MFC-L8900CDW

Faxen ontvangen op een Windows-computer (PC-FAX Ontvangen)

Als u de functie voor het ontvangen van faxen op de pc inschakelt, worden de ontvangen faxberichten opgeslagen in het geheugen en automatisch overgebracht naar uw computer. Vervolgens kunt u de ontvangen faxberichten op de computer bekijken.

Zelfs wanneer uw computer is uitgeschakeld ('s nachts en in het weekend bijvoorbeeld), worden uw faxberichten keurig ontvangen in het geheugen van uw Brother-apparaat. U ziet op het display van het apparaat hoeveel ontvangen faxen in het geheugen zijn opgeslagen.

Als u PC-FAX Ontvangen wilt instellen, moet u deze functie inschakelen in de Brother-software.

Klik op de koppeling voor de precieze stappen:

Start Brother PC-FAX Ontvangen op de computer

1. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• (Windows 7)
      Klik op Start(Start)Alle programma's > Brother > Brother Utilities.
      Klik op de keuzelijst en kies uw model (indien nog niet gekozen). Klik op PC-FAX in de navigatiebalk aan de linkerkant en klik vervolgens op Ontvangen.

• (Windows 8, Windows 10 en Windows 11)
      Start Brother Utilities(Brother Utilities), klik op de keuzelijst en kies uw model (indien nog niet gekozen). Klik op PC-FAX in de navigatiebalk aan de linkerkant en klik vervolgens op Ontvangen.
  2. Lees het bericht en klik op Ja.
    Het venster PC-FAX Ontvangen wordt weergegeven. Het pictogram PC-FAX Ontvangen (Gereed)(PC-FAX Ontvangen (Gereed)) wordt ook weergegeven in het taakvak van de computer.

Configureer de computer voor PC-FAX Ontvangen

1. Dubbelklik op het pictogram PC-FAX Ontvangen (Gereed)(PC-FAX Ontvangen (Gereed)) in het taakvak van de computer.
    Het venster PC-FAX Ontvangen wordt weergegeven.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Configureer deze opties naar wens:
    • Voorkeuren
      Gebruik deze optie om PC-FAX Ontvangen automatisch te starten bij het starten van Windows.
    • Opslaan
      Geef het pad op voor het opslaan van bestanden die via PC-FAX worden ontvangen en kies de gewenste bestandsindeling.
    • Uploaden naar
      Geef het pad naar de SharePoint®-server op en geef aan of u automatisch of handmatig wilt uploaden (alleen beschikbaar voor beheerders).
    • Apparaat
      Kies het Brother-apparaat waarop u bestanden wilt ontvangen via PC-FAX.
    • Vergrendelen (alleen beschikbaar voor beheerders)
      U kunt gebruikers die geen beheerdersrechten hebben verhinderen om de bovenstaande opties te wijzigen.

Instellingen
  4. Klik op OK.

Bekijk ontvangen berichten

Ontvangststatus
Pictogram Aangegeven status
Stand-by_Geen ongelezen berichten

Stand-bymodus

Geen ongelezen berichten

Bezig met ontvangen van berichten Bezig met ontvangen van berichten
Bericht ontvangen_Ongelezen berichten

Ontvangen berichten

Ongelezen berichten

1. Dubbelklik op het pictogram PC-FAX Ontvangen (Gereed)(PC-FAX Ontvangen (Gereed)) in het taakvak van de computer.
    Het venster PC-FAX Ontvangen wordt weergegeven.

Venster PC-FAX Ontvangen

2. Klik op een fax in de lijst om de fax te bekijken.
  3. Wanneer u klaar bent, klikt u op x in de rechterbovenhoek van het venster om het te sluiten.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

MFC-J1300DW, MFC-J491DW, MFC-J497DW, MFC-J5330DW, MFC-J5730DW, MFC-J5930DW, MFC-J5945DW, MFC-J6530DW, MFC-J6930DW, MFC-J6935DW, MFC-J6945DW, MFC-J6947DW, MFC-J890DW, MFC-J895DW, MFC-L2710DN, MFC-L2710DW, MFC-L2730DW, MFC-L2750DW, MFC-L3710CW, MFC-L3730CDN, MFC-L3750CDW, MFC-L3770CDW, MFC-L5700DN, MFC-L5750DW, MFC-L6800DW(T), MFC-L6900DW(T), MFC-L8690CDW, MFC-L8900CDW, MFC-L9570CDW(T)