MFC-5890CN

Miten rajoitetaan tiettyjen Brotherin toimintojen käyttöä?

Toimintolukon avulla tiettyjen laitteen toimintojen (faksaus, kopiointi, skannaus, tulostus ja faxlähetys tietokoneesta) käyttö estetään tietyiltä käyttäjiltä.

Tällä ominaisuudella käyttäjiä lisäksi estetään muuttamasta laitteen oletusasetuksia rajoittamalla valikkoasetusten käyttöä.

Yleiset käyttäjät eivät tarvitse salasanaa. Voit asettaa yhden yleisen käyttäjän ja enintään 20 rajoitettua käyttäjää, joilla on omat käyttörajoitukset ja salasana. Kun asetat yhden yleisen käyttäjän, voit rajoittaa yhden tai useamman toiminnon käyttöä kaikilta käyttäjiltä, paitsi jos käyttäjä on rajoitettu käyttäjä. Rajoitetut käyttäjät voivat käyttää vain tiettyjä toimintoja. Rajoitettujen käyttäjien on annettava salasana voidakseen käyttää laitetta.

Voit asettaa yleisen käyttäjän vain silloin kun kaikilta käyttäjiltä estetään vähintään yhden toiminnon käyttö.

Toimintolukon ottaminen käyttöön

Toimintolukko otetaan käyttöön seuraavassa järjestyksessä:
  1. Aseta järjestelmänvalvojan salasana. (Ks. vaihe A)
  2. Aseta yleinen käyttäjä ja mahdolliset rajoitetetut käyttäjät. (Ks. vaihe B & C)
  3. Ota toimintolukko käyttöön. (Ks. vaihe D)
VAIHE A: Aseta järjestelmänvalvojan salasana

Seuraavassa on annettu järjestelmänvalvojan salasanan asetustoimet. Tällä salasanalla voidaan asettaa käyttäjiä ja ottaa toimintolukko käyttöön tai poistaa se käytöstä.

1. Paina Menu.
  2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Yleiset aset. (General Setup). Paina OK.
  3. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Toimintolukko (Function Lock). Paina OK.
  4. Näppäile nelinumeroinen salasana käyttäen numeroita 0-9. Kirjoita salasana muistiin. Jos unohdat sen, soita Brother-jälleenmyyjälle ja pyydä apua. Paina OK.
  5. Näppäile salasana uudelleen, kun nestekidenäytössä näkyy Vahvista (Verify:). Paina OK.
  6. Paina Stop/Exit.

VAIHE B: Yleisen käyttäjän asettaminen

Yleiset käyttäjät eivät tarvitse salasanaa käyttääkseen heille sallittuja toimintoja. Voit asettaa yleisen käyttäjän vain silloin kun kaikilta käyttäjiltä estetään vähintään yhden toiminnon käyttö.

1. Press Menu.
  2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Yleiset aset. (General Setup). Paina OK.
  3. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Toimintolukko (Function Lock). Paina OK.
  4. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Määritä käytt. (Setup User). Paina OK.
  5. Anna nelinumeroinen järjestelmänvalvojan salasana (Ks. vaihe A). Paina OK.
  6. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Julkinen (Public). Paina OK.
  7. Tee jompikumpi:
    • Aseta yleinen käyttäjä valitsemalla nuoli oikeaan ja vasempaan-näppäimillä kohdassa Faksin lähetys (Fax Tx) joko Ota käyttöön tai Poista käytöstä (Enable tai Disable). Kun kohta Faksin lähetys on selvä, valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä vastaavasti asetukset toiminnoille Faksin v-o, Kopio (väri), Kopio (m/v), Skannaus, Tulosta ja PCC (PhotoCapture-tulostus) (Fax Rx, Copy (Color), Copy (B&W), Scan, PrintPCC). Paina OK.
    • Yleisen käyttäjän asetuksia muutetaan valitsemalla nuoli ylös- ja alas-näppäimillä muutettava asetus ja nuoli oikeaan ja vasempaan-näppäimillä joko Ota käyttöön tai Poista käytöstä. Toista tätä kunnes kaikki tarvittavat asetukset on muutettu. Paina OK.
  8. Paina Stop/Exit.

Jos estät tietokonetulostuksen ja PhotoCapturen käytön yleiseltä käyttäjältä estät toiminnon samalla kaikilta rajoitetuilta käyttäjiltä.

* Jos estät Faksin lähetyksen, et voi käyttää muitakaan Brotherin faxtoimintoja.

VAIHE C: Rajoitetun käyttäjän asettaminen

Rajoitettujen toimintojen käyttöä voidaan sallia käyttäjille luomalla rajoitettu käyttäjä. Rajoitettujen käyttäjien on annettava salasana voidakseen käyttää laitetta. Esim. jos estät skannaustoiminnon käytön yleiseltä käyttäjältä, voit sallia toiminnon tietyille käyttäjille asettamalla heidät rajoitetuiksi käyttäjiksi joille on skannaustoiminto otettu käyttöön.

1. Paina Menu.
  2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Yleiset aset. (General Setup). Paina OK.
  3. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Toimintolukko (Function Lock). Paina OK.
  4. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Määritä käytt. (Setup User). Paina OK.
  5. Anna nelinumeroinen järjestelmänvalvojan salasana (Ks. vaihe A). Paina OK.
  6. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä käyttäjä (esim: Käyttäjä 01). Paina OK.
  7. Anna käyttäjälle nimi numeronäppäimistöllä. Paina OK.
  8. Näppäile nelinumeroinen salasana. Paina OK.
  9. Valitse nuolinäppäimillä toiminnot Faksin lähetys, Faksin v-o, Kopio (väri), Kopio (m/v), Skannaus, Tulosta ja PCC (PhotoCapture-tulostus) (Fax Tx, Fax Rx, Copy (Color), Copy (B&W) ja Scan) ja valitse nuoli oikeaan ja vasempaan-näppäimillä joko Ota käyttöön tai Poista käytöstä (Enable tai Disable). Paina OK.
  10. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Poistu (Exit). Paina OK.
  11. Toista kohdat 6 ... 10 jokaiselle rajoitetulle käyttäjälle.
  12. Paina Stop/Exit.

VAIHE D: Toimintolukon ottaminen käyttöön

1. Paina Menu.
  2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Yleiset aset. (General Setup). Paina OK.
  3. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Toimintolukko (Function Lock). Paina OK.
  4. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Lukko Ei->Kyllä (Lock Off -> On. Paina OK.
  5. Näppäile nelinumeroinen järjestelmänvalvojan salasana. Paina OK.

Aiheeseen liittyvät mallit

MFC-5890CN, MFC-5895CW, MFC-6490CW