MFC-9330CDW

Skannaus sähköpostipalvelimelle (Scan to E-mail Server) asetukset ja käyttö.

Voit skannata asiakirjan suoraan oletusarvoiseen sähköpostisovellukseen ja lähettää skannatut tiedot liitetiedostona käyttämällä ControlCenteriä tai Brother-laitteen Skannaa-painiketta.
Tätä toimintoa kutsutaan Skannaus sähköpostin liitetiedostoksi-toiminnoksi, ja se eroaa Skannaus sähköpostipalvelimelle-toiminnosta, jota tämä UKK-sivu koskee. Napsauttamalla tätä näet, haluatko käyttää "Skannaa sähköpostiin"-toimintoa.

Jotta voit käyttää Skannaus sähköpostipalvelimelle-toimintoa, Brother-laite on liitettävä verkkoon ja sillä on oltava POP3- ja SMTP-palvelinyhteys. Jos sinulla ei ole näitä tietoja, ota yhteys internet-palveluntarjoajaasi tai verkonvalvojaan saadaksesi tiedot.

I: Skannauksen määrittäminen sähköpostipalvelimelle

1. Tulosta verkkoasetusraportti, josta näet Brother-laitteen IP-osoitteen. (Jos haluat nähdä, miten verkkoasetukset tulostetaan, katso vastaavaa UKK-sivua.)
  2. Avaa selain (kuten MS Edge) ja kirjoita osoiteriville Brother-laitteen IP-osoite muodossa http://[Brotherin IP-osoite].

Brother-laitteen IP-osoite näkyy verkkoasetusraportissa.

3. Napsauta Network (Verkko) -välilehteä.
  4. Valitse Protokolla.

5. Valitse POP3/SMTP-kohdan vieressä oleva valintaruutu, jos sitä ei ole jo valittu, ja valitse sitten Lisäasetukset.
  6. Tässä osassa voit määrittää saapuvan ja lähtevän postin palvelimen asetukset. Täytä kaikki pyydetyt tiedot tällä sivulla. Jos et ole varma mistään näistä asetuksista, ota yhteys internet-palveluntarjoajaan tai verkonvalvojaan, jos tarvitset tukea:

image

1. SMTP Server Address: Tässä kentässä näkyy verkon SMTP-postipalvelimen (lähtevän sähköpostin palvelin) isäntänimi tai IP-osoite. (Esim. smtp.example.net tai 192.0.0.1) Jos käytät SMTP-sähköpostipalvelimen DNS-nimeä, sinun on käytettävä FQDN (täydellinen toimialuenimi) -nimeä, kuten smtp.example.net
    2. SMTP Port: Määritä sen SMTP-palvelimen portin numero, johon haluat muodostaa yhteyden.
    3. SMTP Server Authentication Method: (SMTP-palvelimen todennusmenetelmä): Määritä SMTP-palvelimen todennusmenetelmä. Tämä arvo määrittää, minkä tyyppistä menetelmää käytetään käyttäjän todennukseen SMTP-palvelimeen. Vaihtoehdot ovat seuraavat:

• Ei mitään: SMTP-palvelin ei käytä todennusta.
      • SMTP-AUTH: Käyttää SMTP-todennusta. Jos tätä menetelmää käytetään, SMTP-tilin tiedot on määritettävä oikein.

• POP before SMTP: Käyttää menetelmää POP ennen SMTP:tä. Jos tätä menetelmää käytetään, POP3-tilin asetukset on määritettävä oikein.

4. SMTP-AUTH Account Name/Password: Määritä SMTP-palvelimeen vahvistettava nimi ja salasana ja kirjoita salasana uudelleen vertailua varten. Jos haluat että salasanaa ei käytetä, kirjoita yksi välilyönti.

5. SMTP over SSL/TLS: Voit valita laitteen ja SMTP-palvelimen välisen salausmenetelmän. Voit valita tai poistaa valinnan Verify Server Certificate (Vahvista palvelinsertifikaatti) -valintaruudusta, joka vahvistaa laitteen ja SMTP-palvelimen välisen sertifikaatin.

6. Device E-mail Address: (Tulostimen sähköpostiosoite): Kirjoita tulostimen sähköpostiosoite. Jos järjestelmänvalvojan osoitetta ei ole annettu oikein, ilmoitusviesti lähetetään tulostimeen. Jos et määritä tulostimen sähköpostiosoitetta, sähköposti-ilmoitusta ei lähetetä järjestelmänvalvojalle.

7. POP3 Server Address: Tämä kenttä määrittää POP3-palvelimen (saapuvan sähköpostin palvelin) isäntänimen tai IP-osoitteen. (Esim: pop.example.net -tai- 192.0.0.1)

Jos käytät POP3-sähköpostipalvelimen DNS-nimeä, sinun on käytettävä FQDN-nimeä (täydellinen toimialueen nimi), kuten pop.example.net.

8. POP3 Port: Määritä sen POP3-palvelimen kohdeportin numero, johon haluat muodostaa yhteyden.

9. Mailbox Name/Password: Postilaatikon nimi/salasana): Määritä postilaatikon nimi ja salasana POP3-palvelimeen, josta Internet-tulostustyöt haetaan. Jos haluat että salasanaa ei käytetä, kirjoita yksi välilyönti.

10. Use APOP: Valitse tämä valintaruutu, jos haluat määrittää, käytetäänkö APOP-ohjelmaa POP3-palvelimeen kirjauduttaessa.

11. POP3 over SSL/TLS: Voit valita laitteen ja POP3-palvelimen välisen salausmenetelmän. Voit valita tai poistaa valinnan Verify Server Certificate (Vahvista palvelinsertifikaatti) -valintaruudusta, joka vahvistaa sertifikaatin koneen ja POP3-palvelimen välillä.

12. Segmented Message Timeout: Jos tulostustyö jaetaan useisiin sähköpostiviesteihin tulostuspalvelimen segmentoidun viestin avulla, tämä arvo osoittaa, kuinka kauan tulostuspalvelin odottaa viestin kaikkien osien saapumista.

7. Napsauta Submit (Lähetä) -painiketta. Näyttöön tulee hetkeksi viesti, jossa ilmoitetaan: Tietojen päivitys onnistui.

8. Avautuu ikkuna jossa lukee: Test E-Mail Send/Receive Configuration (Testataan sähköpostin lähetys- ja vastaanottoasetukset). Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista ja valitse sitten Lähetä (Submit):

image

• Test E-mail Send Configuration: Testaa sähköpostin lähetysasetukset

• Destination E-mail Address: Anna vastaanottajan sähköpostiosoite.

• Lähetä testisähköposti

• Testaa sähköpostin vastaanottoasetukset

9. Näyttöön tulee viesti, jossa ilmoitetaan: Testataan sähköpostiasetukset ja sen jälkeen tulevat testitulokset. Kun olet lopettanut tulosten tarkastelun, valitse OK.

II: Voit määrittää Skannaus sähköpostipalvelimeen - asetukset käyttämällä Lyhytvalintamuistipaikkoja

1. Kun olet vielä asetusten kotisivulla, napsauta Osoitekirja (Address Book)-välilehteä.
  2. Valitse käytettävät lyhytvalintamuistipaijkat. Esim. valitse paikat 1-20.

3. Anna seuraavat tiedot jokaiseen tallennuspaikkaan, jonka haluat ohjelmoida:

• Numero/sähköpostiosoite: Vastaanottajan sähköpostiosoite.

• Nimi: Vastaanottajan nimi.

• Type: Valitse Mail.

4. Valitse Lähetä (Submit).

5. Kun lyhytvalintamuistipaikat on ohjelmoitu ja haluat määrittää pikavalintaryhmän, valitse Setup Groups G1-G20. Määritä seuraavat asetukset kullekin ryhmälle:

• Address #: Valitse se lyhytvalintamuistipaikka johon ryhmä talletetaan.
    • Nimi: Anna ryhmälle nimi.

• Members: Valitse Select ja voit valita ryhmään sisällytettävät jäsenet asettamalla ruksi kunkin haluamasi lyhytvalintamuistipaikan vieressä olevaan valintaruutuun.

• Valitse Submit.

image

III: Skannaus sähköpostipalvelimeen ilman pikavalintaa tai lyhytvalintaa:

1. Aseta asiakirja.
  2. Paina Brotherin näytössä Scan(Skannaa).

3. Valitse pyyhkäisemällä oikealle tai vasemmalle to Email Server Skannaa sähköpostipalvelimeen (E-mail Server).
  4. Paina to Email Server(E-mail Server). Kuvake siirtyy näytön keskelle ja muuttuu siniseksi.

5. Paina OK.

6. Paina Osoitekirja (Address Book) tai Manuaalinen niin voit antaa sähköpostiosoitteen.

• Jos valitsit Manuaalinen, anna sähköpostiosoite näytön näppäimistöllä ja paina sitten OK.
    • Jos valitsit Osoitekirja (Address Book), valitse sähköpostiosoite ja paina sitten OK.
  7. Paina OK.

8. Tee jompikumpi:

• Jos haluat muuttaa asetuksia, paina Options ja valitse muutettava painike. Seuraa näyttöön tulevia ohjeita.

Jos haluat tehdä omat oletusasetukset: Kun asetukset on muutettu, paina Set New Default ja sitten Yes. Voit ottaa tehdasasetukset taas käyttöön painamalla Factory Reset ja sitten Yes.

• Paina Start kun et enää muuta muita asetuksia.

9. Kaksipuolinen skannaus (vain mallissa MFC‑9340CDW):
    • Paina 2-sided Scan ja valitse sitten dokumentin kääntösivu.
      image
  10. Valitse muutettavat skannausasetukset:
    • Skannaustyyppi

• Tarkkuus

• Tiedostomuoto

• Skannauskoko

• TIedostokoko

Jos haluat tallettaa asetukset pikanäppäimeksi, valitse Save as Shortcut.

11. Paina Start niin skannaus käynnistyy.

Aiheeseen liittyvät mallit

MFC-9330CDW