MFC-J880DW

Een document scannen en als PDF-bestand opslaan met behulp van de scanknop op het Brother-apparaat (scannen naar bestand)

U kunt een document scannen en de scan als PDF-bestand opslaan in een map naar wens door te drukken op de scanknop op het bedieningspaneel van het Brother-apparaat.

Als u wilt weten hoe u meerdere pagina's scant en daar één bestand van maakt, zie dan 'Meerdere pagina's scannen en daar één bestand van maken in plaats van per scan een apart bestand'.
Volg de onderstaande aanwijzingen om de functie Scan naar bestand te configureren en te gebruiken.

Opmerking: De onderstaande figuren zijn een voorbeeld en kunnen afwijken van uw Brother-apparaat en besturingssysteem.

Stap A: De functie Scannen naar bestand configureren

Voor Windows
  1. Open ControlCenter.
    • Brother Utilities ondersteunde modellen
      1. Open Brother Utilities.
        • Windows 7 / 10 / 11
          Klik op Knop Start of Start_win10(Start) > (Alle programma's of Alle apps >) Brother > Brother Utilities.
        • Windows 8
          Klik op het startscherm op DownArrow.
          Als het niet op het startscherm staat, rechtsklik ergens op een lege plek, en klik dan op Alle Apps in de taakbalk.
          Klik op Brother Utilities.
      2. Selecteer Scan.
      3. Klik op ControlCenter4.
    • Brother Utilities niet-ondersteunde modellen
      Klik op Start(Start) > Alle Programma's > Brother > [modelnaam] > ControlCenter4.
  2. Open het venster Scaninstellingen apparaat.

In de Startmodus:
    Klik op het tabblad Apparaatinstellingen => Scaninstellingen apparaat.

Device Scan Settings in Home Mode

In de Geavanceerde modus:
    Klik op het tabblad Apparaatinstellingen => Scaninstellingen apparaat.

Device Scan Settings in Advanced Mode

3. Het venster Scaninstellingen apparaat wordt weergegeven. Klik op het tabblad Bestand en kies PDF(*.pdf) bij Type Bestand. Configureer de instellingen en klik op OK. In het vak Bestandsnaam bijvoorbeeld kunt u instellen welke tekst altijd moet worden gebruikt aan het begin van de bestandsnaam van het bestand met de scan. Bij Bestemmingsfolder kunt u de map opgeven waarin de scans moeten komen.

The Device Scan Settings window

4. Ga naar stap B.

Voor Macintosh

Deze stap is beschikbaar tot macOS 10.14.

Als u macOS 10.15 of hoger gebruikt, moet u Brother iPrint&Scan en iPrint&Scan Push Scan Tool installeren.
>Klik hier om de Brother iPrint&Scan en iPrint&Scan Push Scan Tool te downloaden vanuit de sectie Downloads.

Nadat u de iPrint&Scan Push Scan Tool hebt geïnstalleerd, moet u de instellingen voor de scanknop van uw Brother-machine configureren via Brother iPrint&Scan.

1. Open ControlCenter.
    Open ControlCenter2 door te klikken op Ga via Finder in de zoekbalk, Programma's => Brother => ControlCenter. Dubbelklik op ControlCenter.
    Het ControlCenter wordt geopend en er wordt een pictogram in de dock geplaatst.
  2. Houd Ctrl op het toetsenbord ingedrukt en klik vervolgens op Bestand.
  3. Klik op het tabblad Bedieningsknop Apparaat en kies PDF(*.pdf) bij Type Bestand. Configureer de instellingen en klik op OK. In het vak Bestandsnaam bijvoorbeeld kunt u instellen welke tekst altijd moet worden gebruikt aan het begin van de bestandsnaam van het bestand met de scan. Bij Bestemmingsfolder kunt u de map opgeven waarin de scans moeten komen.
    CC2_DeviceButton

Stap B: Scannen naar bestand gebruiken met de scanknop op het Brother-apparaat

1. Laad uw document.
  2. Druk op Scannen > naar bestand.
  3. (Voor netwerkgebruikers)

1. Druk op de pijl omhoog of omlaag om de gewenste computer weer te geven waarheen u wilt zenden.
      Opmerking:
      Als de computer niet wordt weergegeven, Voor het verhelpen van dit probleem klikt u hier.
    2. Druk op de gewenste naam van de computer.
    3. Wanneer u via het LCD-scherm wordt gevraagd om een pincode in te voeren, voert u via het LCD-scherm de 4 cijfers van de pincode voor de betreffende computer in en druk op OK.

4. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Als u de standaardinstellingen wilt gebruiken, gaat u naar stap 8.
    • Als u de huidige standaardinstellingen wilt wijzigen, gaat u naar stap 5.
  5. Druk op Opties.
  6. Druk op de optie Scan Instellingen, en druk vervolgens op Instellen op apparaat.
  7. Kies de gewenste instellingen voor Scantype, Resolutie, Bestandstype, Afmeting scan en Achtergrond verw. en klik op OK.
  8. Druk op Start. Het scannen begint.

U kunt scannen vanaf uw computer met de handige toepassing ControlCenter.
Zie de verwante vragen voor meer informatie over het gebruik van ControlCenter voor Windows of Macintosh.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-J4120DW, DCP-J562DW, DCP-J785DW, MFC-J4420DW, MFC-J5320DW, MFC-J680DW, MFC-J880DW