MFC-J880DW

Ik kan via het netwerk wel afdrukken, maar niet scannen. (Voor Mac)

Volg de onderstaande procedure voor dit probleem.

Stap 1: Controleer de netwerkverbinding

Controleer of het Brother-apparaat via het netwerk kan afdrukken.
Als u niet kunt afdrukken, raadpleeg dan de onderstaande onderwerpen:

(Voor een vast netwerk)

> Klik hier om weer te geven hoe u het afdrukken mogelijk maakt in een vast netwerk (Windows/macOS).

(Voor een draadloos netwerk)

> Klik hier om weer te geven hoe u het afdrukken mogelijk maakt in een draadloos netwerk (Mac).

Stap 2: Controleer de instellingen voor scannen via het netwerk

(Voor compatibele modellen voor macOS 10.15 of hoger)

Deze stap is beschikbaar tot macOS 10.14.

Als u macOS 10.15 of hoger gebruikt, scan dan een document met Brother iPrint&Scan dat dit product ondersteunt.
> Klik hier om Brother iPrint&Scan te downloaden vanuit de sectie Download.

Als het probleem zich blijft voordoen, ga naar STAP 4.

Open de Device Selector en configureer de scaninstellingen.

> Klik hier om weer te geven hoe u de Device Selector start om de scaninstellingen te configureren.

Stap 3: Controleer of de scanfunctie werkt

1. Open ControlCenter.
    Om de ControlCenter2-toepassing te openen, klikt u op Start in de Finder-balk, Toepassingen> Brother> ControlCenter. Dubbelklik op het ControlCenter.
    Het ControlCenter wordt geopend en er wordt een pictogram in het dock geplaatst.
  2. Klik op Afbeelding, OCR, E-mail of Bestand. Controleer of de scanfunctie werkt.
    Control Center2

Stap 4: Controleer de firewallinstellingen

(Als u wilt scannen via het bedieningspaneel of met de scanknop op het Brother-apparaat.)

U kunt niet scannen via het netwerk wanneer u het bedieningspaneel of de scanknop van het Brother-apparaat gebruikt. Dit doet zich soms voor bij gebruik van een softwarematige firewall. Stel uw firewallsoftware zo in dat het onderstaande programma toestemming krijgt.

(Voor compatibele modellen voor macOS 10.15 of hoger)

Om te scannen met de scanknop van uw Brother-apparaat, moet u de iPrint&Scan Push Scan Tool installeren.

> Klik hier om de iPrint&Scan Push Scan Tool te downloaden vanuit de sectie Downloads.

Nadat u de iPrint&Scan Push Scan Tool hebt geïnstalleerd, moet u de instellingen voor de scanknop van uw Brother-apparaat configureren via Brother iPrint&Scan.

Naam programma:

Macintosh HD/Bibliotheek/Printers/Brother/Hulpprogramma's/Server/NETserver.app

Stap 5: Zorg ervoor dat uw router communicatie via Bonjour toestaat in het netwerk.

Ondersteunt de router communicatie via Bonjour?

Mogelijk is de router zo ingesteld dat Bonjour-communicatie wordt geblokkeerd. Zie de ondersteuningsdocumentatie voor uw router en controleer de routerinstellingen.

Als u niet weet of de router Bonjour ondersteunt, of als u niet weet hoe u de instellingen kunt wijzigen, neem dan contact op met de routerfabrikant.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-340CW, DCP-375CW, DCP-585CW, DCP-6690CW, DCP-7070DW, DCP-750CW, DCP-770CW, DCP-9020CDW, DCP-J4110DW, DCP-J715W, DCP-J925DW, DCP-L2560DW, DCP-L8410CDW, DCP-L8450CDW, MFC-490CW, MFC-5895CW, MFC-640CW, MFC-6490CW, MFC-6890CDW, MFC-7840W, MFC-7860DW, MFC-790CW, MFC-845CW, MFC-885CW, MFC-8870DW, MFC-8890DW, MFC-8950DW, MFC-8950DWT, MFC-9320CW, MFC-9330CDW, MFC-9340CDW, MFC-9840CDW, MFC-990CW, MFC-9970CDW, MFC-J4410DW, MFC-J4510DW, MFC-J4610DW, MFC-J4620DW, MFC-J4710DW, MFC-J5320DW, MFC-J5620DW, MFC-J5720DW, MFC-J5910DW, MFC-J615W, MFC-J6510DW, MFC-J6520DW, MFC-J6710DW, MFC-J6720DW, MFC-J6910DW, MFC-J6920DW, MFC-J825DW, MFC-J870DW, MFC-J880DW, MFC-L2700DW, MFC-L2720DW, MFC-L2740DW, MFC-L8650CDW, MFC-L8690CDW, MFC-L8850CDW, MFC-L8900CDW, MFC-L9550CDW(T), MFC-L9570CDW(T)