HL-1270N

Kuinka tulostimen IP-osoite asetetaan ARP- ja PING-käskyillä?

ARP (Address Resolution Protocol)-käskyllä voi asettaa Brotherin verkkokortin IP-osoitteen. Muita mahdollisuuksia ovat:

• Tulostimen ohjauspaneelista (malleissa joissa on näyttö)
  • BRAdmin Professional-ohjelmalla
  • Käyttäen automaattista IP-osoitteen jakoa kuten DHCP, BOOTP tai RARP

IP-osoitteen muuttaminen ARP- ja PING-käskyillä

Tulostimen IP-osoite voidaan asettaa ARP- ja PING-käskyillä mutta vain jos tiedät tulostimen verkkokortin Ethernet-osoitteen.

Mikä on Ethernet-osoite?

Verkossa jokaisella laitteella täytyy olla oma yksilöllinen osoitteensa eikä kahdella laitteella saa olla samaa osoitetta. Kaikki valmistajat käyttävät samaa osoitekäytäntöä jossa kolme ensimmäistä numeroa osoittaa valmistajan ja loput kolme kortin sarjanumeron.

Tyypillinen Brotherin Ethernet-osoite (tunnetaan myös nimellä MAC-osoite - Media Access Control) näyttää tälläiseltä:

00:80:77:31:B6:45

Brotherin Ethernet-osoitteen näet tulostamalla asetussivun. Katso laitteen käyttöohjeesta miten verkkoasetussivu tulostetaan.

Kun tiedät sen laitteen Ethernet-osoitteen jonka IP-osoite halutaan asettaa, voit antaa ARP-käskyn joka ilmoittaa uuden osoitteen, esim:

arp -s 220.0.0.182 00-40-af-36-0c-38

Käsky määrää laitteen jonka Ethernet-osoite on 00-40-af-36-0c-38 ottamaan käyttöön IP-osoitteen 220.0.0.182.

Tulostin ottaa annetun IP-osoitteen käyttöön vasta sitten kun PING-käskyllä otetaan yhteys laitteeseen jonka IP-osoite juuri ARP-käskyllä muutettiin. Käsky on:

PING ip_osoite

Missä 'ip_osoite' on IP-osoite joka äsken mainittiin ARP-käskyssä. Edellisen esimerkin osoitetta käyttäen:

PING 220.0.0.182

Nyt  tulostin ottaa uuden IP-osoitteen käyttöön.

Vianhaku

Ongelmien sattuessa huomioi seuraavat seikat:

1. Tulostimessa ei saa olla TCP/IP-osoitetta. Yleisessä tapauksessa laitteen TCP/IP-osoitteen asettaminen ARP-käskyllä onnistuu vain jos siinä ei ennestään ole IP-osoitetta.
  2. Verkko ei saa käyttää DHCP, BOOTP tai RARP-protokollia. Yleensä verkonvalvojat eivät halua asettaa TCP/IP-osoitteita käsin, josta syystä verkossa käytetään automaattista järjestelmää joka huolehtii osoitteiden jakamisesta laitteille jotka tukevat mainittuja protokollia. Jos tälläinen automaattinen järjestelmä on käytössä, silloin ARP-käsky ei toimi koska laite on jo saanut itselleen IP-osoitteen.

Jos kysymykseesi ei vastattu, oletko tarkistanut muut usein kysytyt kysymykset?

Oletko tarkistanut käyttöohjeet?

Jos tarvitset lisäapua, ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun:

Aiheeseen liittyvät mallit

HL-1230, HL-1240, HL-1250, HL-1270N, HL-1430, HL-1440, HL-1450, HL-1470N