MFC-J880DW

De printerstatus is Offline of Onderbroken.

Volg de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen:

Stap A: Controleer of het Brother-apparaat is ingeschakeld en of er geen fouten zijn

1. Als het display van het Brother-apparaat leeg is, staat het apparaat mogelijk niet aan. Probeer of het apparaat uit de slaapstand komt.
    Zo niet, kijk dan of de stekker in een werkend stopcontact zit en of alle stroomschakelaars op AAN staan.

Opmerking: Als u het apparaat niet kunt inschakelen, is deze oplossing niet van toepassing. Ga naar Zoek een oplossing voor dit hardwareprobleem.

2. Kijk of er foutmeldingen op het display staan. Voorbeelden hiervan zijn 'Papierstoring' of 'De inkt is op'. Als er een foutmelding op het display staat, verhelp de fout dan aan de hand van de procedure daarvoor.

Stap B: Zorg ervoor dat de printer op de computer is aangesloten

• Als u een USB-kabel gebruikt, zorg er dan voor dat de kabel goed is aangesloten op zowel de printer als de computer.
    Gebruik bij voorkeur een rechtstreekse aansluiting op de computer, niet via een hub.
  • Als u een Ethernet-kabel gebruikt, zorg er dan voor dat de kabel goed is aangesloten op zowel de printer als uw router/toegangspunt.
    Druk de pagina met de netwerkconfiguratie af om het IP-adres te controleren.
  • Als u een draadloze verbinding gebruikt, druk dan de pagina met de netwerkconfiguratie af om het IP-adres te controleren.

Als het probleem aanwezig blijft, gaat u naar stap C.

> Stap C (Windows): Zorg ervoor dat uw Brother-apparaat is ingesteld als standaardprinter
> Stap C (macOS): Zorg ervoor dat u de juiste printerdriver gebruikt voor het Brother-apparaat

> Stap C (Windows): Zorg ervoor dat uw Brother-apparaat is ingesteld als standaardprinter

Open de printermap en zorg ervoor dat er een vinkje staat op het pictogram van uw Brother-apparaat:

(Windows 8 en hoger)
  1. Open het Bedieningspaneel. (Klik hier om weer te geven hoe u het Bedieningspaneel opent.)
  2. Klik op Hardware en geluiden > Apparaten en printers.

Apparaten en printers
(Windows 7)

Klik op Start > Apparaten en printers.

Als het vinkje niet op uw Brother-apparaat staat, klik dan met de rechtermuisknop op het pictogram van uw Brother-apparaat en selecteer Als standaardprinter instellen.

Als standaardprinter instellen

Stap D (Windows): Verwijder alle afdruktaken uit het venster Apparaten en printers

(Windows 7 en hoger)

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw Brother-apparaat > Afdruktaken weergeven > Printer > Alle documenten annuleren.

Alle documenten annuleren

Als Alle documenten annuleren grijs wordt weergegeven zoals hierna, klikt u op Openen als administrator. Voer het wachtwoord van de beheerder in en klik op Ja.

Openen als administrator

Stap E (Windows): Controleer de printerstatus in het venster Apparaten en printers

Printerstatus is Offline

Offline

(Windows 7 en hoger)

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw Brother-apparaat > Afdruktaken weergeven > Printer > Printer offline gebruiken (vinkje weghalen).

Als Printer offline gebruiken grijs wordt weergegeven, klikt u op Openen als administrator. Voer uw beheerderswachtwoord in en klik op Ja

Printerstatus is Onderbroken

Onderbroken

(Windows 7 en hoger)

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw Brother-apparaat > Afdruktaken weergeven > Printer > Afdrukken onderbreken (vinkje weghalen).

Als Afdrukken onderbreken grijs wordt weergegeven, klikt u op Openen als administrator. Voer het wachtwoord van de beheerder in en klik op Ja.

Stap F (Windows): Als een kopie van het pictogram voor het Brother-apparaat (bijvoorbeeld Brother XXX-XXXX (Kopie 1)) aanwezig is in het venster Apparaten en printers.

Een kopie van uw printer met dezelfde printernaam kan worden aangemaakt in de volgende gevallen:

• U hebt een andere USB-poort gebruikt op de computer waarop het Brother-apparaat is aangesloten.
  • U hebt dezelfde printerdriver meerdere keren geïnstalleerd.

Dit kan ertoe leiden dat sommige kopieën van de printerdriver niet goed werken. Als u wilt afdrukken, selecteer dan een printerdriver waarvan u weet dat die goed werkt.

Kopie van driver

Ga als volgt te werk om na te gaan welke printerdriver goed werkt:

1. Schakel het Brother-apparaat in. Als er nog meer apparaten zijn aangesloten, schakel dan alleen het Brother-apparaat in dat u wilt gebruiken.
  2. Open de printermap:
    (Windows 8 en hoger)
    Open het Bedieningspaneel. (Klik hier om weer te geven hoe u het Bedieningspaneel opent.)
    Klik op Hardware en geluiden > Apparaten en printers.

(Windows 7)
    Klik op Start > Apparaten en printers.
  3. Houd de cursor boven het printerpictogram tot een pop-up met de printerstatus wordt weergegeven.

Gereed

Als de status Gereed is, wil dit zeggen dat de printerdriver goed werkt. Selecteer deze printerdriver wanneer u wilt afdrukken.

(Optioneel) Wijzig de printernaam als volgt:

(Windows 7 en hoger)

1. Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram.
    2. Klik op Eigenschappen van printer.
    3. Wijzig de naam van de printer in het venster Eigenschappen van printer en klik op OK.
  4. Als u altijd op deze printer wilt afdrukken, klik dan met de rechtermuisknop op het pictogram van het apparaat en selecteer Als standaardprinter instellen. Het vinkje wordt weergegeven op het pictogram van het apparaat. De volgende keer dat u wilt afdrukken, wordt automatisch deze printerdriver geselecteerd.

Standaardprinter

Stap G (Windows): Als het probleem aanwezig blijft...

Bekijk de oplossing die van toepassing is op uw situatie:

(Voor een USB-verbinding)
> Klik hier om weer te geven hoe u het afdrukken mogelijk maakt bij gebruik van een USB-verbinding.

(Voor een vast netwerk)
> Klik hier om weer te geven hoe u het afdrukken mogelijk maakt in een vast netwerk (Windows/macOS).

(Voor een draadloos netwerk)
> Klik hier om weer te geven hoe u het afdrukken mogelijk maakt in een draadloos netwerk (Windows).

Stap C (macOS): Zorg ervoor dat u de juiste printerdriver gebruikt voor het Brother-apparaat.

1. Selecteer het Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Afdrukken en scannen of Printers en scanners.
  2. Selecteer het Brother-apparaat in het gedeelte Printers.
  3. Controleer welke printerdriver wordt gebruikt. U vindt dit bij Soort.

AirPrint

Als AirPrint niet geselecteerd is als printerdriver, voeg dan de CUPS-printerdriver toe aan uw Mac. Dit wordt hierna beschreven.

Als u de CUPS-printerdriver vermeld ziet staan, is de CUPS-printerdriver goed geïnstalleerd.

1. Selecteer Stop Systeemvoorkeuren in het Apple-menu.
    2. > Ga naar stap D.
    1. Selecteer het Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Afdrukken en scannen of Printers en scanners.
    2. Klik op de knop +.

Plus
  4. Klik op het pictogram Standaard boven in het dialoogvenster.
  5. Selecteer uw apparaat in de lijst Naam.
  6. Zorg ervoor dat 'XXXXXXX + CUPS' is geselecteerd bij Gebruik. (XXXXXXX is de naam van uw model.)

CUPS

Als u 'XXXXXXX + CUPS' niet kunt vinden, is de CUPS-printerdriver niet geïnstalleerd.
    Download de meest recente versie van het Compleet pakket van drivers & software en installeer dit. De installatieprocedure vindt u op de downloadpagina.
    > Klik hier om weer te geven hoe u het Compleet pakket van drivers & software downloadt uit het gedeelte Downloads.

7. Klik op Voeg toe.

Toevoegen

8. De printer is nu beschikbaar in het gedeelte Printers.
  9. Selecteer Stop Systeemvoorkeuren in het Apple-menu.

Stap D (macOS): Als het probleem aanwezig blijft...

Bekijk de oplossing die van toepassing is op uw situatie:

(Voor een USB-verbinding)
> Klik hier om weer te geven hoe u het afdrukken mogelijk maakt bij gebruik van een USB-verbinding.

(Voor een vast netwerk)
> Klik hier om weer te geven hoe u het afdrukken mogelijk maakt in een vast netwerk (Windows/macOS).

(Voor een draadloos netwerk)
> Klik hier om weer te geven hoe u het afdrukken mogelijk maakt in een draadloos netwerk (Mac).

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-340CW, DCP-375CW, DCP-585CW, DCP-6690CW, DCP-7070DW, DCP-750CW, DCP-770CW, DCP-9020CDW, DCP-J4110DW, DCP-J715W, DCP-J925DW, DCP-L2560DW, DCP-L3550CDW, DCP-L6600DW, DCP-L8410CDW, DCP-L8450CDW, HL-3150CDW, HL-3170CDW, HL-4070CDW, HL-4570CDW, HL-4570CDWT, HL-5280DW, HL-5470DW, HL-6180DWT, HL-J6000DW, HL-J6100DW, HL-L2365DW, HL-L2375DW, HL-L3230CDW, HL-L3270CDW, HL-L5200DW(T), HL-L6300DW(T), HL-L6400DW(T), HL-L8260CDW, HL-L8350CDW, HL-L8360CDW, HL-L9200CDWT, HL-L9300CDW(TT), HL-L9310CDW(T), HL-S7000DN, MFC-490CW, MFC-5895CW, MFC-640CW, MFC-6490CW, MFC-6890CDW, MFC-7840W, MFC-7860DW, MFC-790CW, MFC-845CW, MFC-885CW, MFC-8870DW, MFC-8890DW, MFC-8950DW, MFC-8950DWT, MFC-9320CW, MFC-9330CDW, MFC-9340CDW, MFC-9840CDW, MFC-990CW, MFC-9970CDW, MFC-J1300DW, MFC-J4410DW, MFC-J4510DW, MFC-J4610DW, MFC-J4620DW, MFC-J4710DW, MFC-J5320DW, MFC-J5330DW, MFC-J5620DW, MFC-J5720DW, MFC-J5730DW, MFC-J5910DW, MFC-J5930DW, MFC-J5945DW, MFC-J615W, MFC-J6510DW, MFC-J6520DW, MFC-J6530DW, MFC-J6710DW, MFC-J6720DW, MFC-J6910DW, MFC-J6920DW, MFC-J6930DW, MFC-J6935DW, MFC-J6945DW, MFC-J6947DW, MFC-J825DW, MFC-J870DW, MFC-J880DW, MFC-J890DW, MFC-J895DW, MFC-L2700DW, MFC-L2710DW, MFC-L2720DW, MFC-L2730DW, MFC-L2740DW, MFC-L2750DW, MFC-L3750CDW, MFC-L3770CDW, MFC-L5750DW, MFC-L6800DW(T), MFC-L6900DW(T), MFC-L8650CDW, MFC-L8690CDW, MFC-L8850CDW, MFC-L8900CDW, MFC-L9550CDW(T), MFC-L9570CDW(T)