MFC-L8900CDW

Ik kan niet via USB afdrukken vanaf mijn computer.

Om dit probleem op te lossen en opnieuw te kunnen afdrukken volgt u de onderstaande aanbevelingen:

1. Controleer de status van het Brother-apparaat.
  2. Controleer de verbinding tussen het Brother-apparaat en de computer.
  3. Controleer de instellingen van de printerdriver.
  4. Controleer de instellingen van de toepassing die u gebruikt.
  5. Start het Brother-apparaat en de computer opnieuw.
  6. Installeer de printerdriver opnieuw.

Stap 1: Controleer de status van het Brother-apparaat.

1. Zet het Brother-apparaat aan.
  2. Kijk of er geen foutmelding wordt aangegeven op het display of met de lampjes op het Brother-apparaat. Als er een foutmelding is, ga dan eerst naar Problemen oplossen en verhelp het probleem.
    Als het display van het apparaat leeg is of het apparaat in de slaapstand staat, druk dan op een willekeurige knop op het apparaat om het apparaat uit de slaapstand te halen.

Stap 2: Controleer de verbinding tussen het Brother-apparaat en de computer.

Opmerking: De onderstaande figuren zijn een voorbeeld en kunnen afwijken van uw Brother-apparaat en besturingssysteem.

• Trek de USB-kabel aan beide zijden los en steek hem er vervolgens weer in. Maak zowel het Brother-apparaat als de computer los en sluit vervolgens alles weer aan.
    (Als u een USB-hub gebruikt, moet u die verwijderen en het Brother-apparaat rechtstreeks op de computer aansluiten.)
  • Controleer of de kabel is aangesloten op een USB-poort met het symbool USB-symbool erbij, en niet op een netwerkpoort, lijnaansluiting, Ext-aansluiting of een andere poort dan de USB-poort..
  • Gebruik een andere USB-poort op de computer.
  • Gebruik een USB 2.0-kabel van maximaal 2,0 meter lang.
  • Probeer een andere, identieke USB-kabel.

Stap 3: Controleer de instellingen van de printerdriver.

1. Open de printermap.

(Windows 8 en hoger)
    1. Open het Configuratiescherm. (Klik hier om weer te geven hoe u het Configuratiescherm opent.)
    2. Klik op Hardware en geluiden => Apparaten en printers.
    (Windows 7)
    Klik op Start(Start) => Apparaten en printers.

(Mac)
    Open Systeemvoorkeuren => Printers en scanners.

2. Controleer de volgende instellingen van de printerdriver.
    • Als de Brother-printer niet wordt vermeld in de lijst, dan is de driver mogelijk niet goed geïnstalleerd. Ga naar stap 6.

• (Alleen Windows)
      Als in Apparaten en printers meerdere kopieën van het pictogram voor het Brother-apparaat aanwezig zijn (bijvoorbeeld Brother [modelnaam] (Kopie 1)), zoek dan de juiste printerdriver om te gebruiken.
      Copy icon
      Als u niet weet welke printerdriver geselecteerdmoet worden, plaatst u de cursor even op het printerpictogram. De status van de printerdriver wordt dan weergegeven.
      Ready
      Als de status Gereed is, betekent dit dat de printerdriver werkt. Selecteer deze driver bij het afdrukken van documenten. Als u altijd wilt afdrukken vanaf deze printer, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van het apparaat en selecteert u instellen als Standaardprinter. En dan ziet u het vinkje op het apparaat. Wanneer u de volgende keer afdrukt, wordt deze driver automatisch geselecteerd.
Verwijder alle afdruktaken.

(Windows 7 en hoger)

1. Klik met de rechtermuisknop op het Brother-apparaat en selecteer Afdruktaken weergeven.
  2. Klik op Printer => Alle documenten annuleren => Ja.

Als Alle documenten annuleren grijs wordt weergegeven, klikt u op Openen als administrator. Voer het wachtwoord van de beheerder in en klik op Ja.

(Mac)
Klik op Open afdrukwachtrij... en selecteer de afdruktaak die u wilt verwijderen. Klik op annuleren.
Afdruktaak verwijderen

Zorg dat de status van de  printer niet gepauzeerd of offline is.

(Windows 7 en hoger)

1. Klik met de rechtermuisknop op het Brother-apparaat en selecteer Afdruktaken weergeven.
  2. Klik op Printer => Afdrukken onderbreken of Printer offline gebruiken. (Zorg ervoor dat er geen vinkje naast deze instelling staat.)

Als Afdrukken onderbreken of Printer offline gebruiken grijs wordt weergegeven, klikt u op Openen als administrator. Voer het wachtwoord van de beheerder in en klik op Ja.

(Mac)
Controleer of de printer niet gepauzeerd is. Om deze status te annuleren klikt u op Open afdrukwachtrij... en vervolgens op Hervat.

Stap 4: Controleer de instellingen van de toepassing die u gebruikt.

1. Controleer of de Brother-printerdriver is geselecteerd in het afdrukvenster van uw toepassing.
  2. Druk af met een andere toepassing. Als u vanuit een andere toepassing wel kunt afdrukken, zit het probleem bij de eerder gebruikte toepassing.
    Controleer de instellingen in die toepassing. Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de maker van die software.

Stap 5: Start het Brother-apparaat en de computer opnieuw.

Zet het Brother-apparaat uit en start de computer opnieuw. Zet vervolgens het Brother-apparaat weer aan.
Probeer of u nu kunt afdrukken. Ga naar de volgende stap als u nog steeds niet kunt afdrukken.

Stap 6: Installeer de printerdriver opnieuw.

Mogelijk is de printerdriver niet goed geïnstalleerd.

1. Verwijder de printerdriver.

(Windows)
    > Klik hier om weer te geven hoe u de printerdriver verwijdert.

(Mac)
    > Klik hier om weer te geven hoe u de printerdriver verwijdert.

2. Download de meest recente versie van het Compleet pakket van drivers & software  / Compleet software pakket en installeer het opnieuw. De installatieprocedure vindt u op de downloadpagina.
    > Klik hier om weer te geven hoe u het Compleet pakket van drivers & software / Compleet software pakket downloadt uit het gedeelte Downloads.

Als uw Brother-apparaat niet beschikbaar is Compleet pakket van drivers & software  / Compleet software pakket, installeer dan de nieuwste Printerdriver en/of Scannerdriver (indien van toepassing) opnieuw.
> Klik hier om de Printer Driver en/of Scanner Driver te downloaden  in het gedeelte Downloads.

(Macintosh)
Als u het Printerdriver en de Scannerdriver niet kunt vinden, raden we u aan AirPrint te gebruiken.
Als u wilt weten hoe u uw Brother-apparaat met AirPrint kunt toevoegen, raadpleegt u de Meestgestelde vragen aan het einde van de pagina.

Als uw apparaat AirPrint niet ondersteunt, vindt u AirPrint FAQ niet in de Meestgestelde vragen. Download Brother iPrint&Scan uit de App Store.

Als het probleem aanwezig blijft, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Brother via 'Contact'.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-L2510D, DCP-L2530DW, DCP-L2550DN, DCP-L3510CDW, DCP-L3550CDW, DCP-L8410CDW, HL-L2310D, HL-L2350DW, HL-L2370DN, HL-L2375DW, HL-L3210CW, HL-L3230CDW, HL-L3270CDW, HL-L8260CDW, HL-L8360CDW, HL-L9310CDW(T), MFC-L2710DN, MFC-L2710DW, MFC-L2730DW, MFC-L2750DW, MFC-L3710CW, MFC-L3730CDN, MFC-L3750CDW, MFC-L3770CDW, MFC-L8690CDW, MFC-L8900CDW, MFC-L9570CDW(T)