MFC-L5700DN

Verzenden of ontvangen van e-mailberichten configureren via Beheer via een webbrowser

• Wij raden u aan om Beheer via een webbrowser te gebruiken voor het configureren van het beveiligd verzenden van e-mail met gebruikersverificatie, of om e-mail te verzenden en ontvangen met SSL/TLS.
  • Om de e-mailontvangstfunctie te gebruiken, gaat u naar het gedeelte Downloads van deze website en downloadt u het installatieprogramma voor internetfax.
    De installatie-instructies zijn beschikbaar op de downloadpagina.
    > Klik hier om de Internet fax Installer Tool in de sectie Downloads te downloaden.

1. Start uw webbrowser.
  2. Typ 'http://IP-adres van apparaat/' in uw browser ('IP-adres van apparaat' is het concrete IP-adres van uw Brother-apparaat).
    Bijvoorbeeld:
    http://192.168.1.2
    • Als u DNS of een NetBIOS-naam gebruikt, kunt u in plaats van het IP-adres een andere naam opgeven, zoals 'GedeeldePrinter'.
      - Bijvoorbeeld:
        http://GedeeldePrinter
      Als u met een NetBIOS-naam werkt, kunt u ook de knooppuntnaam gebruiken.
      - Bijvoorbeeld:
        http://brn[MAC Adres van uw apparaat / Ethernet Adres]
      De NetBIOS-naam kunt u vinden in het netwerkconfiguratierapport.
    • Voor Macintosh: Open Beheer via een webbrowser door te klikken op het apparaatpictogram in het scherm van Status Monitor.
  3. Voer een wachtwoord in, als u dit zo hebt ingesteld, en klik vervolgens op Pijl rechts.
  4. Klik op het tabblad Netwerk.
  5. Klik op Protocol in de navigatiebalk aan de linkerkant.
  6. Klik in het veld POP3/IMAP4/SMTP op Geavanceerde instellingen en zorg ervoor dat POP3/IMAP4/SMTP ingeschakeld is.
  7. Configureer de instellingen voor POP3/IMAP4/SMTP.
    • Controleer of de e-mailinstellingen juist zijn door na het configureren een test-e-mail te verzenden.
    • Raadpleeg uw netwerkbeheerder of internetprovider als u niet weet wat de instellingen van de POP3-/IMAP4-/SMTP-server zijn.
  8. Klik op Indienen wanneer u klaar bent.
    Het dialoogvenster Configuratie voor e-mail verzenden/ontvangen testen wordt weergegeven.
  9. Volg de instructies in het dialoogvenster om de huidige instellingen te testen.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-L5500DN, DCP-L6600DW, DCP-L8410CDW, MFC-J5330DW, MFC-J5730DW, MFC-J5930DW, MFC-J6530DW, MFC-J6930DW, MFC-J6935DW, MFC-L5700DN, MFC-L5750DW, MFC-L6800DW(T), MFC-L6900DW(T), MFC-L8690CDW