MFC-5440CN

Vaihdoin laitteeseen uuden mustekasetin, mutta näytössä lukee edelleen "Muste loppu" ("Ink Empty"). Mitä tehdä?

Syy voi olla siinä että laitteen esittämään kysymykseen kasetin vaihdon jälkeen on annettu väärä vastaus, tai kasettia ei työnnetty sisään pohjaan asti. Laitteessa olevan kynnen tulisi nousta kasetin päälle. Toimi seuraavasti:

1. Avaa yläkansi tai skanneri nostamalla oikeasta reunasta niin ylös että kansi lukittuu yläasentoonsa.
  1. Vedä värikasetin kynnestä itseesi päin ja poista sen värin kasetti joka näytössä ilmoitetaan. Aseta kasetti takaisin varmistaen että se menee pohjaan asti. Paina kynttä kasettiin päin varmistaen että se on tukevasti kasetin päällä.

Tarkista seuraavat seikat:

Pidä värikasetti pystysuorassa kun asetat sen paikoilleen. Paina kasetti tukevasti alaspäin kunnes se on pohjassa asti.

Varmista kasetin pysyminen pohjassa työntämällä kasetin kynsi tiukasti kasetin yläkannen päälle.

1. Kun värikasetit on asennettu, nosta yläkantta vähän ylöspäin niin että tuen lukitus irtoaa. Paina hitaasti tukea alaspäin ja sulje yläkansi.
  1. Näyttöön voi tulla kysymys:
    Vaihdoitko Mu? 1.Kyllä 2.Ei.
    Tekstin Mu tilalla on vaihdetun kasetin väri. Kysymys esitetään kerran jokaista vaihdettua kasettia kohti.
    VALITSE 1 eli Kyllä. Jos kasetti vaihdetaan uuteen ja ei valita 1 silloin näyttöön tulee taas VAIHDA KASETTI.
  1. Kun kasetti on vaihdettu oikein, laite aloittaa puhdistuksen. Kun puhdistus on valmis, näyttöön tulee päivä ja kelloaika.

Jos näyttöön tulee viesti EI VÄRIKASETTIA, voi olla että olet asettanut laitteeseen vahingossa tyhjän kasetin. Tarkista kasetissa olevan musteen määrä seuraavasti. Jos kasetti on tyhjä, vaihda sen tilalle täysi.

1. Paina ohjauspaneelin nappia Ink tai Ink Management.
  2. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä MUSTETTA JÄLJ. Paina Menu/Set.
  3. Näytöllä näet kasetin mustemäärän. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä tarkastettava väri.
  4. Paina Stop/Exit.

Jos ongelma ei poistu, irroita verkkojohto noin 10 sekunnin ajaksi. Jos näyttöön tulee päivämäärä ja kellonaika kun virta kytketään, ongelma on poistunut. Jos ei, kysy neuvoa Brother-myyjältäsi.

Aiheeseen liittyvät mallit

MFC-5440CN, MFC-5840CN