MFC-J880DW

Een of meer kleuren worden niet afgedrukt (blanco).

Als een of meer inktkleuren ontbreken in de afdrukken (ontvangen faxberichten, kopieën en/of vanaf de computer afgedrukte documenten), kunnen er spuitkanaaltjes in de printkop verstopt zijn. Het is ook mogelijk dat de inktcartridge in kwestie niet goed geïnstalleerd is. Controleer of de inktcartridges goed geïnstalleerd zijn en/of reinig de printkop.

• Controleer of de inktcartridges goed geïnstalleerd zijn.

• Volg de onderstaande stappen om de afdrukkwaliteit te controleren en de printkop te reinigen.

Opmerking: De onderstaande figuren zijn een voorbeeld en kunnen afwijken van uw Brother-apparaat.

1. Druk op Ink(Inkt) >  Afdrukkwaliteit verbeteren > Contr. afdrukkwaliteit.

U kunt ook drukken op Settings(Instellingen) > Onderhoud > Afdrukkwaliteit verbeteren > Contr. afdrukkwaliteit..

2. Druk op Start.
    Het controlevel voor de afdrukkwaliteit wordt afgedrukt.

3. Controleer de kwaliteit van de vier kleurenblokken op het controlevel.

4. Op het aanraakscherm wordt gevraagd of de afdrukkwaliteit in orde is.
    Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Als alle lijnen scherp en zichtbaar zijn, drukt u op Nee en ga naar stap 8.
    • Als er korte lijnen ontbreken, zoals hieronder, drukt u op Ja en ga naar stap 5.

Check the quality of color blocks

5. Op het aanraakscherm wordt gevraagd of de afdrukkwaliteit in orde is voor zwart en de drie kleuren. Druk op het nummer van het patroon (1 t/m 4) dat het meest overeenstemt met het afdrukresultaat

6. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Als een printkopreiniging nodig is, drukt u op Start om de reinigingsprocedure te starten.
    • Als printkopreiniging niet nodig is, komt automatisch het scherm Onderhoud terug. Druk vervolgens op Home(Beginscherm).
  7. Na afloop van de reinigingsprocedure wordt u op het aanraakscherm gevraagd of u het blad voor de kwaliteitscontrole nog een keer wilt afdrukken. Druk op Ja gevolgd door Start.
    Het controlevel voor de afdrukkwaliteit wordt nog een keer afgedrukt. Controleer de kwaliteit van de vier kleurenblokken op het blad nog een keer.

8. Druk op beginscherm(Beginscherm).
    Als u de printkop hebt schoongemaakt en de afdruk is niet verbeterd, installeer dan een nieuwe originele Brother-inktcartridge voor elke probleemkleur. Maak de printkop opnieuw schoon. Als de afdruk niet is verbeterd, Neem contact op met de Brother-klantenservice via Contact.

Het is raadzaam de stekker van het apparaat niet te vaak uit het stopcontact te trekken en de stekker ook niet gedurende lange tijd uit het stopcontact te laten.

Om de beste afdrukkwaliteit te kunnen waarborgen, is ons apparaat zo ontworpen dat de printkop regelmatig automatisch wordt gereinigd. Wanneer de stekker niet in het stopcontact zit, kan de regelmatige reiniging die nodig is om de printkop niet te laten uitdrogen, niet worden uitgevoerd. Hierdoor kan de afdrukkwaliteit afnemen.

Wij raden u aan om het apparaat uit te zetten met de aan-uitknop. Met de aan-uitknop verbruikt het apparaat een minimum aan stroom en wordt de printkop alleen gereinigd wanneer dit echt nodig is. Bovendien blijven de gegevens in het geheugen bewaard.

• Bij het reinigen van de printkop wordt inkt verbruikt. Als u dit te vaak doet, verbruikt u onnodig veel inkt.
  • Raak de printkop NIET aan. Wanneer u de printkop aanraakt, kunt u permanente schade veroorzaken. U hebt dan geen garantie meer op de printkop.
  • Brother raadt u aan om de tonercartridges die u bij het apparaat hebt gekregen niet bij te vullen. Wij raden u ook aan om alleen originele Brother-inktcartridges te gebruiken. Het gebruik van mogelijk incompatibele inkt en/of cartridges in het Brother-apparaat kan het apparaat beschadigen en/of een mindere afdrukkwaliteit opleveren. Onze garantie is niet van toepassing op problemen die het gevolg zijn van het gebruik van niet-originele inkt en/of cartridges. Om problemen te voorkomen en uw Brother-apparaat optimaal te laten werken, raden wij u het gebruik van originele Brother-verbruiksartikelen aan.
    > Klik hier voor meer informatie over originele Brother- verbruiksartikelen.

Verwante vragen

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-J562DW, DCP-J785DW, MFC-J5330DW, MFC-J5730DW, MFC-J5930DW, MFC-J6530DW, MFC-J680DW, MFC-J6930DW, MFC-J6935DW, MFC-J880DW