MFC-L3770CDW

Ik kan een document niet scannen met Brother iPrint&Scan (Windows/MacOS)

Voor Windows-gebruikers:

1. Controleer eerst de verbinding tussen uw Brother-apparaat en uw computer om dit probleem op te lossen.

We raden u aan de nieuwste versie van Brother iPrint&Scan te installeren, zodat u kunt afdrukken of scannen met uw Brother-apparaat.

> De laatste versie van Brother iPrint&Scan is beschikbaar in het gedeelte Downloads.

Opmerking: Afhankelijk van de specificatie van uw model zijn de koppelingen mogelijk niet beschikbaar.

2. Controleer of het scannerstuurprogramma is geïnstalleerd en of Brother iPrint&Scan is geselecteerd in Scanners en camera's. Dit is nodig om via het netwerk te scannen met de knop Scannen vanaf uw Brother-apparaat.
    Opmerking: De schermen kunnen verschillen, afhankelijk van uw besturingssysteem en uw Brother-apparaat.

1. Open Brother-Utilities op uw computer.

(Windows 10)
      Klik op Start(Start) > (Alle apps >) Brother > Brother Utilities.

(Windows 8)
      1. Klik in het startscherm op Start.
        Als Start niet voorkomt in het startscherm, klik dan met de rechtermuisknop op een leeg deel van het startscherm en klik vervolgens op Alle apps op de balk.
      2. Klik op Brother Utilities.
    2. Selecteer uw modelnaam in de vervolgkeuzelijst.
    3. Klik in de navigatiebalk op Scannen en klik vervolgens op Scanners en camera’s.

U kunt het dialoogvenster Scanners en camera's ook als volgt openen:
      Open het Configuratiescherm > typ „scanners en camera's” in het zoekvak > klik op scanners en camera's weergeven in de zoekresultaten.

4. Controleer of het pictogram van het scannerstuurprogramma van het apparaat wordt weergegeven in het dialoogvenster Scanners en camera's .
    5. Klik op het pictogram van uw apparaat en klik vervolgens op Eigenschappen.
      Eigenschappen
      Opmerking: Wanneer het venster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven klik op Toestaan of Ja.
    6. Klik op het tabblad gebeurtenissen .
    7. Selecteer een van de gebeurtenissen (knop Scan/Beeld, Knop Scan/Bestand, Knop Scan/E-mail of Knop Scan/OCR) in de vervolgkeuzelijst Selecteer een gebeurtenis:
      Knop Scan
    8. Selecteer Brother iPrint&Scan in de vervolgkeuzelijst dit programma starten.
    9. Klik op OK.
    10. Herhaal de stappen van d tot h en zorg ervoor dat alle gebeurtenissen in de keuzelijst Selecteren en gebeurtenis: zijn ingesteld op Brother iPrint&Scan.
  3. Controleer de firewallinstellingen op uw computer. Als er een firewall op uw computer actief is, kan het zijn dat Brother iPrint&Scan geen verbinding met uw apparaat  kan maken. We raden u aan de volgende interne/externe poorten in uw firewall te openen:
    • UDP: 54925
    • UDP: 137
    • UDP: 161
  4. Controleer of uw Brother-apparaat de laatste firmware gebruikt.
    > Als u de firmware van het apparaat wilt bijwerken, zie de firmware voor uw Brother-apparaat bijwerken.

Voor MacOS-gebruikers

We raden u aan de nieuwste versie van Brother iPrint&Scan te installeren, zodat u kunt afdrukken of scannen met uw Brother-apparaat.

> Klik hier om naar de App Store te gaan en de laatste versie van Brother iPrint&Scan te downloaden.

1. Controleer eerst de verbinding tussen uw Brother-apparaat en uw computer.
    Opmerking: Afhankelijk van de specificatie van uw model zijn de koppelingen mogelijk niet beschikbaar.

2. Controleer de firewallinstellingen op uw computer. Als er een firewall op uw computer actief is, kan het zijn dat Brother iPrint&Scan geen verbinding met uw apparaat  kan maken. We raden u aan de volgende externe poort in uw firewall te openen:
    • UDP: 54925
  3. Als u wilt scannen met de scanknop van uw Brother-apparaat, moet u het hulpprogramma iPrint&Scan Push Scan Tool installeren.
    > Klik hier om de iPrint&Scan Push Scan Tool te downloaden in het gedeelte Downloads.

4. Controleer of uw Brother-apparaat de laatste firmware gebruikt.
    > Als u de firmware van het apparaat wilt bijwerken, zie de firmware voor uw Brother-apparaat bijwerken.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-J1050DW, DCP-J1100DW, DCP-J1140DW, DCP-J1200W(E), DCP-J572DW, DCP-J772DW, DCP-J774DW, DCP-L2510D, DCP-L2530DW, DCP-L2550DN, DCP-L3510CDW, DCP-L3550CDW, HL-L2310D, HL-L2350DW, HL-L2370DN, HL-L2375DW, HL-L3210CW, HL-L3230CDW, HL-L3270CDW, MFC-J1010DW, MFC-J1300DW, MFC-J4335DW(XL), MFC-J4340DW(E), MFC-J4535DWXL, MFC-J4540DW(XL), MFC-J491DW, MFC-J497DW, MFC-J890DW, MFC-J895DW, MFC-L2710DN, MFC-L2710DW, MFC-L2730DW, MFC-L2750DW, MFC-L3710CW, MFC-L3730CDN, MFC-L3750CDW, MFC-L3770CDW