HL-2150N

Käytössä on Windows XP SP2 32 bit tai Windows Vista 32 bit. Tulostus jaettuun verkkokirjoittimeen ei toimi. Mitä tehdä?

Ongelman syy voi olla se että tulostinporttia ei ole valittu asennettaessa Brotherin Täydellistä ohjain- ja ohjelmistopakettia tai käytettäessä Ohjattua ohjaimen käyttöönottotoimintoa (Driver Deployment Wizard). Ilmiö esiintyy palvelinkäyttöjärjestelmissä Windows XP SP2 64 bit, Windows Server 2003 64 bit ja Windows Vista 64 bit.

Ongelma vältetään jos tulostinohjain asennetaan ensin palvelimelle. Jos asiakaskoneessa on käytössä Windows XP SP2 32 bit tai Windows Vista 32 bit, näiden tulostinohjaimet tulisi asentaa ensin palvelimeen jossa on käyttöjärjestelmänä Windows XP SP2 64 bit, Windows Server 2003 64 bit tai Windows Vista 64 bit .

Toimi seuraavasti.

1. Poista tulostinohjain Windowsista.

Poistaminen Käynnistä-valikon kautta:

1. Asiakastietokoneessa on Windows XP SP2 32 bit tai Windows Vista 32 bit.
      Valitse "Start"=> "All Programs" => tulostimesi nimi.
    2. Valitse Poista asennus ("UnInstall").
    3. Seuraa näyttöön tulevia ohjeita.

Poistaminen Tulostinohjaimen asennuspoistotyökalulla:

1. Tee kiintolevyllesi tilapäinen kansio, johon ladattu tiedosto tallennetaan, esim. C:\bront
    2. Lataa Asennuksen poistotyökalu tilapäiskansioon: Lataa poistotyökalu täältä.
    3. Kun tiedosto on ladattu, kaksoisnapsauta ladatun tiedoston nimeä, niin pakkaus puretaan.
      Kaksoisnapsauta "brunins.exe".
    4. Valitse mallisi alasvetovalikosta ja napsauta kohtaa Uninstall.
    5. Käynnistä tietokone uudelleen.
  1. Asenna Windows XP SP2 32 bit tai Windows Vista 32 bit tulostinohjain palvelimeen jossa on Windows XP SP2 64 bit, Windows Server 2003 64 bit tai Windows Vista 64 bit.

1. Avaa tulostimet-kansio.
    2. Napsauta Brotherin nimeä oikealla hiirennäppäimellä ja valitse Ominaisuudet ("Properties").
    3. Avaa välilehti Jakaminen (Sharing) ja napsauta Lisäohjaimet ("Additional Drivers").
  1. Aseta ruksi laatikkoon kohdassa "x86" ja Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003.
    1. Napsauta OK.
    2. Napsauta Browse ja sitten alasvetonuolta kohdassa DRIVES. Valitse kansio jossa Windows XP SP2 32 bit tai Windows Vista 32 bit tulostinohjaintiedostot ovat.
    3. Napsauta Open.
    4. Napsauta OK.
    1. Asenna tulostinohjaimet uudestaan Windows XP SP2 32 bit tai Windows Vista 32 bit -asiakaskoneeseen.

Windows XP 32 bit käyttäjät:

1. Avaa Tulostimet-kansio ja napsauta Lisää tulostin ("Add a printer").
      2. Napsauta Next.
      3. Valitse Asenna verkkotulostin tai toiseen tietokoneeseen kytketty tulostin ("A network printer, or a printer attached to another computer") ja sitten Next.
      4. Valitse Yhdistä tulostimeen ("Connect to this printer") ja anna jaetun tulostimen nimi, esim. \\server\HL-xxx
      5. Napsauta Next.
      6. Jos käytät tätä tulostinta oletustulostimena, valitse "Yes".
      7. Napsauta Next.
      8. Napsauta Finish.

Windows Vista 32 bit käyttäjät:

• Tarvitset Järjestelmänvalvojan oikeudet.
    • Jos avautuu ikkuna Käyttäjätilien valvonta ("User Account Control") valitse Continue.
    • Jos avautuu ikkuna "Windows Security" valitse Asenna silti tämä ohjainohjelmisto ("Install this driver software anyway.").

1. Avaa Tulostimet-kansio ja napsauta Lisää tulostin ("Add a printer").
    2. Napsauta Lisää verkko-, Bluetooth-, tai langaton tulostin ("Add a network, wireless or Bluetooth printer").
    3. Napsauta "The printer that I want isn't listed".
    4. Valitse jaettu tulostin nimen perusteella ("Select a shared printer by name") ja anna jaetun tulostimen nimi, esim. \\server\HL-xxx
    5. Napsauta Next.
    6. Testitulostusikkuna aukeaa. Napsauta Finish
    1. Kun asennus on valmis, yritä tulostaa uudestaan.

Aiheeseen liittyvät mallit

HL-2150N, HL-2170W