MFC-8510DN

Määritä Skannaus sähköpostipalvelimelle (Scan to E-mail Server) -toiminto ja käytä sitä.

Jotta voit käyttää Skannaus sähköpostipalvelimelle-toimintoa, Brother-laite on liitettävä verkkoon ja sillä on oltava POP3- ja SMTP-palvelinyhteys. Jos sinulla ei ole näitä tietoja, ota yhteys internet-palveluntarjoajaasi tai verkonvalvojaan saadaksesi tiedot.

I: Skannauksen määrittäminen sähköpostipalvelimelle

1. Tulosta verkkoasetusraportti, josta näet Brother-laitteen IP-osoitteen. > Jos haluat nähdä, miten verkkoasetukset tulostetaan, katso vastaavaa UKK-sivua.

2. Avaa selain (kuten Internet Explorer) ja kirjoita osoiteriville Brother-laitteen IP-osoite muodossa http://[Brotherin IP-osoite].

[Brotherin IP-osoite] löytyy verkkoasetusraportista.

3. Napsauta Network (Verkko) -välilehteä.

4. Valitse Protocol (Protokolla).

5. Valitse POP3/SMTP -kohdan vieressä oleva valintaruutu , jos sitä ei ole jo valittu, ja valitse sitten Lisäasetukset.

6. Tässä osassa voit määrittää saapuvan ja lähtevän postin palvelimen asetukset. Täytä kaikki pyydetyt tiedot tällä sivulla. Jos et ole varma mistään näistä asetuksista, ota yhteys internet-palveluntarjoajaan tai verkonvalvojaan, jos tarvitset tukea:

POP3 SMTP -kuva

1. SMTP Server Address: Tässä kentässä näkyy verkon SMTP-postipalvelimen (lähtevän sähköpostin palvelin) isäntänimi tai IP-osoite. (Esim. smtp.example.net tai 192.0.0.1) Jos käytät SMTP-sähköpostipalvelimen DNS-nimeä, sinun on käytettävä FQDN (täydellinen toimialuenimi) -nimeä, kuten smtp.example.net

2. SMTP Port (SMTP-portti): Määritä sen SMTP-palvelimen portin numero, johon haluat muodostaa yhteyden.

3. SMTP Server Authentication Method (SMTP-palvelimen todennusmenetelmä): Määritä SMTP-palvelimen todennusmenetelmä. Tämä arvo määrittää, minkä tyyppistä menetelmää käytetään käyttäjän todennukseen SMTP-palvelimeen. Vaihtoehdot ovat seuraavat:

• Ei mitään: SMTP-palvelin ei käytä todennusta.

• SMTP-AUTH: Käyttää SMTP-todennusta. Jos tätä menetelmää käytetään, SMTP-tilin tiedot on määritettävä oikein.

• POP before SMTP: Käyttää menetelmää POP ennen SMTP:tä. Jos tätä menetelmää käytetään, POP3-tilin asetukset on määritettävä oikein.

4. SMTP-AUTH Account Name/Password: Määritä SMTP-palvelimeen vahvistettava nimi ja salasana ja kirjoita salasana uudelleen vertailua varten. Jos haluat määrittää salasanan ilman salasanaa, kirjoita yksi välilyönti.

5. SMTP over SSL/TLS (SMTP SSL/TLS-yhteyden kautta): Voit valita laitteen ja SMTP-palvelimen välisen salausmenetelmän. Voit valita tai poistaa valinnan Verify Server Certificate (Vahvista palvelinsertifikaatti) -valintaruudusta, joka vahvistaa laitteen ja SMTP-palvelimen välisen sertifikaatin.

6. Printer E-mail Address (Tulostimen sähköpostiosoite): Kirjoita tulostimen sähköpostiosoite. Jos järjestelmänvalvojan osoitetta ei ole annettu oikein, ilmoitusviesti lähetetään tulostimeen. Jos et määritä tulostimen sähköpostiosoitetta, sähköposti-ilmoitusta ei lähetetä järjestelmänvalvojalle.

7. POP3-palvelimen osoite: Tämä kenttä määrittää POP3-palvelimen (saapuvan sähköpostin palvelin) isäntänimen tai IP-osoitteen. (Esim. pop.example.net -tai- 192.0.0.1)

Jos käytät POP3-sähköpostipalvelimen DNS-nimeä, sinun on käytettävä FQDN-nimeä (täydellinen toimialueen nimi), kuten pop.example.net.

8. POP3 Port (POP3-portti): Määritä sen POP3-palvelimen kohdeportin numero, johon haluat muodostaa yhteyden.

9. Mailbox Name/Password (Postilaatikon nimi/salasana): Määritä postilaatikon nimi ja salasana POP3-palvelimeen, josta Internet-tulostustyöt haetaan. Jos haluat määrittää salasanan ilman salasanaa, kirjoita yksi välilyönti

10. Käytä APOP-toimintoa: Valitse tämä valintaruutu, jos haluat määrittää, käytetäänkö APOP-ohjelmaa POP3-palvelimeen kirjauduttaessa.

11. POP3 over SSL/TLS (POP3 SSL/TLS-yhteyden kautta): Voit valita laitteen ja POP3-palvelimen välisen salausmenetelmän. Voit valita tai poistaa valinnan Verify Server Certificate (Vahvista palvelinsertifikaatti) -valintaruudusta, joka vahvistaa sertifikaatin koneen ja POP3-palvelimen välillä.

12. Segmented Message Timeout (Segmentoidun viestin aikakatkaisu): Jos tulostustyö jaetaan useisiin sähköpostiviesteihin tulostuspalvelimen segmentoidun viestin avulla, tämä arvo osoittaa, kuinka kauan tulostuspalvelin odottaa viestin kaikkien osien saapumista.

7. Napsauta Submit (Lähetä) -painiketta. Näyttöön tulee hetkeksi viesti, jossa ilmoitetaan: Tietojen päivitys onnistui.

8. Näyttöön tulee merkintä: Testaa sähköpostin lähetys-/vastaanottoasetukset. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista ja valitse sitten Lähetä:

Testaa sähköposti Lähetä määrityImage

• Testaa sähköpostin lähetysasetukset

• Kohteen sähköpostiosoite: Kirjoita kohdesähköpostiosoite.

• Lähetä testiviesti sähköpostitse

• Testaa sähköpostin vastaanottomääritykset

9. Näyttöön tulee viesti, jossa ilmoitetaan: Testaa sähköpostiasetukset ja sen jälkeen testitulokset. Kun olet lopettanut tulosten tarkastelun, valitse OK.

II: Voit määrittää Skannaus sähköpostipalvelimeen - asetukset käyttämällä Pikavalinta- tai Lyhytvalintamuistipaikkoja

1. Kun olet vielä asetusten kotisivulla, napsauta Osoite-välilehteä.

2. Valitse haluamasi Pikavalinta- tai Lyhytvalinta-muistipaikka.

3. Anna seuraavat tiedot jokaiseen tallennuspaikkaan, jonka haluat ohjelmoida:

• Numero/sähköpostiosoite: Vastaanottajan sähköpostiosoite.

• Nimi: Vastaanottajan nimi.

• Tyyppi Valitse Sähköposti XXX ( jossa XXX on Väri, harmaasävy tai mustavalkoinen ja haluamasi tiedostomuoto).

• Quality (Laatu) Valitse haluamasi tarkkuus.

• PDF-tyyppi: Kun valitset PDF -tiedoston, valitse haluamasi tiedostotyyppi.

4. Napsauta Submit (Lähetä) -painiketta.

5. Kun Pikavalinta- tai Lyhytvalinta -muistipaikat on ohjelmoitu ja haluat määrittää pikavalintaryhmän, valitse Setup Groups G1-G20. Määritä seuraavat asetukset kullekin ryhmälle:

• Ryhmän numero: Valitse vapaa Pikavalinta- tai Lyhytvalintamuistipaikka ryhmän tallennusta varten (pikavalintamuistipaikat on varustettu " * " -merkillä . Lyhytvalintamuistipaikat osoitetaan " # " -merkillä .

• Nimi: Ryhmän nimi.

• Tyyppi Valitse Sähköposti XXX ( jossa XXX on Väri, harmaasävy tai mustavalkoinen ja haluamasi tiedostomuoto).

• Quality (Laatu) Valitse haluamasi tarkkuus.

• PDF-tyyppi: Kun valitset PDF -tiedoston, valitse haluamasi tiedostotyyppi.

• Jäsenet: Valitse Valitse ja valitse ryhmään sisällytettävät jäsenet valitsemalla kunkin haluamasi pikavalinta- tai lyhytvalintamuistipaikan vieressä oleva valintaruutu.

6. Napsauta Submit (Lähetä) -painiketta.

Määritä ryhmät Kuva

III: Skannaus sähköpostipalvelimeen ilman pikavalintaa tai lyhytvalintaa:

1. Aseta asiakirja.

2. Paina (Skannaa).

3. Valitse ylä - tai alanuolipainikkeella Skannaa sähköpostiin.
    Paina OK.

4. Paina ylä - tai alanuolinäppäintä ja valitse 1Sided, 2Sided (L)edge tai 2Sided (S)edge.
    Paina OK.

5. Tee jokin seuraavista:

• Jos laatua ei tarvitse muuttaa, valitse Enter Address ( Anna osoite) painamalla ylä - tai alanuolipainiketta .
      Paina OK -painiketta ja siirry vaiheeseen 8.

• Jos haluat muuttaa skannausasetuksia, valitse muuta asetusta painamalla ylä - tai alanuolinäppäintä .
      Paina OK.

6. Valitse haluamasi skannaustyyppi ja -tarkkuus ylä - tai alanuolipainikkeella ja paina OK -painiketta.

7. Valitse haluamasi tiedostotyyppi ylä - tai alanuolipainikkeella ja paina OK -painiketta.

8. Kirjoita sähköpostiosoite (enintään 60 merkkiä).

9. Paina Start.
    Laite aloittaa skannauksen.

Aiheeseen liittyvät mallit

MFC-8510DN