TP-M5000N

Het apparaat kan niet afdrukken via het netwerk. / Het apparaat wordt niet gevonden in het netwerk, ook niet na een geslaagde installatie.

Controleer het volgende:
Als het probleem aanwezig blijft, moet u de printerdriver en software verwijderen en vervolgens opnieuw installeren.

1. Zijn het apparaat en het toegangspunt of de router, of de netwerkhub, ingeschakeld?
  2. Wordt beveiligingssoftware gebruikt?
  3. Heeft het apparaat een beschikbaar IP-adres toegewezen gekregen?
  4. Is de vorige afdruktaak mislukt?

1. Zijn het apparaat en het toegangspunt of de router, of de netwerkhub, ingeschakeld?
    Controleer de volgende punten.
    • Het apparaat moet ingeschakeld zijn.
    • Al het beschermende verpakkingsmateriaal moet uit het apparaat verwijderd zijn.
    • De kleppen moeten goed dicht zijn.
    • De media moeten correct geïnstalleerd zijn.
    • De netwerkkabels moeten goed vastzitten in het apparaat en in de router of hub.

2. Wordt beveiligingssoftware gebruikt?
    1. Hebt u toestemming verleend toen de beveiligingswaarschuwing werd weergegeven tijdens een standaardinstallatie, tijdens de installatie van BRAdmin Light of tijdens het gebruik van de afdrukfuncties?
      Als u geen toestemming hebt verleend toen de beveiligingswaarschuwing werd weergegeven, verhindert de firewallfunctie van uw beveiligingssoftware mogelijk de toegang. Soms wordt de toegang door de beveiligingssoftware geblokkeerd zonder dat er een beveiligingswaarschuwing wordt weergegeven. Raadpleeg de instructies van uw beveiligingssoftware of raadpleeg de fabrikant voor informatie over het toestaan van toegang.
    2. Is het poortnummer voor de Brother-netwerkfuncties opgegeven?
      Het volgende poortnummer wordt gebruikt voor de netwerkfuncties van Brother.
      BRAdmin Light: poortnummer 161, protocol UDP
      Raadpleeg de instructies van uw beveiligingssoftware of raadpleeg de fabrikant voor informatie over het openen van de poort.

3. Heeft het apparaat een beschikbaar IP-adres toegewezen gekregen?
    1. Controleer het IP-adres en subnetmasker.
      Controleer of het IP-adres en subnetmasker van uw computer en van het apparaat correct zijn en deel uitmaken van hetzelfde netwerk.
      Informeer bij de netwerkbeheerder voor meer informatie over het achterhalen van het IP-adres en subnetmasker.
    2. Gebruik Communicatie-instellingen (Communication settings) in 'Printer Instelling Tool' (Printer Setting Tool) om het IP-adres, subnetmasker en andere netwerkinstellingen te achterhalen. Zie 'Waar kan ik de netwerkinstellingen van de printer vinden, zoals het IP-adres?' voor meer informatie.

4. Is de vorige afdruktaak mislukt?
    Als de mislukte afdruktaak nog in de afdrukwachtrij van de printer staat, moet u deze taak daaruit verwijderen.
    1. Open het venster Apparaten en printers.
      Zie 'Het venster Apparaten en printers openen' voor meer informatie.
    2. Dubbelklik op het pictogram van de printer in het venster en klik vervolgens op Alle documenten annuleren in het menu Printer.

Verwante modellen

RJ-2050, RJ-2140, RJ-2150, RJ-3250WB, RJ-4250WB, TP-M5000N