MFC-J5320DW

Huono tulostuslaatu

Brother on suunniteltu käyttämään tietyntyyppistä mustetta, jonka käyttö takaa parhaan mahdollisen tulostuslaadun. Muiden valmistajien musteita käytettäessä ei saavuteta parasta mahdollista tulostuslaatua. Brother ei suosittele käyttämään laitteessa uudelleentäytettyjä värikasetteja. Suosittelemme käyttämään vain aitoja Brotherin värikasetteja. Laitteelle soveltumattomien kasettien käyttäminen tai niiden asettaminen laitteeseen voi vahingoittaa laitetta ja kasetit voivat tuottaa epätyydyttävää tulostusjälkeä. Takuu ei korvaa tarvikekasettien käytöstä aiheutuneita ongelmia. Laitteen moitteettoman toiminnan ja parhaan tulostusjäljen takaamiseksi käytä vain aitoja Brother-kasetteja.
> Täältä saat lisätietoja alkuperäisistä Brother-tarvikkeista.

Neljän tulostuspään (mustan, syaanin, magentan ja keltaisen) puhdistaminen, pystysuoran kohdistuksen säätäminen ja/tai mustekasettien vaihtaminen voi parantaa tulostuslaatua. Selvitä mitkä tulostuspäät pitää puhdistaa ja tarvitseeko kohdistusta säätää tulostamalla Tulostuslaadun testisivu.

Tässä kuvataan seuraavia tulostuslaatuongelmia:

• Vaakasuorat valkoiset viivat tekstissä tai kuvissa
  • Teksti näkyy kahtena
  • Himmeä teksti tai kuva

Tarkista seuraavat seikat ongelman mukaan.

Vaihe 1: Tulostuslaadun tarkistaminen ja tulostuspään puhdistus

1. Paina Ink(Ylläpito) > Paranna tulostuslaatua > Tarkista tulostuslaatu.

Voit painaa myös Settings(Asetukset) > Ylläpito > Paranna tulostuslaatua > Tarkista tulostuslaatu.

2. Paina OK. Testisivun tulostus alkaa.
  3. Tarkista arkille tulostetun neljän väripalkin laatu.
  4. Näytössä kysytään onko tulostusjälki hyvä.

Tee jompikumpi:

• Jos kaikki viivat ovat selkeitä ja näkyviä, lopeta laaduntarkistus painamalla Ei ja siirry vaiheeseen 10.
    • Jos testikuvioista puuttuu osia, paina Kyllä.

Print quality check sheet

5. Näytössä kysytään sitten onko mustan ja värien tulostusjälki hyvä. Paina Kyllä tai Ei riippuen tulostuslaadusta.
  6. Näytössä kysytään sitten aloitetaanko puhdistus. Paina Kyllä. Laite aloittaa tulostuspään puhdistuksen.
  7. Kun tulostuspään puhdistus on valmis, paina Start. Uusi Tulostuslaadun testisivu tulostuu.
  8. Tarkista arkille tulostetun neljän väripalkin laatu.
  9. Näytössä kysytään onko tulostusjälki hyvä.
    Tee jompikumpi:

• Jos kaikki viivat ovat selkeitä ja näkyviä, lopeta laaduntarkistus painamalla Kyllä ja siirry vaiheeseen 10.
    • Jos testikuvioista puuttuu osia ja tulostuspäätä ei ole vielä puhdistettu viittä kertaa, paina 2 (Ei) ja siirry kohtaan 3 ja toista tulostuspään puhdistus. Tulostuspään puhdistaminen kannattaa suorittaa vain viisi kertaa. Puhdistusta tehostaa jos puhdistuskertojen välillä pidetään noin puolen tunnin tauko.
    • Jos puhdistaminen ei vaikuta tulostuslaatuun mitenkään ja päätä on puhdistettu jo viisi kertaa, paina Home(koti) ja ota yhteyttä Brother-tukeen.

Tulostuspään puhdistaminen kuluttaa mustetta. Yleensä tulostuspään puhdistaminen enemmän kuin viisi kertaa kuluttaa vain mustetta tarpeettomasti. Jos puhdistaminen ei vaikuta tulostuslaatuun mitenkään, ota yhteyttä Brother-tukeen.

10. Paina Home(koti).

Vaihe 2: Kohdistussäätö

1. Paina Ink(Ylläpito) > Paranna tulostuslaatua > Kohdistus.

Voit myös painaa Settings(Asetukset) > Ylläpito > Paranna tulostuslaatua > Kohdistus.

2. Paina Seuraava.
  3. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä paperikoko, jonka tulostuksen kohdistusta säädetään, ja paina paperikokoa.
  4. Paina Peruskohdistus tai Edistynyt kohdistus.
  5. Aseta valittua paperikokoa paperikasettiin ja paina Start.
    Kohdistustestisivun tulostus alkaa
    Alignment Check Sheet

6. Testisivun pystyrivistä "A" valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä sen kuvion numero, jossa näkyy vähiten pystyraitoja (1-9), ja paina numeroa (esimerkissä nro 6 on paras). Paina OK.
  7. Tee jokin seuraavista:
    • Jos valitsit Peruskohdistus, toista äskeinen kuvioille B - H.
    • Jos valitsit Edistynyt kohdistus, toista äskeinen kuvioille B - Z.
  8. Paina Home(koti).

Jos tulostuslaatu on edelleen huono, jatka vaiheesta 1 ja puhdista tulostuspää.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

Jos kysymykseesi ei vastattu, oletko tarkistanut muut usein kysytyt kysymykset?

Oletko tarkistanut käyttöohjeet?

Jos tarvitset lisäapua, ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun:

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-J4120DW, MFC-J4620DW, MFC-J4625DW, MFC-J5320DW, MFC-J5620DW, MFC-J5625DW, MFC-J5720DW, MFC-J5920DW