MFC-J430W

Kuinka tulostetaan paperin molemmille puolille? (Manuaalinen kaksipuolinen tulostus)

Voit tulostaa paperin molemmille puolille manuaalisesti vaikka Brotherissa ei olisi automaattista kaksipuolista tulostusta.

• Jos Brother on liitetty Windows-tietokoneeseen, kaksipuolinen tulostus valitaan tulostinohjaimesta. Katso VAIHE A: KAKSIPUOLINEN TULOSTUS WINDOWSISTA
  • Jos Brother on liitetty Macintosh-tietokoneeseen, tulosta ensin parittomat sivut ja sitten parilliset sivut käyttäen sovellusohjelman tulostusvalikkoa (Print Dialog Box). Katso VAIHE B: KAKSIPUOLINEN TULOSTUS Macintoshista

Esimerkiksi, jos käytät Macintoshia ja tulostat 10-sivuisen tiedoston 5 arkille, valitse ensin tulostinohjaimesta että tulostetaan kaikki sivut joiden sivunumero on pariton (9, 7, 5, 3, 1), asetetaan tulostetut sivut Brotheriin, valitse tulostinohjaimesta että tulostetaan kaikki sivut joiden sivunumero on parillinen (2, 4, 6, 8, 10) ja tulostetaan ne sivut ensimmäisten tulosteiden kääntöpuolelle.

VAIHE A: KAKSIPUOLINEN TULOSTUS WINDOWSISTA

Windows-tietokoneissa kaksipuolinen tulostus valitaan tulostinohjaimesta:

1. Sovellusohjelmassa valitaan Tiedosto ja Tulosta (File ja Print).

2. Valitse käytettävän tulostimen nimi ja sitten Määritykset (Properties).

3. Avaa välilehti Perusasetukset (Basic) ja valitse seuraavat asetukset.

4. Valitse Kaksipuolinen Käsin (Duplex (Manual)).

image

5. Valitse Kaksipuoleinen asetukset (Duplex Settings).

6. Valitse Kaksipuoleisen tyyppi (Duplex Type) ja Sidontareuna (Binding Offset).

image

7. Valitse OK. Tulostustyö alkaa ja data lähetetään tulostimeen.
    Aseta paperikasettiin paperia ja valitse OK niin tulostetaan sivujen toiset puolet.

image

8. Aseta tulostetut sivut paperikasettiin siten että tyhjä puoli (se jolle seuraavaksi tulostetaan) osoittaa ylös. Katso että tulostetun sivun yläreuna tulee kasetin etureunan puolelle. Älä aseta tulostettuja sivuja tyhjien paperien pinon päälle. Napsauta OK niin tulostuksen toinen osa alkaa.

image

YLEISTÄ KAKSIPUOLISESTA TULOSTUKSESTA:

• Ohut paperi voi rypistyä.
  • Jos paperi on käyristynyt, suorista se ja aseta paperikasettiin tai käsinsyöttörakoon.
  • Käyristynyt paperi voi aiheuttaa paperinsyöttöongelmia. Poista paperinippu ja suorista se

VAIHE B: KAKSIPUOLINEN TULOSTUS Macintoshista
Macintosh-tietokoneissa kaksipuolinen tulostus toimii seuraavasti:

1. Avaa valikko Print. (Täältä näet miten pääset valikkoon Print.)
  2. Valitse alasvetovalikosta Paper Handling.
  3. Kohdasta Page Order valitse Reverse ja kohdasta Pages to Print valitse Even Only (Mac OS X 10.4: Valitse kohdasta Print valinta Even numbered pages.

image

4. Osoita Print.
    - Brother tulostaa kaikki sivut joiden sivunumero on parillinen.
  5. Kun kaikki sivut joiden sivunumero on parillinen on tulostettu, poista ne ulostuloalustalta.
    - Anna sivujen kuivua ennen kuin tulostat toisen puolen.
  6. Aseta tulostetut sivut paperikasettiin siten että tulostepuoli osoittaa ylös. Älä aseta tulostettuja sivuja tyhjien paperien pinon päälle.
    - Make sure the pages are completely flat before you put them back in the paper tray.
    - Jos tulostat pystysivuja, katso että tulostetun sivun yläreuna tulee kasetin takareunan puolelle.
    - Jos tulostat vaakasivuja, katso että tulostetun sivun yläreuna tulee kasetin oikean reunan puolelle.
  7. Osoita tulostusvalikosta alasvetovalikon kohtaa Paper Handling.
  8. Kohdasta Page Order valitse Normal ja kohdasta Pages to Print valitse Odd Only (Mac OS X 10.4: Valitse kohdasta Print valinta Odd numbered pages.)

image

9. Osoita Print.
    - Nyt tulostetaan automaattisesti kaikki sivut joiden sivunumero on pariton arkkien kääntöpuolelle.

YLEISTÄ KAKSIPUOLISESTA TULOSTUKSESTA:

• Ohut paperi voi rypistyä.
  • Jos paperi on käyristynyt, suorista se ja aseta paperikasettiin tai käsinsyöttörakoon.
  • Käyristynyt paperi voi aiheuttaa paperinsyöttöongelmia. Poista paperinippu ja suorista se.

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-J525W, MFC-J430W