MFC-L8690CDW

Gescande gegevens naar een e-mailserver verzenden

Gescande gegevens vanaf uw machine van Brother rechtstreeks naar uw e-mailserver verzenden voor levering aan een e-mailontvanger zonder een computer te gebruiken.
  • (DCP-L8410CDW/MFC-L8690CDW)

Om deze functie te gebruiken, gaat u naar de Downloads-pagina van uw model in het Brother Solutions Center via support.brother.com om de firmware of het programma in uw machine te updaten.

• Om gescande gegevens naar een e-mailserver te verzenden, moet u uw machine configureren om te communiceren met uw netwerk en mailserver. U kunt deze items configureren via het bedieningspaneel van de machine, Beheer via een webbrowser, Remote Setup of BRAdmin Professional.

1. Plaats uw document.
  2. Druk op [Scannen]>[nr e-mailserver].
    • Als u uw e-mailadres met uw gebruikers-ID heeft geregistreerd, verschijnt de optie [naar MijnE-mail] wanneer u zich aanmeldt bij de machine met Beveiligd functieslot, Active Directory®-verificatie of LDAP-verificatie.
    • Om de gescande gegevens naar uw e-mailadres te verzenden, drukt u op [naar MijnE-mail]. Wanneer uw e-mailadres op de LCD verschijnt, drukt u op [OK].
    • Om deze functie in te schakelen in het Beheer via een webbrowser, klikt u op het tabblad Scannen en vervolgens op het menu Scannen naar e-mailserver op de navigatiebalk links. Selecteer Aan in het veld Verzend naar Mijn e-mail.
  3. Voer een van de volgende handelingen uit om het e-mailadres van de bestemming in te voeren:
    • Om het e-mailadres handmatig in te voeren, drukt u op [Handmatig] en voert u vervolgens het e-mailadres in met behulp van het toetsenbord op de LCD. Druk op [OK] wanneer u klaar bent.

• Als het e-mailadres in het adresboek van de machine is opgeslagen, drukt u op [Adres- boek] en selecteert u vervolgens het e-mailadres.

Druk op [OK].

4. Controleer het e-mailadres en druk vervolgens op [Volgende].
  5. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Als u de instellingen wilt wijzigen, drukt u op [Opties] en selecteert u vervolgens de knop die u wilt wijzigen. Volg de instructies van de machine.
      • Uw eigen standaardinstellingen instellen: zodra u de instellingen hebt gewijzigd, drukt u op de optie [Nieuwe standaard] en vervolgens op [Ja].
      • Om de fabrieksinstellingen te herstellen: druk op [Fabrieksinstellingen] en vervolgens op [Ja].
    • Druk op [Start] om met scannen te beginnen zonder bijkomende instellingen te wijzigen.
  6. Om beide zijden van het document te scannen (MFC-L8690CDW/MFC-L8900CDW/MFC-L9570CDW):
    • Druk op [2-zijdige scan] en selecteer vervolgens het documenttype.
    Optie
    Beschrijving
    2-zijdige scan: lange zijde
    2-zijdige scan: korte zijde
  7. Selecteer de scaninstellingen die u wilt wijzigen:
    • [Resolutie]
    • [Bestandstype]
    • [Scantype]
    • [Documentgrootte]
    • [Helderheid]
    • [Contrast]

(alleen beschikbaar voor de opties [Kleur] en [Grijs])

• [Bestandsnaam]
    • [Stijl voor naam]
    • [Bestandsgrootte]
    • [Automatisch rechtleggen ADF]
    • [Geen lege pagina's]
    • [Gevoeligheid geen lege pag.]
    • [Achtergr.kleur verwijderen]

(alleen beschikbaar voor de opties [Kleur] en [Grijs])

• Als de knop [OK] wordt weergegeven op uw machine, drukt u op [OK].

• Om de instellingen als een snelkoppeling op te slaan, drukt u op [Opslaan als snelk.].

(Deze functie is mogelijk niet beschikbaar afhankelijk van uw machine-instellingen.)

8. Druk op [Start].
    De machine begint met scannen. Als u de glasplaat van de machine gebruiken, volgt u de instructies op het aanraakscherm om de scantaak te vervolledigen.

Verwante modellen

DCP-L8410CDW, MFC-L8690CDW, MFC-L8900CDW, MFC-L9570CDW(T)