MFC-8510DN

Miten käytetään Brotherin PC-FAX-vastaanottoa

Kun Brotherin PC-FAX-vastaanotto on käytössä, Brother tallettaa vastaanotetut faxviestit muistiin ja lähettää ne tietokoneeseen automaattisesti. Voit katsella vastaanotettuja viestejä tietokoneella.

Vaikka tietokone olisi sammutettu (öisin tai viikonloppuisin), Brother vastaanottaa faxviestit muistiin. Näytöllä näet vastaanotettujen viestien määrän, esim: PC-FAXVIESTI:001.

Brotherin PC-FAX-vastaanotto otetaan käyttöön tekemällä asetus sekä Brotherissa että tietokoneessa ajettavassa Brother-ohjelmassae.

Lisätietoa seuraavilta sivuilta:

PC-FAX-VASTAANOTTO KÄYTTÖÖN OHJELMASTA:
  1. Valitse tietokoneesta Start => (All) Programs => Brother => XXX-XXXX (X = Mallinumero) => PC-Fax Receiving => Receive.

2. Jos aukeaa ikkuna, jossa annetaan ohjeita PC-Fax-vastaanoton käytöstä, lue ne ja valitse OK.

Image

3. Windowsin alapalkkiin kellon viereen tulee näkyviin Brother PC-fax-vastaanottokuvake josta näet että vastaanotto on käytössä.

Image

PC-FAX-VASTAANOTTO KÄYTTÖÖN BROTHERISTA:

*Jos Brotherissa on kosketusnäyttö, katso kohtaa "Kosketusnäyttömalleille".
  1. Paina MENU ja valitse Faksaus => Kauko.ohj.val (Remote Fax Opt) =>Ed.läh.tall (Fwd/Page/Store tai Forward/Store).

2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä PC FAX Vas.ot. (PC FAX RECEIVE) ja paina OK.

3. Tulee ilmoitus jossa käsketään asettaa vastaanotto päälle tietokoneesta. Paina OK.

4. Jos näin kysytään, paina 1 (muuta) tai 2 (lopeta).

5. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä minne faksit lähetetään.

• Jos Brother on kytketty tietokoneeseen USB-liitännällä valitse USB ja paina OK.

• Jos Brother on kytketty verkkoon, valitse tietokoneen nimi ja paina OK.

6. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä VARM.KOPIO: KYLLÄ tai EI ja paina OK.

• VARM.KOPIO: KYLLÄ = Brother tulostaa kopion viestistä kun se on vastaanotettu jolloin siitä jää varmuuskopio.

• VARM.KOPIO:  EI = Brother ei tulosta viestiä kun se vastaanotetaan.

7. Paina STOP/EXIT.

<Kosketusnäyttömalleille>

1. Paina näytön kohtaa VALIK (Menu).

2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä FAX ja paina FAX.

3. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Vastaanottoas. (SETUP RECEIVE) ja paina Vastaanottoas.

4. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä ED.LÄH/TALL ja paina ED.LÄH/TALL.

5. Paina PC FAX VAS.OT.

6. Tulee ilmoitus jossa käsketään asettaa vastaanotto päälle tietokoneesta. Paina OK.

7. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä minne faksit lähetetään.

• Jos Brother on kytketty tietokoneeseen USB-liitännällä valitse USB ja paina OK.

• Jos Brother on kytketty verkkoon, valitse tietokoneen nimi ja paina OK.

8. Valitse painamalla VARM.KOPIO: KYLLÄ tai EI.

• VARM.KOPIO: KYLLÄ = Brother tulostaa kopion viestistä kun se on vastaanotettu jolloin siitä jää varmuuskopio.

• VARM.KOPIO:  EI = Brother ei tulosta viestiä kun se vastaanotetaan.

9. Paina STOP/EXIT.

MUUTA PC-FAX-VASTAANOTON ASETUKSIA:
  1. Windowsin alapalkissa kellon vieressä on Brother PC-fax-vastaanottokuvake Image . Napsauta kuvaketta oikealla hiirennäppäimellä ja valitse vaihtoehto PC-FAX vastaanoton asettaminen (PC-fax RX Setup). Avautuu ikkuna "PC-FAX vastaanoton asettaminen".

Image

2. Kohdassa Tallenna tiedosto (Save File To) voit valita kansion jonne saapuneet viestit talletetaan käyttäen Selaa (BROWSE)-nappia.

3. Kohdassa Tiedostomuoto (File Format) voit valita tallennustiedostomuodon .tif tai .max, oletusmuoto on .tif.

4. Jos laatikossa Toista äänitiedosto faksia vastaanotettaessa (Play Wave File When Receiving A Fax) on ruksi, kuuluu äänimerkki kun uusi viesti saapuu. Voit valita äänimerkin Selaa (BROWSE)-näppäimellä.

5. Jos laatikossa Lisää käynnistyskansioon (Add To Startup Folder) on ruksi, vastaanotto käynnistyy automaattisesti kun käynnistät tietokoneen.

6. Valitse OK niin asetukset talletetaan ja ikkuna sulkeutuu.

MUUTA PC-FAX-VASTAANOTON ASETUKSIA VERKOSSA:

Asetukset on tehty jo siinä vaiheessa kun MFL-Pro Suite asennettiin tietokoneeseen. Jos asetuksia täytyy muuttaa, toimi seuraavasti:

1. Windowsin alapalkissa kellon vieressä on Brother PC-fax-vastaanottokuvake Image. Napsauta kuvaketta vasemmalla hiirennäppäimellä ja valitse vaihtoehto PC-FAX vastaanoton asettaminen (PC-fax RX Setup).

2. Valitse kohta Verkkoasetukset (NETWORK SETTINGS). Avautuu ikkuna Verkkoasetukset.

Image

3. Valitse Määritä laite osoitteen perusteella (Specify The IP Address) tai Määritä laite nimen perusteella (Specify The Name Of Your Machine).

4. Anna Brotherin IP-osoite tai solmun nimi.

Solmun nimen löydät Selaa (BROWSE)-näppäimellä. Valitse Brother nimien joukosta.

5. Kohdassa Näytä PC:n nimi (Display Your PC Name) voit valita että tietokoneesi nimi näkyy Brotherin näytössä. Voit muuttaa nimeä kirjoittamalla uuden.

6. Napsauta OK.

VASTAANOTETTUJEN VIESTIEN TARKASTELU:
  1. Aina kun tietokone ottaa vastaan faxviestiä, kuvake vaihtelee tästä Image tähän Image. Kun faxviesti on vastaanotettu, kuvakkeeksi jää  Image. Tämä Image kuvake muuttuu tämän Image näköiseksi kun viesti on katsottu.

2. Voit tarkastella vastaanotettuja viestejä kaksoisnapsauttamalla kuvaketta  Image alapalkissa.

3. Avaa vastaanotettujen viestien kansio.

4. Voit tarkastella vastaanotettuja viestejä kaksoisnapsauttamalla viestin riviä.

Lukemattoman viestin aiheena on vastaanottopäivä ja -aika kunnes annat tiedostolle nimen. Esim. Fax 2-20-2005 16:40:21.tif

Jos kysymykseesi ei vastattu, oletko tarkistanut muut usein kysytyt kysymykset?

Oletko tarkistanut käyttöohjeet?

Jos tarvitset lisäapua, ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun:

Aiheeseen liittyvät mallit

MFC-8510DN, MFC-8950DW, MFC-8950DWT, MFC-9460CDN, MFC-9970CDW