MFC-7420

"Ei voi ... "-alkuinen viesti ilmestyy nestekidenäyttöön. Mitä se tarkoittaa ja miten pääsen eroon siitä?

Yritettäessä tulostaa Brotherilla näyttöön ilmestyvä viesti "Ei voi alustaa", "Ei voi puhdistaa", "Ei voi skannata", "Ei voi tulostaa" on yleisluontoinen ilmoitus jonka takana voi olla useita eri syitä. Eri malleissa ilmoituksen sanamuoto voi olla erilainen. Usein se on ilmoitus paperitukoksesta tai mekaanisesta ongelmasta. Toimi seuraavasti.

1. Tarkista, onko laitteessa vieraita esineitä kuten paperiliittimiä tai paperinpalasia.
    Nosta skanneri ylös ohjauspaneelin alareunasta ja avaa takakansi. Katso onko laitteen sisällä roskia. Jos näet juuttuneen paperin tai muun roskan, poista se ja sulje kansi kunnolla.
  1. Jos ongelma ei poistu, laitteessa voi olla mekaaninen ongelma.
    Jos virheilmoitus ei poistu, laite täytyy alustaa. Alustus kuitenkin poistaa muistista kaikki faxviestit ja yhteysraporttikoosteen. Nämä on kuitenkin mahdollista siirtää toiseen laitteeseen ja tulostaa ne siellä. Tarkista onko laitteen muistissa faxviestejä ja toimi seuraavasti:

Faxviestien siirto toiseen laitteeseen edellyttää että laitteeseesi on asetettu nimitunnus.

Vaihe 1: Yhteysraporttikoosteen siirto

1. Paina ohjauspaneelin näppäintä Menu/Set.
  2. Paina nuoli ylös- ja alas-näppäimiä niin että näyttöön tulee Huolto (Service) ja paina sitten Menu/Set. Huomaa että tämä valinta on näkyvissä vain kun laitteessa on virhetilanne.
  3. Paina nuoli ylös- ja alas-näppäimiä niin että näyttöön tulee Tiedonsiirto (Data Transfer) ja paina sitten Menu/Set.
  4. Näytöllä kysytään faxnumeroa. Anna sen laitteen faxnumero jonne raportti lähetetään. Paina Start.

Vaihe 2: Faxviestien tarkistus ja siirto

1. Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Vaihe 3: Alusta laite

Kun faxviestit ja yhteysraporttikooste on siirretty toiseen laitteeseen, irroita Brotherin sähköjohto, odota useita minuutteja ja kytke johto takaisin.

Jos virheilmoitus ei poistu, ota yhteyttä Brother-huoltoon.

Aiheeseen liittyvät mallit

MFC-7420, MFC-7820N