PJ-773

Miten yhdistän tulostimen Wi-Fi®-yhteydellä?

Käytettävissä ovat seuraavat Wi-Fi-yhteydenmuodostustavat:

Tulostinasetustyökalun (Printer Setting Tool) voit ladata tämän sivuston [Ladattavat tiedostot] -osasta.

Wireless Direct

Wireless Direct -toiminnon avulla voit liittää tulostimen tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen suoraan ilman Wi-Fi-tukiasemaa tai -reititintä. Tulostin toimii Wi-Fi-tukiasemana.

1. Vahvista tulostimen Wireless Direct-asetukset. Kun muodostat yhteyden mobiililaitteeseen, vahvista asetukset Windows- tai Mac-tietokoneessa.
    • Windows-tietokoneet
      Kytke tulostin ja tietokone USB-kaapelilla. Käynnistä tietokoneessa Printer Setting Tool ja valitse [Tiedonsiirtoasetukset] -valikko. Varmista, että [Yleiset] -välilehdessä [Selected Interface]-asetukseksi on valittu [Wireless Direct]. (Tämä on oletusasetus.)
      (Katso lisätietoja tiedonsiirtoasetuksista usein kysytyt kysymykset- sivulta Tiedonsiirtoasetusten käyttäminen (Windows).
    • Mac-tietokoneet
      Kytke tulostin ja tietokone USB-kaapelilla. Käynnistä tietokoneessa Printer Setting Tool ja varmista, että [WirelessDirect] -asetuksena on [ON] välilehdessä [Wireless LAN/Langaton lähiverkko]. (Tämä on oletusasetus.)
      (Katso lisätietoja Tulostinasetustyökalun käytöstä usein kysytyt kysymykset-sivulta Tulostinasetustyökalun käyttäminen (Mac).
  2. Ota Wi-Fi-toiminto käyttöön painamalla tulostimen Wi-Fi (Wi-Fi)-painiketta yhden sekunnin ajan.
    Wi-Fi(Wi-Fi) -merkkivalo alkaa vilkkua sinisenä kolmen sekunnin välein.
  3. Valitse tietokoneesta tai mobiililaitteesta tulostimesi SSID ("DIRECT-*****_PJ-773", jossa ***** on laitteen sarjanumeron viisi viimeistä numeroa) ja kirjoita salasana (773*****”).
    Kun yhteys on muodostettu, Wi-Fi (Wi-Fi) -merkkivalo palaa sinisenä.
    • Jos painat Wi-Fi (Wi-Fi) -painiketta vähintään viiden sekunnin ajan, tulostin siirtyy WPS-tilaan ja Wireless Directin käyttö ei ole mahdollista.
    • Voit muuttaa tulostimen verkkoasetuksia tulostinasetustyökalulla. (Katso usein kysytyt kysymykset: Tulostinasetustyökalun käyttö.)
    • Tulostinasetustyökalun avulla voit myös helposti muuttaa verkkoasetuksia useissa tulostimissa yhtäaikaa.  (Katso usein kysytyt kysymykset: Tulostinasetustyökalun käyttö.)
    • Sarjanumero on tulostimen takaosassa tai akun lokerossa.
    • Et voi muodostaa internet-yhteyttä Wi-Fi-yhteyden kautta, kun Wireless Direct on käytössä. Käytä internetiä kiinteällä verkkoyhteydellä (kun tietokone on liitetty kiinteään verkkoon) tai muodosta yhteys infrastruktuuritilassa.

Infrastruktuuritila

Infrastruktuuritilassa tulostin voidaan liittää tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen Wi-Fi-tukiaseman/reitittimen kautta.

• Ennen kuin aloitat:
    määritä tulostimen Wi-Fi-asetukset, jotta voit muodostaa yhteyden Wi-Fi-tukiasemaan/reitittimeen. Kun tulostin on määritetty, verkossa olevat tietokoneet tai mobiililaitteet voivat käyttää tulostinta.
    • Jos aiot liittää tulostimen verkkoon, ota yhteys järjestelmänvalvojaan ennen asennusta. Sinun on vahvistettava Wi-Fi-asetukset, ennen kuin jatkat asennusta.
    • Jos haluat määrittää Wi-Fi-asetukset uudelleen tai jos tulostimen Wi-Fi-yhteyden tila ei ole tiedossa, nollaa tulostimen verkkoasetukset.
      1. Varmista, etta tulostimen virta on katkaistu.
      2. Pidä Syöttö (Feed) -painiketta painettuna ja paina POWER (virta) -painiketta kolme kertaa. Vapauta sitten Syöttö (Feed) -painike.
        POWER-merkkivalo alkaa vilkkua oranssina.
      3. Paina Syöttö (Feed) -painiketta kerran.
    • Saat parhaan tuloksen tavallisesta päivittäisestä asiakirjojen tulostuksesta käyttämällä tulostinta mahdollisimman lähellä Wi-Fi-tukiasemaa/reititintä ja välissä tulee olla mahdollisimman vähän esteitä. Näiden laitteiden välissä olevat suuret esineet ja seinät sekä muiden sähkölaitteiden aiheuttamat häiriöt voivat vaikuttaa tulostuksesi tiedonsiirron nopeuteen.

• Tulostimen yhdistäminen Wi-Fi-tukiasemaan/reitittimeen
    1. Kirjoita ensin Wi-Fi-tukiaseman/reitittimen SSID (verkon nimi) ja salasana (verkkoavain) muistiin.
    2. Liitä tulostin tietokoneeseen USB-kaapelilla.
    3. Ota Wi-Fi-toiminto käyttöön painamalla tulostimen Wi-Fi (Wi-Fi)-painiketta yhden sekunnin ajan.
      Wi-Fi(Wi-Fi) -merkkivalo alkaa vilkkua sinisenä kolmen sekunnin välein.
    4. Määritä tulostimen infrastruktuuritilan asetukset.
      • Windows-tietokoneet
        Käynnistä tietokoneessa Printer Setting Tool ja valitse [Tiedonsiirtoasetukset] -valikko. Varmista, että [Yleiset] -välilehdessä [Selected Interface]-asetukseksi on valittu [Wireless LAN] ja valitse välilehdellä [Wireless LAN] kohdassa  [Wireless Settings] asetukseksi [Tiedonsiirtotila] valinta [Infrastruktuuri].
        (Katso lisätietoja tiedonsiirtoasetuksista usein kysytyt kysymykset-sivulta Tiedonsiirtoasetusten käyttäminen (Windows).
      • Mac-tietokoneet
        Käynnistä Ohjattu langattoman laitteen asennus -toiminto, joka sisältyy Tulostinajuripakettiin, ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.
        Jos et ole ladannut Tulostinajuripakettia, lataa paketti [Ladattavat tiedostot] -sivulta. Kaksoisnapsauta ladatun tiedoston nimeä. Langattoman laitteen ohjattu asennustoiminto on kansiossa [Utilities] (Apuohjelmat).
    5. Kirjoita muistiin kirjoittamasi SSID-nimi tai valitse [Search] (Haku) ja valitse SSID näkyviin tulevasta luettelosta.
    6. Kirjoita salasana muodossa [Salasana].

Tarvittavat tiedot määräytyvät autentikointitavan ja salausmenetelmän mukaan. Syötä vain käytettävään verkkoympäristöön liittyvät tiedot.

7. Valitse  [Apply] (Käytä).
      Kun tulostimen ja Wi-Fi-tukiaseman/reitittimen välinen yhteys on muodostettu, Wi-Fi (Wi-Fi) -merkkivalo palaa sinisenä. Tietokoneet ja mobiililaitteet, jotka ovat samassa verkossa kuin tulostin, voivat käyttää tulostinta.
      • Jos haluat muuttaa muita verkkoasetuksia, käytä tulostinasetustyökalua (katso usein kysytyt kysymykset: Tulostinasetustyökalun käyttö.)
      • Jos haluat yhdistää mobiililaitteen Wi-Fi-tukiasemaan/reitittimeen, valitse SSID ja muodosta yhteys mobiililaitteen ja Wi-Fi-tukiaseman/reitittimen välille antamalla Wi-Fi-tukiaseman/reitittimen salasana.

WPS (Wi-Fi Protected Setup™)

Jos Wi-Fi-tukiasema/reititin tukee WPS-toimintoa, asetukset ja yhteydet on helppo määrittää.

1. Varmista ensin, että Wi-Fi-tukipisteessä/reitittimessä on WPS-symboli.
    WPS-symboli
  2. Aseta tulostin Wi-Fi-tukiaseman/reitittimen kantoalueelle.  Kantama saattaa vaihdella ympäristön mukaan.  Katso Wi-Fi-tukiaseman/reitittimen mukana tulevista ohjeista.
  3. Paina Wi-Fi-tukiaseman/reitittimen WPS-painiketta ja paina tulostimen Wi-Fi-painiketta Wi-Fi noin viiden sekunnin ajan.
    Tulostimen Wi-Fi(Wi-Fi) -merkkivalo vilkkuu sinisenä sekunnin välein.
    Kun yhteys on muodostettu, Wi-Fi (Wi-Fi) -merkkivalo palaa sinisenä.  Tietokoneet ja mobiililaitteet, jotka ovat samassa verkossa kuin tulostin, voivat käyttää tulostinta.

Tulostin yrittää muodostaa yhteyden WPS-yhteyden kautta kahden minuutin ajan.  Jos Wi-Fi (Wi-Fi) -painiketta pidetään painettuna vielä viisi sekuntia, tulostin yrittää muodostaa yhteyden vielä kahden minuutin ajan.

Ad-hoc-tila

Kaikki tietokoneet, mobiililaitteet ja käyttöjärjestelmät eivät välttämättä tue Ad-hoc -tilaa.

Ad-hoc-tilassa voit liittää tulostimen tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen suoraan ilman Wi-Fi-tukiasemaa tai -reititintä.

1. Ota Wi-Fi-toiminto käyttöön painamalla tulostimen Wi-Fi (Wi-Fi)-painiketta yhden sekunnin ajan.
    Wi-Fi(Wi-Fi) -merkkivalo alkaa vilkkua sinisenä kolmen sekunnin välein.
  2. Määritä tulostimen Ad-Hoc-tilan asetukset Windows- tai Mac-tietokoneessa.
    • Jos käytössä on Windows-tietokone:
      Liitä tulostin tietokoneeseen USB-kaapelilla.  Käynnistä tulostinasetustyökalu ja napsauta [Tiedonsiirtoasetukset] -painiketta.  Varmista, että [Yleiset] -välilehdessä [Selected Interface]-asetukseksi on valittu [Wireless LAN] ja valitse välilehdellä [Wireless LAN] kohdassa [Wireless Settings] asetukselle [Tiedonsiirtotila] valinta [Ad-hoc].
      (Katso lisätietoja tiedonsiirtoasetuksista usein kysytyt kysymykset- sivulta Tiedonsiirtoasetusten käyttäminen (Windows).
    • Mac-tietokoneet:
      Käynnistä Ohjattu langattoman laitteen asennus -toiminto, joka sisältyy Tulostinajuripakettiin, ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.
      Jos et ole ladannut Tulostinajuripakettia, lataa paketti [Ladattavat tiedostot] -sivulta. Kaksoisnapsauta ladatun tiedoston nimeä. Langattoman laitteen ohjattu asennustoiminto on [Utilities] (Apuohjelmat) -kansiossa.
  3. Valitse tulostimen SSID tietokoneesta tai mobiililaitteesta. Jos määritit salasanan tulostinasetustyökalulla, anna salasana. Kun yhteys on muodostettu, Wi-Fi (Wi-Fi) -merkkivalo palaa sinisenä.

Aiheeseen liittyvät mallit

PJ-773