MFC-J6945DW

Een zelf ondertekend certificaat aanmaken

1. Start uw webbrowser.
  2. Voer "https://IP-adres van machine" in de adresbalk van uw browser in (waarbij "IP-adres van machine" staat voor het IP-adres van het apparaat).
    Bijvoorbeeld:

https://192.168.1.2

• Als u een DNS (domeinnaamsysteem) of een NetBIOS-naam gebruikt, kunt u in plaats van het IP-adres een andere naam invoeren zoals "GedeeldePrinter".

• Bijvoorbeeld:

https://SharedPrinter

Als u een NetBIOS-naam inschakelt, kunt u ook de knooppuntnaam gebruiken.

• Bijvoorbeeld:

https://brnxxxxxxxxxxxx

De NetBIOS-naam kunt u vinden door het netwerkconfiguratierapport af te drukken.

• Voor Mac gaat u naar Beheer via een webbrowser door op het pictogram van de machine op het scherm Status Monitor te klikken.
  3. Als u voordien een wachtwoord hebt ingesteld, voert u dit in en klikt u vervolgens op .
  4. Klik op het tabblad Netwerk.
  5. Klik op het tabblad Beveiliging.
  6. Klik op het Certificaat-menu in de linkernavigatiebalk.
  7. Klik op Zelf ondertekend certificaat maken.
  8. Voer een Algemene naam en een Geldigheidsdatum in.
    • De lengte van de Algemene naam is minder dan 64 bytes. Voer een identificator in zoals een IP-adres, naam van een knooppunt of domeinnaam die u zult gebruiken om toegang te krijgen tot deze machine via SSL/TLS-communicatie. De naam van het knooppunt wordt standaard weergegeven.
    • Een waarschuwing wordt weergegeven als u het IPPS- of HTTPS-protocol gebruikt en een andere naam in de URL invoert dan de Algemene naam die werd gebruikt voor het zelfondertekende certificaat.
  9. Selecteer uw instelling in de vervolgkeuzelijst Algoritme van openbare sleutel. De standaardinstelling is RSA (2048-bits).
  10. Selecteer uw instelling in de vervolgkeuzelijst Digest-algoritme. De standaardinstelling is SHA256.
  11. Klik op Indienen.
  12. Klik op het tabblad Netwerk.
  13. Klik op het Protocol-menu in de linkernavigatiebalk.
  14. Klik op HTTP-serverinstellingen.
  15. Selecteer het certificaat dat u wilt configureren in de vervolgkeuzelijst Selecteer het certificaat.
  16. Klik op Indienen.
  17. Klik op Ja om de afdrukserver opnieuw op te starten.
Het zelfondertekende certificaat wordt aangemaakt en opgeslagen in het geheugen van de machine.

Om SSL/TLS-communicatie te kunnen gebruiken, moet het zelfondertekende certificaat op uw computer worden geïnstalleerd.

Verwante modellen

MFC-J6945DW, MFC-J6947DW