Model uit assortiment. Deze pagina wordt niet meer bijgewerkt.

NC-9100h

Veelgestelde vragen en probleemoplossing

Veelgestelde vragen en probleemoplossing

Ik gebruik de eenvoudige netwerkconfiguratie van Apple Mac OS X. Ik zie de printer wel in Afdrukbeheer, Printerconfiguratie, Printers en faxen, Print & Scan of Printers & Scanners maar ik kan niet afdrukken.

De eenvoudige netwerkconfiguratie van Mac OS X houdt in dat het IP-adres van de printer automatisch wordt ingesteld (met het APIPA-protocol). Maar soms geeft dit problemen en kan uw printer niet afdrukken, ook al wordt het apparaat correct weergegeven in Afdrukbeheer, Printerconfiguratie, Printers en faxen, Print & Scan of Printers & Scanners.

Er zijn twee oplossingen mogelijk:

1) Netwerkinstellingen wijzigen

Als uw Macintosh-computer meer dan één netwerkinterface heeft of als zowel Ethernet- als AirMac-interfaces worden gebruikt, kan het APIPA-protocol zich niet koppelen aan beide netwerkinterfaces.

Probeer het volgende als u verschillende netwerken gebruikt en niet kunt afdrukken:

Voor gebruikers van Mac OS X 10.2 - 10.4:

1. Selecteer het pictogram Netwerk in de Systeemvoorkeuren.
  2. Bij Toon moet Netwerkpoortconfiguraties staan.
  3. Zorg ervoor dat de volgorde van de poortconfiguraties alle externe netwerken omvat waarmee de printer verbonden kan zijn.

Voor gebruikers van Mac OS X 10.5 of hoger:

1. Selecteer het pictogram Netwerk in de Systeemvoorkeuren.
  2. Selecteer het netwerk dat niet in gebruik is.
  3. Selecteer "Maak voorziening inactief" via de knop onder het venster.

image

Bijvoorbeeld: als de printer deel uitmaakt van een extern netwerk en u hebt uw Mac OS niet geconfigureerd voor communicatie met dat netwerk, zorg er dan voor dat de TCP/IP-instellingen in de configuratie Ingebouwd Ethernet zijn geconfigureerd voor communicatie met andere netwerken.

Zorg er ook voor dat de juiste poortconfiguratie actief is.

2) Statisch IP-adres configureren

Raadpleeg de systeembeheerder voor een IP-adres.

<Met het bedieningspaneel>

1. Druk op de knop Menu of Menu/Instellen, selecteer vervolgens LAN en druk op Instellen of Menu/Instellen.
  2. Selecteer TCP/IP of Setup TCP/IP, selecteer IP Address en druk op Instellen of Menu/Instellen.
  3. Voer het IP-adres in.
  4. Druk op Instellen of Menu/Instellen.
  5. Druk op Stop/Eindigen.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-110C, DCP-310CN, DCP-315CN, DCP-340CW, DCP-7010, DCP-7025, DCP-8020, DCP-8025D, DCP-8040, DCP-8045D, HL-2700CN, HL-5070N, HL-5170DN, HL-6050DN, HL-8050N, MFC-210C, MFC-3240C, MFC-3320CN, MFC-3820CN, MFC-425CN, MFC-5440CN, MFC-5840CN, MFC-620CN, MFC-640CW, MFC-7225N, MFC-7420, MFC-7820N, MFC-8220, MFC-8420, MFC-8440, MFC-8820D, MFC-8840D, MFC-8840DN, MFC-9420CN, NC-2200w, NC-6100h, NC-7100w, NC-8100h, NC-9100h