MFC-9970CDW

Miten estetään muita käyttämästä tiettyjä Brotherin toimintoja?

Suojatun toiminnon lukko mahdollistaa tiettyjen Brotherin toimintojen ja asetusten muuttamisen suojaamisen siten että kaikki eivät voi niitä käyttää tai muuttaa.
  • Faxlähetys *1 *3 *4
  • Faxvastaanotto *1 *4
  • Kopiointi
  • Skannaus
  • USB-suoratulostus *1
  • Tietokonetulostus *2
  • Väritulostus *2
*1) Kaikissa malleissa ei ole faxtoimintoa.
*2) Jos tietokonetulostus tai väritulostus ei ole sallittu, tulostustyö katoaa ilmoittamatta.
*3) Kun toimintolukko on käytössä, faxlähetyksessä voi muuttaa vain seuraavia asetuksia: Kontrasti, Pollauslähetys ja Kansilehti. Jos faxlähetys ei ole sallittu, faxlähetyksen asetuksia ei voi muuttaa.
*4) Pollausvastaanotto on mahdollista vain kun sekä Faxlähetys että Faxvastaanotto ovat mahdollisia.

Voit asettaa erillisiä käyttäjiä (käyttäjiä joilla on rajoitetut oikeudet). Erilliset käyttäjät voivat käyttää heille määriteltyjä toimintoja. Jokaiselle erilliselle käyttäjälle määritellään oma käyttäjänimi ja salasana.

Toimintolukko on asetettava päälle seuraavassa järjestyksessä:
  1. Aseta järjestelmänvalvojan salasana (Ks. vaihe A).
  2. Aseta Julkinen käyttäjä (Ks. vaihe B).
  3. Aseta mahdolliset Erilliset käyttäjät (Ks. vaihe C).
  4. Kytke toimintolukko päälle (Ks. vaihe D).

VAIHE A: Aseta järjestelmänvalvojan salasana

Tässä vaiheessa asetetaan järjestelmänvalvojan salasana (vaihe A). Salasanaa tarvitaan asetettaessa julkisia ja erillisiä käyttäjiä (vaihe B ja C) ja asetettaessa toimintolukkoa päälle ja pois (vaihe D).
  1. Paina Menu, Yleiset asetukset (General Setup) => Suojaus (Security)(tätä valintaa ei ole kaikissa malleissa)  => Toimintolukko (Function Lock).
  2. Anna salasana neljällä numerolla. Paina OK.
  3. Kun näyttöön tulee Vahvista (Verify) anna salasana uudestaan. Paina OK.
  4. Paina STOP/EXIT.
Kirjoita salasana muistiin. Jos unohdat tunnussanan, ota yhteyttä Brother-tukeen.

VAIHE B:  Aseta Julkinen käyttäjä

Julkinen käyttäjä ei tarvitse salasanaa Brotherin käyttöön mutta hän pystyy käyttämään vain niitä toimintoja joita olet hänelle asettanut. Huomaa että julkisen käyttäjän asettaminen edellyttää vähintään yhden toiminnon käytön rajoittamista.
  1. Paina Menu, Yleiset asetukset (General Setup) => Suojaus (Security)(tätä valintaa ei ole kaikissa malleissa)  => Toimintolukko (Function Lock) => Määritä käytt. (Setup ID).
  2. Anna järjestelmänvalvojan salasana joka annettiin vaiheessa A. Paina OK.
  3. Tee jompikumpi:

Jos Brotherissa on kosketusnäyttö:
    1. Valitse nuoli ylös- tai alas-näppäimillä Julkinen (Public). Paina Julkinen.
    2. Paina xxxxx (missä "xxxxx" on toiminnon nimi) ja sitten Ota käyttöön tai Poista käytöstä. Tee tämä kaikille toiminnoille.

Jos Brotherissa on perinteinen ohjauspaneeli:
    1. Valitse nuoli ylös- tai alas-näppäimillä Julkinen (Public). Paina OK.
    2. Valitse nuoli ylös- tai alas-näppäimillä Ota käyttöön X tai Poista käytöstä X (missä X on toiminnon nimi) ja paina OK. Tee tämä kaikille toiminnoille.
    3. Kun näyttöön tulee Exit, paina OK.

4. Paina STOP/EXIT.

VAIHE C: Aseta Erilliset käyttäjät

Voit asettaa jopa 25 käyttäjää joilla on oma salasana ja omat sallitut toiminnot. Esim. jos skannauksen käyttö on estetty julkiselta käyttäjältä voit luoda käyttäjän jolla on oikeus käyttää skannausta asettamalla erillinen käyttäjä jolle on skannaus määritelty "Ota käyttöön" .
  1. Paina Menu, Yleiset asetukset (General Setup) => Suojaus (Security)(tätä valintaa ei ole kaikissa malleissa)  => Toimintolukko (Function Lock) => Määritä käytt. (Setup ID).
  2. Anna järjestelmänvalvojan salasana joka annettiin vaiheessa A. Paina OK.
  3. Tee jompikumpi:

Jos Brotherissa on kosketusnäyttö,
    1. Valitse nuoli ylös- tai alas-näppäimillä Käyttäjä 01 (User01). Paina Käyttäjä 01.
    2. Anna käyttäjän nimi. Paina OK.
    3. Anna käyttäjälle salasana neljällä numerolla. Paina OK.
    4. Paina xxxxx (missä "xxxxx" on toiminnon nimi) ja sitten Ota käyttöön tai Poista käytöstä. Tee tämä kaikille toiminnoille.

Jos Brotherissa on perinteinen ohjauspaneeli,
    1. Valitse nuoli ylös- tai alas-näppäimillä Käyttäjä 01 (User01). Paina OK.
    2. Anna käyttäjän nimi numeronäppäimistöltä. Paina OK.
    3. Anna käyttäjälle salasana neljällä numerolla. Paina OK.
    4. Valitse nuoli ylös- tai alas-näppäimillä Ota käyttöön X tai Poista käytöstä X (missä X on toiminnon nimi) ja paina OK. Tee tämä kaikille toiminnoille.
    5. Kun näyttöön tulee Exit, paina OK.

4. Toista vaihe 3 kaikille käyttäjille. Kahdella käyttäjällä ei voi olla samaa käyttäjänimeä.
  5. Paina STOP/EXIT.

VAIHE D: Kytke toimintolukko päälle

1. Paina Menu, Yleiset asetukset (General Setup) => Suojaus (Security)(tätä valintaa ei ole kaikissa malleissa)  => Toimintolukko (Function Lock) => Lukko Ei - Kyllä (Lock Off -> On).
  2. Anna järjestelmänvalvojan salasana joka annettiin vaiheessa A. Paina OK.

Aiheeseen liittyvät mallit

MFC-9320CW, MFC-9970CDW