HL-2140

Asensin hiljattain pakkauksessa toimitetun värikasetin tai uuden värikasetin, ja vaikuttaa siltä, että kasetin riittoisuus on ilmoitettua pienempi.

Jos vaikuttaa siltä, että värikasetin riittoisuus on tavallista pienempi, tarkista seuraavat seikat:

1. Käytätkö alkuperäistä Brother-värikasettia?

Jos käytät uudelleen täytettyä tai muuta kuin alkuperäistä Brother-värikasettia, asenna alkuperäinen Brother-värikasetti. Koska Brother ei ole käyttämäsi värikasetin valmistaja, emme voi taata kasetin suorituskykyä tai määrittää vikaa. Muiden kuin alkuperäisten Brother-värikasettien tai -rumpuyksiköiden käyttäminen voi heikentää laitteiston suorituskykyä ja luotettavuutta sekä tulostuslaatua. Alkuperäiset Brother-rumpuyksiköt ja -värikasetit on suunniteltu toimimaan esiasetetuissa lämpötiloissa, jotka on sovitettu tarkalleen kuhunkin väriainekoostumukseen. Brother suosittelee asiakkailleen vain alkuperäisten Brother-rumpuyksiköiden ja -värikasettien käyttöä parhaan lopputuloksen varmistamiseksi.

2. Minkä tyyppisiä asiakirjoja tavallisesti tulostat laitteellasi? (Esimerkiksi muistioita, asiakirjoja, taulukkolaskelmia ja raportteja, kaavioita jne.)

• Pakkauksessa toimitetun värikasetin kesto saattaa riippua laitteen mallista ja maasta, josta laite ostettiin.

• Värikasettien riittoisuustiedot löytyvät laitteen käyttöoppaasta. Uusin käyttöopas on kohdassa Käyttöohjeet.

Todellinen värikasetilla tulostettava sivumäärä vaihtelee tulostettavan materiaalin ja sivun väripeiton mukaan. Tavallisesti värikasetilla saa enimmäistuoton tulostamalla noin 5 %:n peitolla, mikä vastaa A4-asiakirjaa, jossa on noin 1 500 merkkiä. Tulostustyöt, joissa on useita sivuja, kuvia, kaavioita ja/tai laajoja mustia pintoja, kuluttavat väriainetta paljon enemmän ja lyhentävät siten väriaineen kestoa. Jos tulostetaan 10 %:n peitolla, värikasetin kokonaisriittoisuus vähenee puolella. Esimerkiksi vakiovärikasetin 1 500 sivun riittoisuus vähenee 750 sivuun, kun tulostetaan 10 %:n peitolla (A4-asiakirja, jossa noin 3 000 merkkiä).

3. Muita ehdotuksia

1. Irrota rumpu- ja värikasettiyksikkö ja heiluta sitä varovasti puolelta toiselle 5–6 kertaa, jotta kasetissa oleva väriaine jakaantuu tasaisesti. Jos värikasetin LED-valo palaa tai näytössä lukee virheilmoitus "Väriaine loppu", värikasetin heiluttaminen voi riittää sammuttamaan LED-valon, kun rumpu- ja värikasettiyksikkö asennetaan takaisin laitteeseen.

2. Kun rumpu- ja värikasettiyksikkö on irrotettu laitteesta, puhdista rummun sisällä oleva ensiökoronalanka liu’uttamalla varovasti kasetin päällä olevaa vihreää kielekettä vasemmalta oikealle monta kertaa. Palauta vihreä kieleke alkuasentoon ennen rumpuyksikön asentamista takaisin. Tämä parantaa tulostuslaatua.(Yksityiskohtaiset ensiökoronalangan puhdistusohjeet ovat kohdassa Vastaavat UKK:t.)

Jos tämä vastaus ei auta tai jos vaikuttaa, että Brother-värikasetin riittoisuus ei vastaa ilmoitettua, ota yhteys asiakaspalveluun.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

Jos kysymykseesi ei vastattu, oletko tarkistanut muut usein kysytyt kysymykset?

Oletko tarkistanut käyttöohjeet?

Jos tarvitset lisäapua, ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun:

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-7030, DCP-7040, DCP-7045N, HL-2140, HL-2150N, HL-2170W, MFC-7320, MFC-7440N, MFC-7840W