DCP-J715W

Miten voin vähentää musteen kulutusta tietokonetulostuksessa?

Toimi seuraavasti.

- Vaihda tulostuslaatua
- Käytä musteensäästötilaa

Musteen kulutusta tietokonetulostuksessa voi vähentää seuraavasti.

- Tulosta mustavalkosivut vain mustalla musteella

- Muuta tulostuslaatuasetusta
Tulosta parhaan tulostuslaadun sijaan nopeimmalla tulostuslaadulla. Tästä kuitenkin seuraa että tulostusjälki ei ole enää yhtä terävää ja värikylläistä.

• Windows-käyttäjät:
    1. Windows 2000-käyttäjät:
      Napsauta Start => Settings => Printers.

Windows XP-käyttäjät:
      Napsauta Start => Tulostimet ja faksit (Printers and Faxes).

Windows Vista-käyttäjät:
      Napsauta Start => Ohjauspaneeli (Control Panel) -> Laitteisto ja äänet (Hardware and Sound) -> Tulostimet (Printers).

2. Napsauta tulostimesi nimeä oikealla hiirennäppäimellä ja valitse valikosta Tulostusmääritykset (Printing Preference).
    3. Valitse välilehti Perusasetukset (Basic).
    4. Valitse Laatu: Nopea (Fast).
    5. Napsauta Käytä => OK (Apply => OK).

• Mac OS X-käyttäjät:
    1. Valitse tulostusvalikosta Print Settings.
    2. Valitse välilehti Basic.
    3. Valitse Quality: Fast.

- Musteensäästötila
Musteensäästötilassa värit tulostetaan vaaleampina ja korostaen kuvioiden ulkoreunoja kuten allaolevasta esimerkistä näkyy. Säästyneen musteen määrä riippuu tulosteen tyypistä ja sisällöstä.

ink save mode

• Kopiointi
    1. Paina Copy.
    2. Aseta kopioitava dokumentti.
    3. Anna kopioiden määrä.
    4. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Must.sääst.til. (Ink Save Mode).
    5. Valitse Kyllä (On).
    6. Paina OK. (kosketusnäyttömalleissa ei tarvitse painaa)
    7. Paina Black(Mono) tai Color(Colour) Start.

• Tietokonetulostus (Windows -käyttäjät)
    1. Windows 2000-käyttäjät:
      Napsauta Start => Settings => Printers

Windows XP -käyttäjät:
      Napsauta Start => Tulostimet ja faksit (Printers and Faxes).

Windows Vista-käyttäjät:
      Napsauta Start => Ohjauspaneeli (Control Panel) -> Laitteisto ja äänet (Hardware and Sound) -> Tulostimet (Printers).

2. Napsauta tulostimesi nimeä oikealla hiirennäppäimellä ja valitse valikosta Tulostusmääritykset (Printing Preference).
    3. Valitse välilehti Lisäasetukset (Advanced) ja asetus Värinsäästö (Ink Save Mode).
    4. Napsauta Käytä => OK (Apply => OK).

- Tulosta mustavalkokuvia vain mustalla värillä
Jos tulostat mustavalkokuvia mutta väritulostus on päällä ja tulostusmateriaali on jokin muu kuin Tavallinen paperi, silloin musta väri tehdään kaikista väreistä ja värillisiä värejä kuluu tarpeettomasti. Kun tulostettavassa kuvassa on väritietoja mutta se näyttää mustavalkoiselta silloin sivu tulostetaan värillisenä kaikkia värejä käyttäen.

Asiaa on käsitelty myös vastaavilla UKK-sivuilla.

Harmaasävytulostus valitaan seuraavasti:

• Windows-käyttäjät:
    1. Windows 2000-käyttäjät:
      Napsauta Start => Settings => Printers

Windows XP-käyttäjät:
      Napsauta Start => Tulostimet ja faksit (Printers and Faxes).

Windows Vista-käyttäjät:
      Napsauta Start => Ohjauspaneeli (Control Panel) -> Laitteisto ja äänet (Hardware and Sound) -> Tulostimet (Printers).

2. Napsauta tulostimesi nimeä oikealla hiirennäppäimellä ja valitse valikosta Tulostusmääritykset (Printing Preference).
    3. Valitse välilehti Perusasetukset (Basic).
    4. Tarkista tulostusmateriaaliasetus (Media Type). Sen pitää olla Tavallinen paperi (Plain Paper).
    5. Valitse välilehti Lisäasetukset (Advanced).
    6. Kohdassa Väri/Harmaasävy (Color/Grayscale) valitse Harmaasävy (Grayscale).
    7. Napsauta Käytä => OK (Apply => OK).

• Mac OS X-käyttäjät:
    1. Valitse tulostusvalikosta Print Settings.
    2. Valitse välilehti Basic.
    3. Valitse tulostusmateriaali Plain Paper.
    4. Valitse välilehti Advanced.
    5. Kohdasta Color/Grayscale valitse Grayscale.

Älä puhdista tulostuspäätä jos tulostuslaadussa ei ole ongelmia ja vaihda värikasetti vasta kun laite ilmoittaa että värikasetti on täysin tyhjä.

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-J515W, DCP-J715W, MFC-J615W