MFC-L2720DW

Drum vervangen

Het Brother-apparaat heeft aparte verbruiksartikelen: de tonercartridge en de drumeenheid. Controleer of u alleen de drumeenheid heeft vervangen en niet de tonercartridge. Als u het verschil wilt weten, zie dan 'Wat is het verschil tussen de tonercartridge en de drumeenheid?'

Vervang de drumeenheid aan de hand van de volgende stappen:

Vervang de drumeenheid.

1. Controleer dat het apparaat aanstaat.
  2. Open de klep aan de voorzijde.
      OpenFrontCover
  3. Verwijder de tonercartridge en drumeenheid uit het apparaat.
    RemoveTonerCartridge
  4. Druk de groene vergrendeling naar beneden en neem de tonercartridge uit de drumeenheid.
        TakeToner
  5. Pak de nieuwe drumeenheid uit.
  6. Plaats de tonercartridge stevig in de nieuwe drumeenheid tot u deze op zijn plaats hoort vastklikken.
    PutToner
    Zorg ervoor dat u de tonercartridge op de correcte wijze plaatst; anders komt deze los van de drumeenheid.
  7. Maak de primaire corona in de drumeenheid schoon door de groene tab enkele keren voorzichtig van links naar rechts en van rechts naar links te schuiven.
    CleanCoronaWire
    Schuif de tab terug naar de uitgangspositie (Uitgangspositie). De pijl op de tab moet gelijkvallen met de pijl op de drumeenheid. Als dit niet zo is, kunt u een verticale streep op uw afdrukken krijgen.
  8. Plaats de tonercartridge en drumeenheid terug in het apparaat.
    InstallToner
  9. Sluit de klep aan de voorzijde van het apparaat.

De teller van de drumeenheid op nul zetten

Wanneer u de drumeenheid vervangt door een nieuwe, is het nodig om de teller van de drumeenheid te resetten aan de hand van de volgende stappen:

Click on the image to play the video instructions

Klik hier voor de stappen in de vorm van een video.

• De video wordt gestreamd via YouTube. (Wordt geopend in een nieuw venster.)
  • In deze video kunnen andere producten of componenten (net- of telefoonsnoer bijvoorbeeld) te zien zijn dan de producten en componenten die u gebruikt.
  • Wijzigingen in de video voorbehouden.
  1. Druk op  CancelStop/Eindigen om de fout tijdelijk te onderbreken.
  2. Druk op Settings Alle instellingen => Machine-info. => Levensduur onderdelen.
  3. Raak het aanraakscherm aan om de LEDs op te laten lichten.
    Press and hold # until the LCD message changes
  4. Houd # ingedrukt tot het bericht op het display verandert.
  5. Druk op Drum.
  6. Druk op Ja.
  7. Druk op Home(Beginscherm).

Verwante modellen

DCP-L2560DW, MFC-L2720DW, MFC-L2740DW