DCP-8085DN

Yritin tulostaa Microsoft® Word-ohjelmasta ja Brotherin näyttöön tuli virheilmoitus Ei paperia, Aseta paperi MT-alusta tai Käsinsyöttö ("No Paper", "Reload paper in MP Tray", "Insert Paper Manual Feed").

Ongelman aiheuttaa ohjelmaan asetetun paperikoon ja -syötön poikkeaminen siitä mitä käyttäjä olettaa. Ohjelmassa on valittu että paperinsyöttö tapahtuu käsinsyötöllä tai monitoimialustalta, tai että tulostettaessa täytyy käyttää jotain erikoista paperikokoa jota tulostimessa ei ole. Wordissa tälläiset asetukset ovat dokumenttikohtaisia ja ne talletetaan dokumenttiin. Myös Wordin ohjattu yhdistämistoiminto ja tarratulostustoiminto luovat tulostustöitä jotka aiheuttavat mainittuja virheilmoituksia. Tarkoituksena on että käyttäjä asettaisi käsinsyöttörakoon tai monitoimialustalle tarroja, kirjekuoria tai muita tarvittavia tulostusmateriaaleja.

Jos tarkoituksena on käyttää tulostusmateriaalina vain kasetissa olevaa A4-paperia voit muuttaa ohjelmassa dokumentin asetuksia seuraavasti:

I. KUITTAA VIRHEILMOITUS:

Ilmoitus Ei paperia kuitataan seuraavasti:

1. Poista työ Windowsin tulostusjonosta:

• Valitse Käynnistä (Start) => Tulostimet ja faksit (Printers and Faxes) => Napsauta Brotherin nimeä oikealla hiirennäppäimellä ja valitse seuraavasta valikosta Avaa.

• Avautuu tulostusjonoikkuna. Peruuta kaikki tulostustyöt valitsemalla Tulostin -> Peruuta kaikki työt (PRINTER -> CANCEL ALL DOCUMENTS (tai PURGE PRINT DOCUMENTS)).
      Voit peruuttaa myös vain tietyt tulostustyöt. Valitse hiirellä peruutettava työ ja valitse Tiedosto -> Peruuta (DOCUMENT -> CANCEL).

• Voi tulla kysymys: Haluatko peruuttaa työn? Napsauta Kyllä.

2. Poista työ Brotherista painamalla JOB CANCEL. Tätä näppäintä ei ole kaikissa Brother-malleissa; jos näin on jatka kohdasta 3.

3. Aseta paperia käsinsyöttörakoon tai monitoimialustalle jolloin työ tulostetaan. Jos Brother ei suostu tulostamaan tälle paperille sammuta laite niin työ poistuu muistista.

Ohjeet ovat ohjelmalle Microsoft® Word. Vastaavia asetuksia (paperikoon oletusarvo ja paperinsyötön oletusarvo) on muissakin tekstinkäsittelyohjelmissa. Jos et löydä näitä asetuksia, kysy ohjelman myyjältä.

II. VARMISTA PAPERILÄHTEEN OLETUSARVO:

Tarkista ohjelman asetus Paperilähde (Paper Source) seuraavasti. Huomaa että eri MS Wordin versioissa toiminnot voivat olla eri ikkunoissa:

1. Microsoft® Word on auki ja siellä on tulostettava dokumentti. Valitse Tiedosto (FILE) tai Sivun asettelu (PAGE LAYOUT) Wordin version mukaan. Valitse Sivun asetukset  (PAGE SETUP).
  2. Valitse välilehti Paperilähde tai Paperi (Wordin version mukaan) (PAPER SOURCE tai PAPER).
  3. Kohdassa 1. sivu (FIRST PAGE) ja Muut sivut (OTHER PAGES) ei saa olla valintaa MT-alusta tai Käsinsyöttö. Valitse haluttu kasetti: Oletuslokero tai Kasetti 1.
  4. Napsauta OK.
  5. Napsauta Työkalut -> Postitukset -> Tarrat ja kirjekuoret (TOOLS -> (LETTERS AND MAILINGS) -> ENVELOPES AND LABELS) tai valitse välilehti Postitukset (MAILINGS) Wordin version mukaan.
  6. Napsauta välilehteä Kirjekuoret (ENVELOPES).
  7. Napsauta Asetukset (OPTIONS) ja valitse välilehti Tulostusasetukset (PRINTING OPTIONS).
  8. Täällä ei saa olla valintaa MT-alusta tai Käsinsyöttö Valitse haluttu kasetti: Oletuslokero tai Kasetti 1 ja napsauta OK.
  9. Napsauta välilehteä Tarrat (LABELS).
  10. Kohdassa Paperilähde ei saa olla valintaa MT-alusta tai Käsinsyöttö. Valitse haluttu kasetti: Oletuslokero tai Kasetti 1 ja napsauta OK.
  11. Sulje ikkuna Kirjekuoret ja osoitetarrat napsauttamalla oikean yläkulman ruutua X.
  12. Yritä tulostaa uudestaan. Nyt paperi syötetään vakiopaperikasetista.

Jos ongelma ei poistu, katso ohjelman käyttöohjeesta miten paperilähde on tarkoitus valita ohjelmasta. Huomaa myös että Word tallettaa asetukset dokumentin mukana ja jos et talleta asetuksia nyt seuraavalla kerralla tulostettaessa ongelma ilmestyy uudestaan.

III. VARMISTA PAPERIKOON OLETUSARVO:

Tarkista ohjelman asetus Paperin koko (Paper Size) seuraavasti. Huomaa että eri MS Wordin versioissa toiminnot voivat olla eri ikkunoissa:

1. Microsoft® Word on auki ja siellä on tulostettava dokumentti. Valitse Tiedosto (FILE) tai Sivun asettelu (PAGE LAYOUT) Wordin version mukaan. Valitse Sivun asetukset  (PAGE SETUP).
  2. Valitse välilehti Paperilähde tai Paperi (Wordin version mukaan) (PAPER SOURCE tai PAPER).
  3. Tarkista että paperikoko vastaa kasetissa olevaa kokoa eikä ole esim. Mukautettu ("Custom"). Kaikki paperikoot joita paperikasetti ei tue on tarkoitus syöttää monitoimialustalta.
  4. Napsauta OK.
  5. Yritä tulostaa uudestaan. Nyt ilmoitusta Ei paperia ei pitäisi tulla. Huomaa että jos asetettu paperikoko poikkeaa huomattavasti siitä mitä kasetissa on Word muotoilee tekstin uudelleen uuden paperikoon mukaiseksi jolloin tekstin asettelu muuttuu. Jos ongelma ei poistu, katso ohjelman käyttöohjeesta miten paperikoko on tarkoitus valita ohjelmasta.

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-8070D, DCP-8085DN, MFC-8370DN, MFC-8880DN