PT-P900W/P900Wc

De gegevens van de draadloze verbinding zoeken (SSID, netwerksleutel en dergelijke) voor Windows

Aan de hand van deze stappen kunt u de beveiligingsinstellingen van de draadloze verbinding achterhalen, mits uw computer ook draadloos met het netwerk is verbonden.

Als u de gegevens niet kunt achterhalen zoals hieronder beschreven, dan kunt u de beveiligingsinstellingen van de draadloze verbinding terugvinden in de documentatie van uw draadloze toegangspunt of router. In eerste instantie kan dit de naam van de fabrikant of de modelnaam zijn.

Als u de beveiligingsinstellingen dan nog niet kunt vinden, informeer dan bij de fabrikant van de router, uw systeembeheerder of uw internetprovider.

De onderstaande figuren zijn een voorbeeld en kunnen afwijken van uw printer en besturingssysteem.

Windows 10

Windows 8.1

Windows 8

Windows 7

Windows Vista

Windows 10

1. Klik op de [Start] toets - [Windows Systeem].
  2. Klik op [Configuratiescherm].
  3. Klik op  [Netwerkstatus en taken weergeven] onder [Netwerk en Internet].
    Win 10 View network status and tasks

Als het overzicht is ingesteld op "Grote pictogrammen" of "Kleine pictogrammen", klikt u op [Netwerkcentrum

4. Klik op [Adapterinstellingen wijzigen].
    Win 10 Change adapter settings
  5. Dubbelklik op [Wi-Fi].
    Win 10 Wi-Fi

Het scherm Netwerkverbindingen wordt weergegeven.

Als het NETWERK & INTERNET scherm wordt weergegeven, volgt u de onderstaande stappen:

1. Als de Wi-Fi-schakelaar is uitgeschakeld, klikt u hierop om deze in te schakelen.
    2. Klik op de naam (SSID) van de netwerkinstellingen die je wilt gebruiken.
    3. Klik op (Verbinden).
    4. Dubbelklik op (Wi-Fi) in het scherm Netwerkverbinding.
  6. Klik op (Eigenschappen van draadloos netwerk).
    Win 10 Wireless Properties
  7. Klik op het tabblad [Beveiliging].
    Win 10 Security tab
  8. Controleer de items rechts naast Beveiligingstype, Versleutelingstype en Netwerkbeveiligingssleutel".
    Win 10 Security type

Als het overzicht is ingesteld op "Grote pictogrammen" of "Kleine pictogrammen", klikt u op [Netwerkcentrum].

Omdat de beveiligingssleutel verandert volgens het beveiligingstype, kunnen de waarden anders zijn dan die van uw toegangspunt/router.

9. Klik op X om het dialoogvenster Eigenschappen van draadloos netwerk (SSID) te sluiten.

Windows 8.1

1. Klik op de tegel Bureaublad.

Win81 Desktop

Ga naar de volgende stap als het bureaublad al wordt weergegeven.
  2. Ga met de muisaanwijzer naar de rechterbenedenhoek van het scherm.

Win81 lower-right corner
  3. De charms worden weergegeven.
    Klik op Instellingen.

Win81 settings
  4. Klik op Configuratiescherm.

Win81 Control Panel
  5. Het configuratiescherm wordt weergegeven.
    Klik op Netwerkstatus en -taken weergeven.

Win81 View network status and tasks
  6. Klik op Adapterinstellingen wijzigen.

Win81 Change adapter settings
  7. Dubbelklik op Wi-Fi.

Win81 WI-Fi
  8. De precieze procedure hierna hangt af van het scherm dat wordt weergegeven.
    Ga naar de volgende stap als de charm Netwerk wordt weergegeven.

Win81 Network charm

Ga naar stap 13 als Wi-Fi Status wordt weergegeven.

Win81 Wi-Fi Status
  9. Klik op de schakelaar Wi-Fi om Wi-Fi in te schakelen.
    Ga naar de volgende stap als de schakelaar niet wordt weergegeven of als deze optie al is ingeschakeld.

Win81 Wi-Fi switch
  10. Klik op de naam (SSID) van het netwerk waarvan u de instellingen wilt zien.

Win81 SSID
  11. Klik op Verbinding maken.

Win81 Connect
  12. Dubbelklik op Wi-Fi onder Netwerkverbindingen.

Win81 Network Connections
  13. Het dialoogvenster Status van Wi-Fi wordt weergegeven.
    Klik op Eigenschappen van draadloos netwerk.

Win81 Wireless Properties
  14. Het dialoogvenster Eigenschappen van draadloos netwerk (SSID) wordt weergegeven.
    Klik op het tabblad Beveiliging.

Win81 Security tab
  15. Controleer de items rechts naast Beveiligingstype, Versleutelingstype en Netwerkbeveiligingssleutel.

Win81 Security type

Schakel het selectievakje Tekens weergeven in om de beveiligingssleutel te kunnen zien.

Omdat de beveiligingssleutel verandert volgens het beveiligingstype, kunnen de waarden anders zijn dan die van uw toegangspunt/router.

16. Klik op X om het dialoogvenster Eigenschappen van draadloos netwerk (SSID) te sluiten.

Windows 8

1. Ga met de muisaanwijzer naar de rechterbenedenhoek van het scherm.

Win80 lower-right corner

Klik op het netwerkpictogram dat in het systeemvak wordt weergegeven om het scherm van stap 4 weer te geven.

Win80 network icon 1

2. De charms worden weergegeven.
    Klik op Instellingen.

Win80 Settings
  3. Klik op het netwerkpictogram.

Win80 network icon 2
  4. Netwerk wordt weergegeven.
    Klik met de rechtermuisknop op de naam (SSID) van het netwerk waarvan u de instellingen wilt zien en klik op Verbindingseigenschappen weergeven in het weergegeven menu.

Win80 View connection properties
  5. Het dialoogvenster Eigenschappen van draadloos netwerk (SSID) wordt weergegeven.
    Klik op het tabblad Beveiliging.

Win80 Security tab
  6. Controleer de items rechts naast Beveiligingstype, Versleutelingstype en Netwerkbeveiligingssleutel.

Win80 Security type

Schakel het selectievakje Tekens weergeven in om de beveiligingssleutel te kunnen zien.

Omdat de beveiligingssleutel verandert volgens het beveiligingstype, kunnen de waarden anders zijn dan die van uw toegangspunt/router.

7. Klik op X om het dialoogvenster Eigenschappen van draadloos netwerk (SSID) te sluiten.

Windows 7

1. Klik op Start - Configuratiescherm.
  2. Klik op Netwerkstatus en -taken weergeven onder Netwerk en internet.

Win7 View network status and tasks

Als de weergave is ingesteld op 'Grote pictogrammen' of 'Kleine pictogrammen', klik dan op Netwerkcentrum.

3. Het dialoogvenster Netwerkcentrum wordt weergegeven.
    Klik op Draadloze netwerken beheren.

Win7 Manage wireless networks
  4. Het dialoogvenster Draadloze netwerken beheren wordt weergegeven.
    Klik met de rechtermuisknop op het geregistreerde profiel en klik op Eigenschappen in het menu dat wordt weergegeven.

Win7 Profile properties
  5. Het dialoogvenster Eigenschappen van draadloos netwerk (profielnaam) wordt weergegeven.
    Klik op het tabblad Verbinding.

Win7 (profile) Wireless Network Properties
  6. Controleer de tekens rechts naast SSID.

Win7 SSID
  7. Klik op het tabblad Beveiliging.

Win7 Security tab
  8. Controleer de items rechts naast Beveiligingstype, Versleutelingstype en Netwerkbeveiligingssleutel.

Win7 Security type

Schakel het selectievakje Tekens weergeven in om de beveiligingssleutel te kunnen zien.

Omdat de beveiligingssleutel verandert volgens het beveiligingstype, kunnen de waarden anders zijn dan die van uw toegangspunt/router.

9. Klik op X om het dialoogvenster Eigenschappen van draadloos netwerk (profielnaam) te sluiten.
  10. Klik op X om het dialoogvenster Draadloze netwerken beheren te sluiten.

Windows Vista

1. Klik op Start - Configuratiescherm.
  2. Klik op Netwerkstatus en -taken weergeven onder Netwerk en internet.

WinVista  View network status and tasks

Als Netwerk en internet niet wordt weergegeven, klik dan op Netwerkcentrum.

3. Het dialoogvenster Netwerkcentrum wordt weergegeven.
    Klik op Draadloze netwerken beheren.

WinVista  Manage wireless networks
  4. Het dialoogvenster Draadloze netwerken beheren wordt weergegeven.
    Klik met de rechtermuisknop op het geregistreerde profiel en klik op Eigenschappen in het menu dat wordt weergegeven.

WinVista  Profile properties
  5. Het dialoogvenster Eigenschappen van draadloos netwerk (profielnaam) wordt weergegeven.
    Klik op het tabblad Verbinding.

WinVista  (profile) Wireless Network Properties
  6. Controleer de tekens rechts naast SSID.

WinVista  SSID
  7. Klik op het tabblad Beveiliging.

WinVista  Security tab
  8. Controleer de items rechts naast Beveiligingstype en Versleutelingstype.

WinVista  Security type
  9. Klik op X om het dialoogvenster Eigenschappen van draadloos netwerk (profielnaam) te sluiten.
  10. Klik op X om het dialoogvenster Draadloze netwerken beheren te sluiten.
  11. Klik op X om het dialoogvenster Netwerkcentrum te sluiten.

Als u geen antwoord op uw vraag hebt gevonden, hebt u dan de andere vragen bekeken?

Hebt u de handleidingen bekeken?

Neem contact op met de Brother-klantenservice als u nog meer hulp nodig hebt:

Verwante modellen

PT-D800W, PT-P750W, PT-P900W/P900Wc, PT-P950NW, RJ-2050, RJ-2055WB, RJ-2140, RJ-2150, RJ-3055WB, RJ-4250WB, TD-4550DNWB / 4550DNWB(FC), TD-4650TNWB, TD-4650TNWBR, TD-4750TNWB, TD-4750TNWBR, TJ-4005DN, TJ-4020TN, TJ-4021TN, TJ-4021TNR, TJ-4120TN, TJ-4121TN, TJ-4121TNR, TJ-4420TN, TJ-4422TN, TJ-4520TN, TJ-4522TN