MFC-J6710DW

Miten rajoitetaan tiettyjen Brotherin toimintojen käyttöä?

Toimintolukon avulla tiettyjen laitteen toimintojen (faksaus, kopiointi, skannaus, tulostus ja faxlähetys tietokoneesta, väritulostus ja sivumäärärajoitus) käyttö estetään tietyiltä käyttäjiltä.

Tällä ominaisuudella käyttäjiä lisäksi estetään muuttamasta laitteen oletusasetuksia rajoittamalla valikkoasetusten käyttöä.

Yleiset käyttäjät eivät tarvitse salasanaa. Voit asettaa yhden yleisen käyttäjän ja enintään 10 rajoitettua käyttäjää, joilla on omat käyttörajoitukset ja salasana. Kun asetat yhden yleisen käyttäjän, voit rajoittaa yhden tai useamman toiminnon käyttöä kaikilta käyttäjiltä, paitsi jos käyttäjä on rajoitettu käyttäjä. Rajoitetut käyttäjät voivat käyttää vain tiettyjä toimintoja. Rajoitettujen käyttäjien on annettava salasana voidakseen käyttää laitetta.

Voit asettaa yleisen käyttäjän vain silloin kun kaikilta käyttäjiltä estetään vähintään yhden toiminnon käyttö.

Toimintolukon 2.0 ottaminen käyttöön

Toimintolukko otetaan käyttöön nettiselaimen avulla seuraavassa järjestyksessä. Ensin on tehtävä muutamia esivalmisteluja.

Varmista että Brother ja tietokone on yhdistetty vertaisverkkoon (Peer-to-Peer).

image

1. Avaa nettiselain.

2. Kirjoita selaimen osoiteriville "http://laitteesi IP-osoite/"  (missä "laitteesi IP-osoite" on Brotherin käyttämä IP-osoite).
    Esim : http://192.168.1.2

Brotherin käyttämä IP-osoite löytyy Verkkoasetusten luettelosta jonka voit tulostaa ohjauspaneelista. Yksityiskohtaiset ohjeet sivun tulostamisesta löydät laitteen käyttöoppaasta tai Verkkokäyttäjän oppaasta. Käyttöoppaan tai Verkkokäyttäjän oppaan löydät myös laitteen nettisivulta osiosta Käyttöohjeet.

3. Anna tunnussana kohdassa Login. (Tähän tulee Brotherin verkkokortin salasana, ei Toimintolukon järjestelmänvalvojan salasana.) Napsauta image.

image

Jos teet asetuksia ensimmäistä kertaa nettiselaimen kautta, aseta ensin tunnussana.

1. Napsauta Please configure the password.

2. Anna Brotherin verkkokortin salasana (suurin pituus 32 merkkiä).

3. Anna verkkokortin salasana uudestaan laatikkoon Confirm new password.

4. Napsauta Submit.

Toimintolukon ottaminen käyttöön

Toimintolukko otetaan käyttöön seuraavassa järjestyksessä:
  1. Aseta järjestelmänvalvojan salasana. (Ks. vaihe A)

2. Aseta mahdolliset rajoitetetut käyttäjät. (Ks. vaihe B)

3. Ota toimintolukko käyttöön. (Ks. vaihe C)

VAIHE A: Aseta järjestelmänvalvojan salasana

Seuraavassa on annettu järjestelmänvalvojan salasanan asetustoimet. Tällä salasanalla voidaan asettaa käyttäjiä ja ottaa toimintolukko käyttöön tai poistaa se käytöstä.

1. Napsauta Administrator.

2. Napsauta Secure Function Lock.

3. Näppäile nelinumeroinen salasana laatikkoon New Password.

image

4. Anna järjestelmänvalvojan salasana uudelleen laatikkoon Retype Password.

5. Napsauta Submit.

VAIHE B: Rajoitetun käyttäjän asettaminen

Rajoitettujen toimintojen käyttöä voidaan sallia käyttäjille luomalla rajoitettu käyttäjä. Rajoitettujen käyttäjien on annettava salasana voidakseen käyttää laitetta. Esim. jos estät skannaustoiminnon käytön yleiseltä käyttäjältä, voit sallia toiminnon tietyille käyttäjille asettamalla heidät rajoitetuiksi käyttäjiksi joille on skannaustoiminto otettu käyttöön.

1. Napsauta Administrator.

2. Napsauta Secure Function Lock.

3. Anna ryhmä- tai käyttäjänimi (enintään 15 numeroa tai kirjainta) laatikkoon ID Number/Name ja sitten salasana neljällä numerolla laatikkoon PIN.

image

4. Ota pois ruksi rajoitettavien toimintojen kohdalta joko laatikosta Print tai laatikosta Others. Jos asetat sivurajoituksen, aseta ruksi ruutuun On kohdassa Page Limit ja anna numero laatikkoon Max. Kun asetukset on tehty, napsauta Submit.

• Kahdella käyttäjällä ei voi olla samaa salasanaa.

• Voit asettaa yhden yleisen käyttäjän . Yleinen käyttäjä ei tarvitse salasanaa.

VAIHE C: Toimintolukon ottaminen käyttöön

*Jos Brotherissa on kosketusnäyttö, katso kohtaa "Kosketusnäyttömalleille".
  1. Paina Menu.

2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Yleiset aset. (General Setup). Paina OK.

3. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Toimintolukko (Function Lock). Paina OK.

4. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Lukko Ei->Kyllä (Lock Off -> On. Paina OK.

5. Anna nelinumeroinen järjestelmänvalvojan salasana. Paina OK.
<Kosketusnäyttömalleille>

1. Paina MENU.

2. Paina Yleiset aset.

3. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Toimintolukko (Function Lock). Paina Toimintolukko.

4. Paina Lukko Ei->Kyllä.

5. Anna nelinumeroinen järjestelmänvalvojan salasana kosketusnäytöltä. Paina OK.

Aiheeseen liittyvät mallit

MFC-J5910DW, MFC-J6510DW, MFC-J6710DW, MFC-J6910DW