MFC-J880DW

Ik kan de Brother-printer niet vinden in de lijst met printers in Google Cloudprinter™.

Er kunnen twee oorzaken voor zijn dat Google Cloudprinter™ uw Brother-apparaat niet vindt.

1. Uw Brother-apparaat is niet goed verbonden met het netwerk.
  2. Uw Google-accountgegevens zijn niet geregistreerd bij uw Brother-apparaat.

Volg de onderstaande procedure voor dit probleem:

Stap A: verbind uw Brother-apparaat met een netwerk.

Uw Brother-apparaat moet verbinding hebben met een netwerk. Voor meer informatie over het verbinden van uw Brother-apparaat met een netwerk raadpleegt u de installatiehandleiding. De meest recente versie van de installatiehandleiding vindt u in het gedeelte Handleidingen van deze website.
> Klik hier om naar het deel Handleidingen te gaan en de meest recente versie te raadplegen.

Stap B: koppel uw Google-account aan uw Brother-apparaat met Google Cloudprinter™ ingeschakeld.

U moet uw Google-account koppelen aan uw Brother-apparaat en Google Cloudprinter™ inschakelen met uw computer of de webbrowser op uw mobiele apparaat.

Stap 1: Maak een Google-Account

AccountMaken

Ga naar de Google-website (https://accounts.google.com/signup) op een computer of mobiel apparaat en maak een account. Als u Google Cloudprinter wilt gebruiken moet u zich aanmelden bij uw Google-account. (Als u al een account hebt, hoeft u geen nieuwe account te maken.)

Stap 2: Registreer uw apparaat met Google Cloudprinter

ApparaatRegistreren

Registreer uw apparaat met Google Cloudprinter. Gebruik hiervoor de webbrowser op uw computer of mobiele apparaat.

Met de browser Google Chrome™

• Zorg ervoor dat uw Brother-apparaat inactief is voordat u het registratieproces begint.
  • De stappen in dit gedeelte zijn voorbeelden voor Windows-gebruikers.
  • Op uw computer met uw specifieke besturingssysteem en omgeving kunnen deze schermen er iets anders uitzien.

1. Open de browser Google Chrome™ op uw computer.
  2. Klik op het menupictogram van Chrome™, klik op Instellingen en klik vervolgens op Geavanceerde instellingen weergeven...
  3. Klik onder Google Cloudprinter op Beheren.

U moet zich aanmelden bij uw Google-account om de beschikbare apparaten te zien.

4. Volg de aanwijzingen hierna om uw Brother-apparaat te registreren.
  5. Druk op OK wanneer een bevestiging wordt weergegeven op het Brother-apparaat.

Als de bevestiging niet wordt weergegeven op het display, keert u terug naar stap 1 en herhaalt u deze stappen.

6. Wanneer uw Brother-apparaat is geregistreerd, wordt het weergegeven in het veld Mijn apparaten.

Beheer via een webbrowser

Registreer uw apparaat met Google Cloudprinter. Gebruik hiervoor Beheer via een webbrowser in de webbrowser. U kunt een standaardwebbrowser gebruiken om uw apparaat te beheren met behulp van HTTP (Hyper Text Transfer Protocol).

• Zorg ervoor dat uw Brother-apparaat inactief is voordat u het registratieproces begint.
  • De schermafbeeldingen in dit gedeelte zijn afkomstig van een inkjetapparaat.

1. Controleer voordat u uw apparaat registreert of de juiste tijd en datum zijn ingesteld op het bedieningspaneel van het apparaat.
  2. Controleer of het apparaat met hetzelfde netwerk is verbonden als de computer of het mobiele apparaat.
  3. Open de webbrowser op uw computer of mobiel apparaat.
  4. Typ 'http://IP-adres van apparaat/' in uw browser ('IP-adres van apparaat' is het IP-adres van uw Brother-apparaat).
    Bijvoorbeeld:
    http://192.168.1.2/

• U kunt het IP-adres van het apparaat zien in het netwerkmenu op het bedieningspaneel van het apparaat.
    • Als u voor het Beheer via een webbrowser een wachtwoord hebt ingesteld, moet u eerst dit wachtwoord invoeren in het vak Log in en vervolgens op Log in klikken.

5. Afhankelijk van uw apparaat wordt een van de volgende schermen weergegeven.

Beheerviaeenwebbrowser

Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Als scherm (A) wordt weergegeven.

Beheer via een webbrowser_A

1. Klik op Netwerk.
      2. Klik op Protocol.
      3. Zorg ervoor dat Google Cloudprinter is gekozen en klik vervolgens op Geavanceerde instellingen. Ga naar stap 6.
    • Als scherm (B) wordt weergegeven, klik dan op Google Cloudprinter en ga naar stap 6.

Beheerviaeenwebbrowser_B
  6. Controleer of Status is ingesteld op Ingeschakeld. Klik op Registreren.

Registreren

7. Druk op OK wanneer een bevestiging wordt weergegeven op het Brother-apparaat.

Als de bevestiging niet wordt weergegeven op het display, keert u terug naar stap 1 en herhaalt u deze stappen.

8. Klik op Google.
  9. Het aanmeldscherm voor Google Cloudprinter wordt weergegeven. Meld u aan met uw Google-account en volg de aanwijzingen op het scherm om uw apparaat te registreren.
  10. Wanneer u klaar bent met het registreren van uw apparaat, keert u terug naar het scherm van Beheer via een webbrowser en gaat u na of Registratiestatus op Geregistreerd staat.

VerzendenOK

Als uw apparaat de functie Beveiligd functieslot ondersteunt, is afdrukken via Google Cloudprinter ook mogelijk als afdrukken op de computer per gebruiker beperkt is. Als u het afdrukken via Google Cloudprinter wilt beperken, schakel dan Google Cloudprinter uit met Beheer via een webbrowser of stel de functie Beveiligd functieslot in op Openbare modus en beperk het afdrukken op de computer vervolgens tot openbaar.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-9015CDW, DCP-9020CDW, DCP-J132W, DCP-J152W, DCP-J172W, DCP-J4110DW, DCP-J4120DW, DCP-J552DW, DCP-J562DW, DCP-J572DW, DCP-J752DW, DCP-J772DW, DCP-J774DW, DCP-J785DW, DCP-L2520DW, DCP-L2530DW, DCP-L2540DN, DCP-L2550DN, DCP-L2560DW, DCP-L5500DN, DCP-L6600DW, DCP-L8400CDN, DCP-L8410CDW, DCP-L8450CDW, HL-3140CW, HL-3150CDW, HL-3170CDW, HL-L2340DW, HL-L2350DW, HL-L2360DN, HL-L2365DW, HL-L2375DW, HL-L5100DN(T), HL-L5200DW(T), HL-L6250DN, HL-L6300DW(T), HL-L6400DW(T), HL-L8250CDN, HL-L8260CDW, HL-L8350CDW, HL-L8360CDW, HL-L9200CDWT, HL-L9300CDW(TT), HL-L9310CDW(T), MFC-9140CDN, MFC-9330CDW, MFC-9340CDW, MFC-J4410DW, MFC-J4420DW, MFC-J4510DW, MFC-J4610DW, MFC-J4620DW, MFC-J470DW, MFC-J4710DW, MFC-J480DW, MFC-J491DW, MFC-J497DW, MFC-J5320DW, MFC-J5330DW, MFC-J5620DW, MFC-J5720DW, MFC-J5730DW, MFC-J5930DW, MFC-J6520DW, MFC-J6530DW, MFC-J6720DW, MFC-J680DW, MFC-J6920DW, MFC-J6930DW, MFC-J6935DW, MFC-J870DW, MFC-J880DW, MFC-J890DW, MFC-J895DW, MFC-L2700DW, MFC-L2710DN, MFC-L2710DW, MFC-L2720DW, MFC-L2730DW, MFC-L2740DW, MFC-L2750DW, MFC-L5700DN, MFC-L5750DW, MFC-L6800DW(T), MFC-L6900DW(T), MFC-L8650CDW, MFC-L8690CDW, MFC-L8850CDW, MFC-L8900CDW, MFC-L9550CDW(T), MFC-L9570CDW(T)