MFC-9420CN

Kuinka skannataan dokumentti PaperPort™ -ohjelmaan TWAIN-ohjaimella?

Brother MFL-Pro Suite sisältää myös TWAIN-skanneriohjaimen. TWAIN on standardi joka määrittelee skannerin ja sovellusohjelman välisen yhteyden parametrit. Näin skannaus onnistuu sekä PaperPort® 9.0SE-ohjelman avulla että myös kaikkien muidenkin TWAIN-skannausta tukevien ohjelmien avulla. Näitä ovat Adobe® PhotoShop®, Adobe® PageMaker®, CorelDraw® ja monet muut.

Skannaus suoritetaan seuraavasti:

1. Avaa PaperPort valitsemalla START => (ALL) PROGRAMS => SCANSOFT PAPERPORT 9.0 =>  PAPERPORT.

2. Valitse FILE, sitten SCAN tai valitse ylärivillä oleva SCAN -nappi. Näytön vasempaan reunaan tulee skannauspaneeli.

3. Alasvetolistasta SCANNER voit valita jonkin seuraavista:

Windows XP käyttäjät: TW-Brother MFC-9420CN

Windows 9X-2000 rinnakkaisliitännän käyttäjät: Brother MFC9420CN

Windows 9X-2000 USB-liitännän käyttäjät: Brother MFC9420CN USB

Windows 9X-2000 verkkoliitännän käyttäjät: Brother MFC9420CN LAN

4. Napsauta SCAN.  Avautuu skannausasetusikkuna.

5. Aseta dokumentti automaattiseen dokumentinsyöttölaitteeseen kuvapuoli ylöspäin, tai valotustasolle kuvapuoli alaspäin.

6. Skannausasetusikkunassa voit muuttaa seuraavia asetuksia:

a. Scan (kuvatyyppi)

Photo: Alkuperäinen on valokuva (tarkkuus 300x300 dpi, värien määrä: 24bit-värit).

Web: Haluat skannata kuvan nettisivulle pantavaksi (tarkkuus 100x100 dpi, värien määrä: 24bit-värit)

Text: Alkuperäinen on tekstisivu (tarkkuus 200x200 dpi, värien määrä: Mustavalkoinen).

b. Resolution (Erotuskyky)

Miten paljon yksityiskohtia kuvaan tulee, yksikkönä kuvapistettä per tuuma (DPI). Mitä suurempi DPI-arvo sitä enemmän yksityiskohtia mutta samalla kuvan tiedostokoko ja skannausaika kasvavat.

150 x 150 DPI (suositellaan vain tekstille)
    200 x 200 DPI
    300 x 300 DPI (suositellaan OCR-töihin, minimierotuskyky valokuville.)
    400 x 400 DPI
    600 x 600 DPI
    1200x1200 DPI
    2400x2400 DPI
    4800x4800 DPI
    9600x9600 DPI

c. Scan Type (Värien määrä)

Mitä suurempi värien määrä on sitä paremmilta kuvan värit näyttävät mutta samalla kuvan tiedostokoko ja skannausaika kasvavat.

Black & White (mustavalkoinen, suositellaan vain tekstille.)
    Gray (Error Diffusion) (harmaasävy, suositellaan vain tekstille.)
    True Gray (harmaasävy, suositellaan harmaasävyvalokuville tai tekstille.)
    256 Color (värigrafiikkakuvat ja kaaviot.)
    24bit Color (värivalokuvat.)

*HUOM:  Asetuksella 24 bit Color skannatun kuvan värit ovat parhaat mahdolliset mutta samalla tiedostokoko on kolme kertaa suurempi kuin käytettäessä asetusta 256 Color.

d. Brightness (kirkkaus)

Asetusta voi muuttaa välillä (-50 ... 50) kuvan tummuuden mukaan. Oletusarvo on 0 joka edustaa keskiarvoa. Voit muuttaa asetusta siirtämällä osoitinta hiirellä tai kirjoittaa arvon laatikkoon. Jos skannaus on liian vaalea, pienennä kirkkautta ja yritä uudestaan. Jos skannaus on liian tumma, suurenna kirkkautta.

*HUOM: Kirkkautta voi muuttaa vain jos on valittu Scan type Black & White, Gray (Error Diffusion) tai True Gray.

e. Kontrasti

Voit muuttaa asetusta siirtämällä osoitinta hiirellä oikeaan tai vasempaan tai kirjoittaa arvon laatikkoon. Lisäämällä kontrastia korostat kuvan tummia ja vaaleita alueita, vähentämällä saat esille enemmän yksityiskohtia varjoisilla alueilla.

*HUOM: Kontrastia voi muuttaa vain jos on valittu jokin harmaasävy-Scan type-asetuksista, ei jos on valittu Black & White tai jokin värikuvista.

f. Sivukoko

Sivukoot ovat seuraavat:

A4 210 x 297 mm
    JIS B5 182 x 257 mm
    Letter 8 1/2 x 11 in
    Legal 8 1/2 x 14 in
    A5 148 x 210 mm
    Executive 7 1/4 x 10 1/2 in
    Business Card
    Photo 4 x 6 in
    Index Card 5 x 8 in
    Photo L 89 x 127 mm
    Photo 2L 127 x 178 mm
    Postcard 1 100 x 148 mm
    Postcard 2 148 x 200 mm
    Vapaavalintainen (valittavissa välillä 8.9 x 8.9 mm aina 215.9 x 355.6 mm asti.)

7. Napsauta START.

8. Kun skannaus on suoritettu, napsauta Cancel niin pääset takaisin PaperPort™ -ikkunaan josta voit valita:

Scan More Pages. (Skannaa useampia sivuja.)

Scan Other Side. (Suorita kaksipuoleinen manuaalinen skannaus, jos alkuperäisessä on tekstiä molemmilla puolillla.)

Done. (Skannaus on valmis.)

9. Kun skannaus on suoritettu, pääset takaisin PaperPort™ -ikkunaan johon skannattu kuva tulee.

Aiheeseen liittyvät mallit

MFC-9420CN