetus
    Määrittää lisävarusteena saatavan rullatulostinlaukun käyttöasetuksen. Jos [On] (Käytössä) on valittuna, voit säätää paperinsyötön pituutta tai paperin sisäänvedon määrää.
    Käytettävissä olevat asetukset: [On] (Käytössä), [On (Without Anti Curl)] (Käytössä (ilman käpristymisen estoa)), [On (Short Feed)] (Käytössä (lyhyt syöttö)), [Off] (Ei käytössä)
  10. Tulostuksen skaalaus
    Määrittää tulostuksen pienennys- tai suurennussuhteen.
    Käytettävissä olevat asetukset: 95–105 % (0.5 %:n välein)
  11. Repäisykohdan säätö
    Asettaa repäisyreunan repäisykohdan rullapaperia käytettäessä.
    Käytettävissä olevat asetukset: [+0.08"], [+0.06"], [+0.04"], [+0.02"],[ -0.02"], [-0.04"], [-0.06"], [-0.08"]
    ([+2,0 mm], [+1,0mm ], [+0,5 mm], [-0,5 mm],[ -1,0mm ], [-1,0 mm ], [ -1,0mm])
  12. Lomakkeen syöttötila
    Määrittää, miten tulostin reagoi mistä tahansa lähteestä saatuihin syöttökomentoihin.
    Käytettävissä olevat asetukset: [No Feed] (Ei syöttöä), [Fixed Page] (Kiinteä sivu), [End of Page] (Sivun loppu), [End of Page Retract] (Sivun lopun takaisinsyöttö)
  13. Paperin tarttumisaika
    Määrittää viiveen, jonka jälkeen tulostin ottaa paperin.
    Käytettävissä olevat asetukset: [0.5 sekuntia], [0.8 sekuntia], [1.2 sekuntia]
  14. Esisyöttö
    Jos [Enable] on valittuna, tulostin syöttää paperia vähän eteenpäin, kun virta kytketään päälle. Kun käytät rei'itettyä rullapaperia tai esitulostettua rullapaperia, suosittelemme, että tämän parametrin arvoksi asetetaan [Pois].
    Käytettävissä olevat asetukset: [Päällä], [Pois]
  15. Ohita rei'itys
    Jättää tuuman (25.4 mm) marginaalin paperin ylä- ja alareunaan.  Käytä sitä tulostettaessa jatkolomakkeelle, jotta tulostus ei osuisi lomakkeen repäisyalueelle.
    Käytettävissä olevat asetukset: [Päällä], [Pois]

Tulostusasetukset-välilehti

Tulostimen asetustyökalu

1. Komentotila
    Määrittää tulostimen käyttämän emuloinnin eli komennot.
    Käytettävissä olevat asetukset: [Rasteri], [ESC/P Legacy], [ESC/P Brother], [P-Touch Template]
  2. Tulostustiheys
    Määrittää tulostusjäljen tummuuden.
    Käytettävissä olevat asetukset: 0-10
  3. Tulostusnopeus
    Määrittää tulostusnopeuden tuumina tai millimetreinä sekunnissa.
    Käytettävissä olevat asetukset: [1.1 ips / 27 mm/s], [1.6 ips / 41 mm/s], [1.9 ips / 48 mm/s], [2.5 ips / 65 mm/s]
  4. Laajennetut merkit
    Määrittävät, mitä merkkejä käytetään tulostettaessa ASCII-merkkejä 128–255.
    Käytettävissä olevat asetukset: [Italic], [Graphics]
  5. Merkistökartta
    Määrittää, minkä kielen erikoismerkkejä tulostettaessa käytetään .
    Käytettävissä olevat asetukset: [USA], [Ranska], [Saksa], [Iso-Britannia], [Tanska I], [Ruotsi], [Italia], [Espanja I], [Japani], [Norja], [Tanska II], [Espanja II], [Latinalainen Amerikka], [Legal]
  6. Oletusfontti
    Määrittää, mitä sisäistä fonttia käytetään.
    Käytettävissä olevat asetukset: [Serif], [Sans Serif]
  7. Merkkimuotoilut
    Määrittävät tulostetun tekstin ominaisuudet.
    Käytettävissä olevat asetukset: [Pienennä merkkikokoa], [Bold], [Double Width], [Alleviivaus]
  8. Katkoviivatulostus
    Tulostaa katkoviivan sivujen väliin, mikä on kätevää rullapaperille tulostettaessa.  Aseta [Form Feed Mode] (Lomakkeen syöttötila) -asetukseksi [Fixed Page] (Kiinteä sivu) ja valitse sitten [Enable ] (Ota käyttöön).  Huomaa, että katkoviivat tulostetaan paperille; niitä ei rei’itetä paperille.
    Käytettävissä olevat asetukset: [Päällä], [Pois]
  9. Kaavainpaperitila
    Käytettävissä olevat asetukset: [ON], [OFF]

Tulostimen asetukset -välilehti

Tulostimen asetustyökalu

1. Automaattinen käynnistys
    Määrittää, miten tulostin reagoi, kun se on liitetty AC- tai DC-virtalähteeseen tai kun akku on asennettu.
    Käytettävissä olevat asetukset: [pois], [Päällä], [Päällä (ei virtapainiketta)]
  2. Automaattinen virrankatkaisu (AC/DC)
    Määrittää ajan, joka kuluu, ennen kuin tulostin sammuu automaattisesti, kun se kytketään AC- tai DC-pistorasiaan.
    Käytettävissä olevat asetukset: [None], 1/2/3/4/5/6/7/8/9/10/15/20/25/30/40/50/60/90/120 minutes
  3. Automaattinen virrankatkaisu (Li-ion)
    Määrittää ajan, joka kuluu, ennen kuin tulostin sammuu automaattisesti, kun se saa virtaa akusta.
    Käytettävissä olevat asetukset: [None], 1/2/3/4/5/6/7/8/9/10/15/20/25/30/40/50/60/90/120 minutes
  4. Paperin tunnistimen raja-arvo
    Määrittää paperin tunnistusanturin kynnyksen.
    Käytettävissä olevat asetukset: 0-255
  5. Print Data After Printing (Tulostustiedot tulostuksen jälkeen)
    Tällä -toiminnolla voit poistaa tulostustiedot tulostuksen jälkeen.
    Käytettävissä olevat asetukset: [Erase All Print Data], [Keep Print Data]
  6. JPEG Printing (JPEG-tulostus-asetus)
    Määrittää JPEG-tulostusasetukset.
    Käytettävissä olevat asetukset: [Yksinkertainen binääri], [Virheen levitys]
  7. Scale JPEG images to fit media (JPEG-kuvien skaalaus tulostettaessa)
    Voit suurentaa tai pienentää JPEG-kuvaa paperikokoon sopivaksi skaalamalla JPEG-kuvat tulostusmateriaalin koon mukaan.
    Käytettävissä olevat asetukset: [Päällä], [Pois]
  8. Virrankatkaisutila
    Valitse, miten haluat katkaista tulostimesta virran.
    Käytettävissä olevat asetukset: [Yksi painallus], [Kaksoispainallus]
  9. Lentokonetila
     Bluetooth (Bluetooth) tai Wi-Fi  (Wi-Fi)-painike voidaan poistaa käytöstä.  Tämä toiminto on hyödyllinen, kun tulostinta käytetään paikassa, jossa ei sallita langatonta tiedonsiirtoa.
    Käytettävissä olevat asetukset: [On], [Off]

Bluetooth-asetukset-välilehti (vain PJ-762/PJ-763/PJ-763MFi)

Tulostimen asetustyökalu

1. Bluetooth-laitteen nimi
    Tässä voit antaa Bluetooth-laitteen nimen.
  2. Bluetooth-osoite
    Näyttää haetun Bluetooth-osoitteen.
  3. Näkyy muille laitteille
    Muut Bluetooth-laitteet voivat havaita tulostimen.
    Käytettävissä olevat asetukset: [Havaittavissa], [Ei havaittavissa]
  4. PIN-koodi
    Ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä PIN-koodin, jota käytetään muodostettaessa laitepari tietokoneen tai mobiililaitteen kanssa.
  5. Pyydä SSP (Secure Simple Pairing) -asetuksia laiteparin muodostamisen aikana
    Jos tämä valintaruutu on valittuna, laitepari voidaan muodostaa tulostimen painikkeilla laitteille, joissa on Bluetooth 2.1 tai uudemman tuki.

Langattoman lähiverkon välilehti (vain PJ-773)

Tulostimen asetustyökalu

1. WirelessDirect
    Ottaa Wireless Direct -toiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä.
  2. SSID:n/Verkkoavaimen luonti
    Valitse [AUTO] tai [STATIC].
  3. SSID (Verkon nimi)/Verkkoavain
    Määrittää SSID (3–25 ASCII-merkkiä) ja verkkoavaimen, jota haluat käyttää Wireless Direct -tilassa.
    Voit määrittää asetuksen vain, kun [STATIC] on valittu [SSID/Network Key Generation] -asetukseksi.
  4. Display Current settings (Nykyisten asetusten näyttö)
    Näyttää nykyiset Wireless Direct -asetukset.  Päivitä näytetyt asetukset uusimmalla tiedolla napsauttamalla [Current Settings] (Nykyiset asetukset) -painiketta.

Asetusten muuttaminen useisiin tulostimiin

1. Kun olet ottanut asetukset käyttöön ensimmäiseen tulostimeen, irrota tietokoneen ja tulostimen välinen kaapeli ja kytke toinen tulostin sitten tietokoneeseen.
  2. Valitse juuri kytketty tulostin [Printer] (Tulostin)-alasvetoluettelosta.
  3. Napsauta [Apply Settings to the Printer ] (Ota asetukset käyttöön tulostimelle) -painiketta.
    Samoja asetuksia, joita käytettiin ensimmäisessä tulostimessa, käytetään toisessa tulostimessa.
  4. Toista vaiheet 1–3 kaikille tulostimille, joiden asetuksia haluat muuttaa.

Voit tallentaa nykyiset asetukset tiedostoon valitsemalla [Export] (Vie).
Samat asetukset voidaan ottaa käyttöön toisessa tulostimessa valitsemalla [Import] ja valitsemalla sitten viety asetustiedosto.

Aiheeseen liittyvät mallit

PJ-722, PJ-723, PJ-762, PJ-763, PJ-763MFi, PJ-773