MFC-6890CDW

Paperi juuttuu tai paperille tulee mustetahroja käytettäessä A3-kokoista paperia.

Euroopassa tavalliset A3-paperiarkit ovat yleensä lyhytkuituisia. Se tarkoittaa että paperiarkissa paperikuidut kulkevat arkin poikki eli ne ovat arkin lyhyen sivun suuntaisia. Pitkäkuituisessa paperiarkissa paperikuidut kulkevat arkin yli eli ne ovat arkin pitkän sivun suuntaisia.

Tulostettaessa A3- tai Ledger-kokoinen lyhytkuituinen paperi voi ottaa kiinni tulostuspäähän jolloin paperille tulee lyhyen sivun suuntaisia mustetahroja.
Voit itse tarkistaa minkä tyyppistä paperia käytät.

Tarkista että käyttämäsi paperi on käyttöoppaassa annettujen ohjeiden mukaista. Lisätietoja saat mallin käyttöoppaasta.

TARKISTA PAPERITYYPPI

Katso ensin paperin pakkauksesta tai paperivalmistajan nettisivulta.

Jos tämä ei tuota tulosta, katso alempaa toimintaohjeet.

Tarkista että ohjauspaneelin asetus A3-Lyhytkuituinen on oikeassa asennossa. Tämä asetus vaikuttaa kopiointiin ja faxvastaanottoon:

Jos et ole varma minkätyyppistä paperi on, kokeile molemmilla asetuksilla ja katso kumpi tuottaa paremman tuloksen.

Voit itse tarkistaa minkä tyyppistä paperia käytät kun kostutat paperia vedellä.

• Jos paperiin tulee pitkän sivun suuntaisia ryppyjä, silloin paperi on pitkäkuituista.

• Jos paperiin tulee lyhyen sivun suuntaisia ryppyjä, silloin paperi on lyhytkuituista.
Verify_Paper

Valitse lyhytkuituinen paperi

Tietokonetulostus (Windows)

1. Avaa sovellus, kuten Notepad, ja valitse Tiedosto -> Tulosta (File => Print....) ja valitse Määritykset tai Ominaisuudet (Preferences tai Properties). Pääset tulostusmäärityksiin.

2. Valitse kohta Hitaasti kuivuva paperi (Slow Drying Paper).

Short_Grain

3. Napsauta Käytä (Apply) ja sitten OK.

Tulostus on hitaampaa jos asetus Hitaasti kuivuva paperi on valittu.

Kopiointi

Tarkista että Menu-valikossa on asetus "A3 - Short Grain" asennossa "On". Tämä asetus vaikuttaa kopiointiin ja faxvastaanottoon.
Muuta kopion kirkkautta tai kontrastia niin että kopiosta tulee vaaleampi.

*Jos Brotherissa on kosketusnäyttö, katso kohtaa "Kosketusnäyttömalleille".

1. Paina Menu.

2. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Yleiset aset. (General Setup) ja paina OK.

3. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä A3-Lyhytkuituinen (A3 - Short Grain).

4. Valitse nuoli oikeaan ja vasempaan-näppäimillä Kyllä (On) ja paina OK.

5. Paina Stop/Exit.

6. Paina Copy.

7. Aseta kopioitava dokumentti.

8. Anna kopiomäärä.

9. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Kirkkaus tai Kontrasti (Brightness tai Density).

10. Säädä nuoli oikeaan ja vasempaan-näppäimillä kopiota vaaleammaksi. Paina OK.

11. Jos asetukset on tehty, paina Black (Mono) Start tai Color (Colour) Start.

<Kosketusnäyttömalleille>

1. Paina näytöllä kohtaa VALIK (MENU).

2. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Yleiset aset. (General Setup). Paina Yleiset aset.

3. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä A3-Lyhytkuituinen (A3 - Short Grain). Paina A3-Lyhytkuituinen.

4. Paina Kyllä (On).

5. Paina Stop/Exit.

6. Paina Copy.

7. Aseta kopioitava dokumentti.

8. Anna kopiomäärä.

9. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Kirkkaus tai Kontrasti (Brightness tai Density). Paina Kirkkaus tai Kontrasti.

10. Säädä nuoli oikeaan ja vasempaan-näppäimillä kopiota vaaleammaksi. Paina OK.

11. Jos asetukset on tehty, paina Black (Mono) Start tai Color (Colour) Start.

Tulostus on hitaampaa jos asetus A3-Lyhytkuituinen on valittu.

Valitse pitkäkuituinen paperi

Tietokonetulostus (Windows)

1. Avaa sovellus, kuten Notepad, ja valitse Tiedosto -> Tulosta (File => Print....) ja valitse Määritykset tai Ominaisuudet (Preferences tai Properties). Pääset tulostusmäärityksiin.

2. Kohtaan Paperikoko valitaan A3-pitkäkuituinen (A3 (Long Grain) tai Ledger (Long Grain)) ja kohtaan Hitaasti kuivuva paperi (Slow Drying Paper) pitää panna ruksi.

Long_Grain

3. Napsauta Käytä (Apply) ja sitten OK.

Tulostus on hitaampaa jos asetus Hitaasti kuivuva paperi on valittu.

Kopiointi

Muuta kopion kirkkautta niin että kopiosta tulee vaaleampi. Tämä on tärkeää kopioitaessa.

*Jos Brotherissa on kosketusnäyttö, katso kohtaa "Kosketusnäyttömalleille".

1. Paina Menu.

2. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Yleiset aset. (General Setup) ja paina OK.

3. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä A3-Lyhytkuituinen (A3 - Short Grain).

4. Valitse nuoli oikeaan ja vasempaan-näppäimillä Ei (Off) ja paina OK.

5. Paina Stop/Exit.

6. Paina Copy.

7. Aseta kopioitava dokumentti.

8. Anna kopiomäärä.

9. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Kirkkaus tai Kontrasti (Brightness tai Density).

10. Säädä nuoli oikeaan ja vasempaan-näppäimillä kopiota vaaleammaksi. Paina OK.

11. Jos asetukset on tehty, paina Black (Mono) Start tai Color (Colour) Start.

<Kosketusnäyttömalleille>

1. Paina näytöllä kohtaa VALIK (MENU).

2. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Yleiset aset. (General Setup). Paina Yleiset aset.

3. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä A3-Lyhytkuituinen (A3 - Short Grain). Paina A3-Lyhytkuituinen.

4. Paina Ei (Off).

5. Paina Stop/Exit.

6. Paina Copy.

7. Aseta kopioitava dokumentti.

8. Anna kopiomäärä.

9. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Kirkkaus tai Kontrasti (Brightness tai Density). Paina Kirkkaus tai Kontrasti.

10. Säädä nuoli oikeaan ja vasempaan-näppäimillä kopiota vaaleammaksi. Paina OK.

11. Jos asetukset on tehty, paina Black (Mono) Start tai Color (Colour) Start.

Jos tulosteeseen tulee vieläkin mustejälkiä, ota yhteyttä Brother-tukeen.

Jos kysymykseesi ei vastattu, oletko tarkistanut muut usein kysytyt kysymykset?

Oletko tarkistanut käyttöohjeet?

Jos tarvitset lisäapua, ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun:

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-6690CW, MFC-5890CN, MFC-5895CW, MFC-6490CW, MFC-6890CDW, MFC-J6510DW, MFC-J6710DW, MFC-J6910DW