MFC-J880DW

Uw Brother-apparaat instellen in een draadloos netwerk.

1. Voordat u uw Brother-apparaat instelt

U moet weten welke instellingen uw draadloze router of toegangspunt gebruikt voor het draadloze netwerk. Noteer hieronder de huidige instellingen voor het draadloze netwerk (u hebt deze informatie later nodig):

• Netwerknaam (ook vaak omschreven als 'SSID' of 'ESSID')
  • Netwerksleutel (ook vaak omschreven als 'wachtwoord', 'beveiligingssleutel' of 'beveiligingscode')

SSID

De netwerknaam (SSID) en de netwerksleutel (wachtwoord) achterhalen

1. Kijk op de onder- of zijkant van uw draadloze router of toegangspunt.
  2. Kijk in de documentatie van uw draadloze router of toegangspunt.

Brother kan u deze informatie niet geven. Als u de naam en sleutel van uw draadloze netwerk niet kunt vinden, neem dan contact op met uw internetprovider of routerfabrikant.

Raadpleeg de volgende vragen als u de netwerknaam (SSID) en de netwerksleutel (wachtwoord) van uw draadloze router of toegangspunt niet kunt achterhalen:

Voor Windows-gebruikers

> Klik hier voor het achterhalen van gegevens voor de draadloze beveiliging voor Windows.

Voor Macintosh-gebruikers

> Klik hier voor het achterhalen van gegevens voor de draadloze beveiliging voor Macintosh.

Ga, nadat u de netwerkgegevens van uw draadloze router of toegangspunt hebt gecontroleerd, naar stap 2 om uw apparaat in te stellen voor een draadloos netwerk.

Als uw draadloze router of toegangspunt WEP-codering met meerdere WEP-sleutels gebruikt, noteer en gebruik dan alleen de eerste WEP-sleutel.

2. Een Brother-apparaat instellen in een draadloos netwerk

U stelt uw Brother-apparaat als volgt in voor een draadloos netwerk:

1. Sluit het netsnoer aan op het Brother-apparaat en steek de stekker in het stopcontact.
    Schakel uw Brother-apparaat in.

2. Druk op Instellingen(Instellingen) of Menu > Alle instellingen > Netwerk > WLAN > Inst. Wizard.

3. Wanneer WLAN inschakelen? of Netwerkinterface omschakelen naar draadloos? of Netwerk I/F geschakeld naar Draadloos verschijnt, schakel het draadloze netwerk in.
    De wizard voor de draadloze instellingen wordt nu gestart.

4. Het apparaat zoekt het netwerk en geeft de beschikbare netwerknamen (SSID's) weer.
    Wanneer een lijst met SSID's wordt weergegeven, drukt u op de pijl omhoog of omlaag om de eerder genoteerde SSID te selecteren en vervolgens drukt u erop.

Als uw draadloze (Wi-Fi) router of toegangspunt zich in de stealth-modus bevindt (de SSID (netwerknaam) niet uitzendt), voert u de juiste SSID (netwerknaam) en netwerksleutel (wachtwoord) handmatig in.

1. Selecteer de optie <Nieuwe SSID> en voer de SSID in.
    2. Selecteer Infrastructuur en ga naar de volgende stap.
  5. Druk op OK. (Deze stap kan voor sommige modellen worden overgeslagen.)

6. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Als u een verificatie en codering gebruikt waarvoor de netwerksleutel (wachtwoord) vereist is
      Voer de netwerksleutel in en druk vervolgens op OK om uw instellingen toe te passen.
      Als u de instellingen wilt toepassen, selecteert u Ja. (Deze stap kan voor sommige modellen worden overgeslagen.)

Zorg ervoor dat u het draadloze wachtwoord invoert. Gebruik de knoppen op het bedieningspaneel of het LCD-scherm van uw apparaat om de kleine letters en hoofdletters, cijfers of symbolen van uw wachtwoord in te voeren.

• Als u Open systeem gebruikt als verificatiemethode en Geen is geselecteerd als codering
      Ga naar de volgende stap.
  7. Het apparaat probeert verbinding te maken met het door u geselecteerde draadloze netwerk.
    Als uw Brother-apparaat verbinding heeft Als de verbinding mislukt

Op het display van het apparaat staat Verbonden.

Het apparaat drukt een rapport af met betrekking tot de draadloze verbinding. Kijk welke foutcode het afgedrukte rapport aangeeft.
     Het apparaat drukt een rapport af met betrekking tot de draadloze verbinding. Kijk welke foutcode het afgedrukte rapport aangeeft.

Verbinding mislukt

Klik hier voor meer informatie over foutcodes en mogelijke oplossingen daarvoor.

3. Download en installeer de software van uw Brother-apparaat.

Nadat u uw Brother-apparaat hebt geïnstalleerd, moet u de driver installeren. De driver downloaden:

Voor Windows-gebruikers

> Ga naar het gedeelte Downloads van deze website en download het Compleet pakket van drivers & software.

Volg de installatieaanwijzingen op de downloadpagina.

Voor Macintosh-gebruikers

> Ga naar het gedeelte Downloads van deze website en download het Compleet pakket van drivers & software.

De installatieprocedure vindt u op de downloadpagina.

Als uw Brother-apparaat niet beschikbaar is Volledig pakket van Drivers & software / Volledig software pakket, installeer laatste Printerdriver en/of Scanner driver (indien van toepassing) opnieuw.
De installatie-instructies zijn beschikbaar op de downloadpagina
.
> Klik hier om de Printer Driver te downloaden in in de sectie Downloads.

(Macintosh)
Als u de Printer driver en de Scanner driver niet kunt vinden, raden we u aan AirPrint te gebruiken.
Als u wilt weten hoe u uw Brother-apparaat met AirPrint kunt toevoegen, raadpleegt u de Gerelateerde veelgestelde vragen aan het einde van de pagina.

Als uw apparaat AirPrint niet ondersteunt, en u vindt geen FAQ over AirPrint in de Gerelateerde veelgestelde vragen. Download Brother iPrint&Scan uit de App Store.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-J1100DW, DCP-J562DW, DCP-J772DW, DCP-J774DW, DCP-J785DW, DCP-L2560DW, DCP-L3550CDW, DCP-L6600DW, DCP-L8410CDW, DCP-L8450CDW, HL-J6000DW, HL-J6100DW, HL-L3270CDW, HL-L6300DW(T), HL-L6400DW(T), HL-L8360CDW, HL-L9200CDWT, HL-L9300CDW(TT), HL-L9310CDW(T), MFC-J1300DW, MFC-J4420DW, MFC-J4620DW, MFC-J5330DW, MFC-J5620DW, MFC-J5720DW, MFC-J5730DW, MFC-J5930DW, MFC-J5945DW, MFC-J6530DW, MFC-J680DW, MFC-J6930DW, MFC-J6935DW, MFC-J6945DW, MFC-J6947DW, MFC-J880DW, MFC-J890DW, MFC-J895DW, MFC-L2720DW, MFC-L2730DW, MFC-L2740DW, MFC-L2750DW, MFC-L3710CW, MFC-L3750CDW, MFC-L3770CDW, MFC-L5750DW, MFC-L6800DW(T), MFC-L6900DW(T), MFC-L8650CDW, MFC-L8690CDW, MFC-L8850CDW, MFC-L8900CDW, MFC-L9550CDW(T), MFC-L9570CDW(T)