MFC-J870DW

Papier nazien

Er zijn verschillende oorzaken waardoor 'Papier nazien' wordt weergegeven op het Brother-apparaat.

Volg de onderstaande instructies om de foutmelding 'Papier nazien' te wissen:

Oorzaak 1: De fotopapierlade staat in de verkeerde stand
Oorzaak 2: Het papier in het apparaat is op of is niet juist in de papierlade geplaatst
Oorzaak 3: Het papier is vastgelopen in het apparaat
Oorzaak 4: Er zit papierstof op de papierinvoerrol
Oorzaak 5: De klep ter verwijdering van vastgelopen papier is niet juist gesloten
Oorzaak 6: De papierlade is niet volledig naar binnen geschoven

Opmerking: De onderstaande figuren zijn een voorbeeld en kunnen afwijken van uw Brother-apparaat.

Oorzaak 1:

De fotopapierlade staat in de verkeerde stand.

Als u de fotopapierlade na het afdrukken van foto's niet terugzet in de normale afdrukstand, krijgt u een foutmelding (Papier nazien) wanneer u gewone losse vellen gebruikt.
Controleer of de fotopapierlade zich in de normale afdrukstand bevindt.

Fotopapierlade in normale afdrukstand

afbeelding

Fotopapierlade in stand voor afdrukken van foto's

afbeelding

Oorzaak 2:

Het papier in het Brother-apparaat is op of het is niet juist in de papierlade geplaatst.

1. Ga op een van de volgende manieren te werk:

2. Druk op OK.

Oorzaak 3:

Het papier is vastgelopen in het apparaat. Verwijder het vastgelopen papier. (Klik hier om weer te geven hoe u vastgelopen papier verwijdert.)

Als deze fout zich vaak voordoet bij het 2-zijdig (duplex) kopiëren of 2-zijdig (duplex) afdrukken, zit er wellicht inkt op de papierinvoerrollen.

Volg de onderstaande procedure voor het reinigen van de papierinvoerrollen:

1. Haal de stekker van het Brother-apparaat uit het stopcontact. Trek de papierlade (1) volledig uit het apparaat.
    afbeelding

Als het klepje van de papiersteun open is, sluit het klepje dan en sluit vervolgens de papiersteun zelf.

2. Maak eerst de voorkant van de papierinvoerrollen (1) schoon met een zachte pluisvrije doek die u bevochtigt met water. Beweeg de doek heen en weer. Na het reinigen veegt u de rollen af met een droge, zachte pluisvrije doek om al het vocht te verwijderen.
    afbeelding

3. Til de flap voor het verwijderen van vastgelopen papier (2) op en reinig vervolgens de achterkant van de papierinvoerrollen (1) met een zachte pluisvrije doek die u bevochtigt met water. Na het reinigen veegt u de rollen af met een droge, zachte pluisvrije doek om al het vocht te verwijderen.
    afbeelding

4. Plaats de papierlade goed terug in het apparaat.

5. Steek de stekker weer in het stopcontact.

Gebruik het apparaat pas wanneer de rollen droog zijn. Wanneer u het apparaat gebruikt voordat de rollen droog zijn, kan dit problemen met de papiertoevoer veroorzaken.

Oorzaak 4:

Er zit papierstof op de papierinvoerrol.

Volg de onderstaande procedure voor het reinigen van de papierinvoerrollen:

1. Trek de stekker van het Brother-apparaat uit het stopcontact.

2. Trek de papierlade volledig uit het apparaat.

Als de laatste paar vellen in de lade tegelijk worden ingevoerd, maak dan het kussentje (1) schoon met een zachte pluisvrije doek die u bevochtigt met water.
    Na het reinigen veegt u het kussentje af met een droge, zachte pluisvrije doek om al het vocht te verwijderen.

afbeelding

3. Open de klep (1) ter verwijdering van vastgelopen papier achter op het apparaat.
    afbeelding

4. Reinig de papierinvoerrollen (1) met een zachte pluisvrije doek die u bevochtigt met water. Draai langzaam aan de rollen, zodat het hele oppervlak wordt gereinigd. Na het reinigen veegt u de rollen af met een droge, zachte pluisvrije doek om al het vocht te verwijderen.
    afbeelding
  5. Sluit de klep ter verwijdering van vastgelopen papier. Zorg ervoor dat de klep volledig dicht is.

6. Plaats de papierlade goed terug in het apparaat.

7. Steek de stekker weer in het stopcontact.

Oorzaak 5:

De klep ter verwijdering van vastgelopen papier is niet juist gesloten.

Controleer of de klep ter verwijdering van vastgelopen papier aan weerszijden gelijkmatig dicht is.

Controleren of de klep ter verwijdering van vastgelopen papier dicht is

Oorzaak 6:

De papierlade is niet volledig naar binnen geschoven.

1. Haal de papierlade (1) volledig uit het apparaat.

afbeelding

2. Breng de papierlade weer op zijn plaats aan (moet vastklikken).

afbeelding

3. Druk op OK.

Verwante modellen

DCP-J552DW, DCP-J752DW, MFC-J870DW