MFC-J6945DW

Een faxbericht verzenden

Stap 1: Controleer of u een kiestoon hoort

1. Controleren of het Brother-apparaat een kiestoon heeft. (Klik hier voor meer informatie over Brother-apparaten en de kiestoon.)

• Ga naar stap 2 als u een kiestoon hoort.

• Als u geen kiestoon hoort, controleer dan of het telefoonsnoer rechtstreeks is aangesloten tussen de met LINE aangegeven aansluiting op het Brother-apparaat en de telefoonwandcontactdoos.

• Als u een analoge telefoonlijn gebruikt en er bevinden zich splitters, onderdelen voor een gedeeld gebruik van communicatiepoorten, overspanningsbeveiligingen of voedingsschakelaars enzovoort tussen de wandcontactdoos en het Brother-apparaat, dan moet u al deze extra dingen verwijderen. Zo kunt u beter bepalen of het probleem te maken heeft met die tussenliggende apparaten of met het Brother-apparaat.

• Als u DSL of VoIP gebruikt, kunnen er diverse apparaten op uw telefoonlijn zijn aangesloten (modems, interfacekastjes, adapters, splitters enzovoort). U moet de telefoonlijn echter aansluiten op de met LINE aangegeven aansluiting op het Brother-apparaat.

2. Klik hier voor meer informatie als u nog steeds geen kiestoon hoort.

Stap 2: Verzend een fax op een van de volgende manieren

Een fax verzenden vanuit de automatische documentinvoer (ADF) van het Brother-apparaat

1. Plaats het (de) document(en) dat (die) u wilt faxen in de ADF.
Nadat u uw document(en) in de ADF hebt geplaatst, wordt ADF gereed weergegeven op het aanraakscherm
  1. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Wanneer Faxvoorbeeld is ingesteld op uit of uw Brother-apparaat deze functie niet heeft, drukt u op Fax(Fax).

• Wanneer Faxvoorbeeld is ingesteld op aan, druk dan op Fax(Fax) en Faxen verzenden(Faxen verzenden).

2. Voer het faxnummer van bestemming in.

U kunt het nummer met de hand invoeren of Adresboek of het oproepoverzicht gebruiken.
  3. Druk op Fax Start.

Het document wordt gescand en gefaxt.
  • Druk op Annuleren(Annuleren) als u de fax wilt annuleren.

• Als u een zwart-witfax verzendt terwijl het geheugen van het Brother-apparaat vol is, wordt de fax meteen verzonden.

Een fax verzenden vanaf de glasplaat van het Brother-apparaat

• Het is niet mogelijk om kleurenfaxen van meerdere pagina's te verzenden vanaf de glasplaat.

• U kunt de glasplaat gebruiken om de pagina's van een boek een voor een te faxen. U kunt documenten van maximaal Letter- of A4-formaat verzenden.

• Aangezien u vanaf de glasplaat maar één pagina tegelijk kunt scannen, is het gemakkelijker om faxen van meer pagina's te verzenden met de ADF.

1. Plaats het document dat u wilt faxen met de bedrukte zijde omlaag op de glasplaat.

2. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Wanneer Faxvoorbeeld is ingesteld op uit of uw Brother-apparaat deze functie niet heeft, drukt u op Fax(Fax).

• Wanneer Faxvoorbeeld is ingesteld op aan, druk dan op Fax(Fax) en Faxen verzenden(Faxen verzenden).

3. Voer het faxnummer van bestemming in.

U kunt het nummer met de hand invoeren of Adresboek of het oproepoverzicht gebruiken.

4. Druk op Fax Start.

• Als u op Zwart (Mono) kiest bij Kleurinstellingen (standaardinstelling), wordt de eerste pagina gescand. Ga naar stap 5.

• Als u Kleur kiest bij Kleurinstellingen, wordt u op het aanraakscherm gevraagd of u een kleurenfax wilt verzenden. Druk ter bevestiging op Ja (kleurenfax). Het apparaat begint met scannen en het document wordt verzonden.

5. Wanneer op het aanraakscherm Volgende Pagina? wordt weergegeven, gaat u op een van de volgende manieren te werk:

• Druk op Nee als u een fax van één pagina wilt verzenden.

Het document wordt verzonden.

• Als u meer dan één pagina wilt verzenden, drukt u op Ja en gaat u naar stap 6.

6. Plaats de volgende pagina die u wilt faxen met de bedrukte zijde omlaag op de glasplaat.

7. Druk op OK.

Het apparaat scant de pagina.

Herhaal stap 5 tot en met 7 voor elke volgende pagina die u wilt faxen.

8. Wanneer alle pagina's zijn gescand, drukt u op Nee om te beginnen.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

MFC-J1300DW, MFC-J4420DW, MFC-J4510DW, MFC-J4620DW, MFC-J4710DW, MFC-J5320DW, MFC-J5330DW, MFC-J5620DW, MFC-J5720DW, MFC-J5730DW, MFC-J5930DW, MFC-J5945DW, MFC-J6530DW, MFC-J680DW, MFC-J6930DW, MFC-J6935DW, MFC-J6945DW, MFC-J6947DW, MFC-J870DW, MFC-J880DW, MFC-J890DW, MFC-J895DW