MFC-J470DW

Huono tulostuslaatu

Tarkista seuraavat seikat ongelman mukaan.

Vaihe 1: Tulostuslaadun tarkistaminen ja tulostuspään puhdistus

* Jos Brotherissa on kosketusnäyttö, katso alla kohtaa "Kosketusnäyttömalleille".

1. Paina VALIK.

2. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Mustehallinta ja paina OK.

3. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Testitulostus ja paina OK.

4. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Tulostuslaatu ja paina OK.

5. Paina Colour Start. Testisivun tulostus alkaa.

6. Tarkista arkille tulostetun neljän väripalkin laatu.

7. Näytössä kysytään onko tulostusjälki hyvä.

Tee jompikumpi tulostusjäljen mukaan:

• Jos kaikki viivat ovat selkeitä ja näkyviä, lopeta laaduntarkistus painamalla Kyllä ja siirry vaiheeseen 13.

• Jos testikuvioista puuttuu osia, paina Ei ja siirry kohtaan 8.

image

8. Näytössä kysytään sitten onko mustan ja värien tulostusjälki hyvä.
    Paina Kyllä tai Ei riippuen tulostuslaadusta.

9. Näytössä kysytään sitten aloitetaanko puhdistus. Paina Kyllä. Laite aloittaa tulostuspään puhdistuksen.

10. Kun tulostuspään puhdistus on valmis, paina Color Start. Uusi Tulostuslaadun tarkistussivu tulostuu.

11. Tarkista arkille tulostetun neljän väripalkin laatu.

12. Näytössä kysytään onko tulostusjälki hyvä.

Tee jompikumpi tulostusjäljen mukaan:

• Jos kaikki viivat ovat selkeitä ja näkyviä, lopeta laaduntarkistus painamalla Kyllä ja siirry vaiheeseen 13.

• Jos testikuvioista puuttuu osia ja tulostuspäätä ei ole vielä puhdistettu viittä kertaa, paina Ei ja siirry kohtaan 6 ja toista tulostuspään puhdistus. Tulostuspään puhdistaminen kannattaa suorittaa vain viisi kertaa. Puhdistusta tehostaa jos puhdistuskertojen välillä pidetään noin puolen tunnin tauko.

• Jos puhdistaminen ei vaikuta tulostuslaatuun mitenkään ja päätä on puhdistettu jo viisi kertaa, paina Stop/Exit ja ota yhteyttä Brother-tukeen.

Tulostuspään puhdistaminen kuluttaa mustetta. Yleensä tulostuspään puhdistaminen enemmän kuin viisi kertaa kuluttaa vain mustetta tarpeettomasti. Jos puhdistaminen ei vaikuta tulostuslaatuun mitenkään, ota yhteyttä Brother-tukeen.

13. Paina Stop/Exit.

Kosketusnäyttömalleille

1. Paina Settings(Asetukset).

Voit painaa myös kosketusnäytön valintaa image jos se on näkyvissä, ja siirry vaiheeseen 5.

2. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Yleiset asetukset.

3. Paina Yleiset asetukset

4. Paina Muste.

5. Paina Testitulostus.

6. Paina Tulostuslaatu.

7. Paina Start. Tulostuslaadun tarkistussivu tulostuu.

8. Tarkista arkille tulostetun neljän väripalkin laatu.

9. Näytössä kysytään onko tulostusjälki hyvä.

Tee jompikumpi:

• Jos kaikki viivat ovat selkeitä ja näkyviä, lopeta laaduntarkistus painamalla Kyllä ja siirry vaiheeseen 15.

• Jos testikuvioista puuttuu osia, paina Ei.

image

10. Näytössä kysytään sitten onko mustan ja värien tulostusjälki hyvä. Paina Kyllä tai Ei riippuen tulostuslaadusta.

11. Näytössä kysytään sitten aloitetaanko puhdistus. Paina Kyllä. Laite aloittaa tulostuspään puhdistuksen.

12. Kun tulostuspään puhdistus on valmis, paina Start. Uusi Tulostuslaadun tarkistussivu tulostuu.

13. Tarkista arkille tulostetun neljän väripalkin laatu.

14. Näytössä kysytään onko tulostusjälki hyvä.

Tee jompikumpi tulostusjäljen mukaan:

• Jos kaikki viivat ovat selkeitä ja näkyviä, lopeta laaduntarkistus painamalla Kyllä ja siirry vaiheeseen 15.

• Jos testikuvioista puuttuu osia ja tulostuspäätä ei ole vielä puhdistettu viittä kertaa, paina Ei ja siirry kohtaan 8 ja toista tulostuspään puhdistus. Tulostuspään puhdistaminen kannattaa suorittaa vain viisi kertaa. Puhdistusta tehostaa jos puhdistuskertojen välillä pidetään noin puolen tunnin tauko.

• Jos puhdistaminen ei vaikuta tulostuslaatuun mitenkään ja päätä on puhdistettu jo viisi kertaa, paina Home(Home) ja ota yhteyttä Brother-tukeen.

Tulostuspään puhdistaminen kuluttaa mustetta. Yleensä tulostuspään puhdistaminen enemmän kuin viisi kertaa kuluttaa vain mustetta tarpeettomasti. Jos puhdistaminen ei vaikuta tulostuslaatuun mitenkään, ota yhteyttä Brother-tukeen.

15. Paina Home(Home).

Vaihe 2: Kohdistussäätö

* Jos Brotherissa on kosketusnäyttö, katso alla kohtaa "Kosketusnäyttömalleille".

1. Paina VALIK.

2. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Muste ja paina OK.

3. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Testitulostus ja paina OK.

4. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Kohdistus ja paina OK.

5. Paina Mono Start. Kohdistustestisivun tulostus alkaa.
    image

6. Testisivun pystyrivistä "A" valitse sen kuvion numero jossa näkyy vähiten pystyraitoja (1-9).
    Toista tämä sarakkeille B, C ja D.
    Kuvan sivulla testikuvio 6 on parhaan laatuinen sarakkeissa A, B, C and D.

7. Paina Stop/Exit.

Kosketusnäyttömalleille

1. Paina Settings(Asetukset).

Voit painaa myös kosketusnäytön valintaa image jos se on näkyvissä, ja siirry vaiheeseen 5.

2. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Yleiset asetukset.

3. Paina Yleiset asetukset

4. Paina Muste.

5. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Testitulostus (Test Print).

6. Paina Testitulostus.

7. Paina Kohdistus.

8. Paina Start.

Kohdistustestisivun tulostus alkaa
    image

Kuvan sivulla testikuvio 6 on parhaan laatuinen sarakkeissa A, B, C ja D.

9. Testisivun pystyrivistä "A" valitse sen kuvion numero jossa näkyy vähiten pystyraitoja (1-9), ja paina numeroa. Tee tämä kaikille sarakkeille B, C ja D.

10. Paina Home(Home).

Jos tulostuslaatu on edelleen huono, jatka vaiheesta 1 ja puhdista tulostuspää.

Brother ei suosittele käyttämään laitteessa uudelleentäytettyjä värikasetteja. Suosittelemme käyttämään vain aitoja Brotherin värikasetteja. Laitteelle soveltumattomien kasettien käyttäminen tai niiden asettaminen laitteeseen voi vahingoittaa laitetta ja kasetit voivat tuottaa epätyydyttävää tulostusjälkeä. Takuu ei korvaa tarvikekasettien käytöstä aiheutuneita ongelmia. Laitteen moitteettoman toiminnan ja parhaan tulostusjäljen takaamiseksi käytä vain aitoja Brother-kasetteja.
> Lisätietoja aidoista Brother-tulostustarvikkeista.

Aiheeseen liittyvät mallit

MFC-J470DW