MFC-845CW

Ääni kaikuu käytettäessä langattoman puhelimen kaiutinpuhelinta?

Jos langattoman puhelimen kaiutinpuhelimen ääni kaikuu häiritsevästi, kytke toinen puhelin rinnakkain samaan puhelinlinjaan Brotherin kanssa ja koeta puhua toiseen puhelimeen.

1. Jos molempien puhelimien ääni kaikuu häiritsevästi, ota yhteyttä puhelinlaitokseen ja ilmoita ongelmasta.

- Jos vain Brotherin puhelimen ääni kaikuu häiritsevästi, jatka vaiheesta 2.

2. Muuta Brotherin kaikusäätöä seuraavasti:

1. Paina MENU.

2. Valitse nuoli ylös- tai alas-näppäimellä Yleiset asetukset (General Setup).

3. Paina OK.

4. Valitse nuoli ylös- tai alas-näppäimellä Kaikusäätö (Echo Control).

5. Paina OK.

6. Valitse nuoli ylös- tai alas-näppäimellä Taso 4 (Level 4).

7. Paina OK.

8. Paina STOP/EXIT.

- Jos ongelma ei poistu, jatka vaiheesta 3.

3. Toiset 5.8 GHz taajutta käyttävät laitteet, kuten langattomat modeemit ja muut langattomat puhelimet voivat häiritä Brotherin langatonta puhelinta. Siirrä Brother kauemmas muista langattomista laitteista.

- Jos ongelma ei poistu, jatka vaiheesta 4.

4. Siirrä Brotherin langaton puhelin lähemmäs Brother-laitetta.

- Langattoman puhelimen toimintasäteeseen vaikuttavat pienentävästi rakennuksen seinät, ikkunat, ovet, rakennusmateriaalit ja seinärakenne.

Yhteyden laadun parantamiseksi koeta siirtää Brotherin langaton puhelin siten että siitä on suora näköyhteys Brother-laitteeseen.

- Jos ongelma ei poistu, jatka vaiheesta 5.

5. Tarkista että Brotherin langattoman puhelimen ja Brother-laitteen välillä ei ole radiohäiriöitä aiheuttavia laitteita.

- Mikroaaltouunit toimivat samalla taajuusalueella kuin langaton puhelin. Jos mikroaaltouuni on toiminnassa kun Brotherin puhelimessa puhutaan, linjalla kuuluu normaalisti häiriöitä.

- Älä liitä Brotherin sähköjohtoa samaan pistorasiaan missä mikroaaltouuni on kiinni, eikä uunin lähellä olevaan rasiaan.

- Jos ongelma ei poistu, jatka vaiheesta 6.

6. Voice Over Internet Protocol (VoIP) tai digitaaliset puhelinyhteydet aiheuttavat enemmän kaikua, katkoksia ja sivuääniä kuin perinteiset analogiset yhteydet.

Jos Brotherin puhelimen ääni kaikuu häiritsevästi VoIP-yhteydellä, pyydä neuvoa VoIP-yhteydentarjoajalta.

- Jos linja ei ole VoIP-linja, jatka vaiheesta 7.

7. Vältä häiriöalttiita alueita.

Brotherin langaton puhelin käyttää tiedonsiirtoon radioaaltoja. Tiettyihin paikkoihin radioaallot etenevät huonosti ja vastaanotossa syntyy katvealueita. Tälläisissä paikoissa puhelimen äänenlaatu on huono.

Jos ongelma poistuu siirtymällä toiseen paikkaan, silloin puhelimessa ei ole vikaa.

- Jos ongelma ei poistu, jatka vaiheesta 8.

8. Jos Brotherin puhelinjohto on liitetty ylijännitesuojaan tai ADSL-modeemiin, liitä se suoraan seinäkoskettimeen ja kokeile muuttuuko puhelimen äänenlaatu.

- Jos äänenlaatu on nyt hyvä, ongelma on joko ylijännitesuojassa tai modeemissa.

- Jos ongelma ei poistu, jatka vaiheesta 9.

9. Siirrä Brother toiseen huoneeseen ja kokeile muuttuuko puhelimen äänenlaatu.

- Jos äänenlaatu on nyt hyvä, ongelman aiheuttaa ulkopuolinen häiriö.

Aiheeseen liittyvät mallit

MFC-845CW