MFC-J6920DW

Document scannen en de scan opslaan in een map (lokaal of netwerk)

Met ControlCenter of door te drukken op de scanknop op het bedieningspaneel van het Brother-apparaat kunt u een document scannen en de scan rechtstreeks opslaan in de door u gewenste map.

Klik op een van de volgende mogelijkheden:

Opmerking: De onderstaande figuren zijn een voorbeeld en kunnen afwijken van uw Brother-apparaat en besturingssysteem.

Met ControlCenter4 (Windows)

Klik op de koppeling hieronder voor de gebruikersinterface van ControlCenter4 die u gebruikt.

Startmodus

1. Laad uw document.

2. Klik op het tabblad Scan.

3. Selecteer een optie onder Type document en Scanformaat.

4. Klik op Scan.
    afbeelding

5. De gescande afbeelding wordt weergegeven in de viewer. Controleer en (indien nodig) bewerk de gescande afbeelding.

6. Klik op Opslaan.
    afbeelding

7. Het dialoogvenster Opslaan wordt weergegeven. Configureer de instellingen en klik op OK. De afbeelding wordt opgeslagen in de map die u hebt opgegeven in het venster met instellingen.
    afbeelding

Type Bestand:

Kies in de keuzelijst Type Bestand het bestandstype dat de opgeslagen afbeelding moet krijgen. De volgende bestandstypen zijn beschikbaar.

*Opmerking: Welke bestandstypen beschikbaar zijn, hangt af van uw Brother-apparaat en besturingssysteem.

• Windows Bitmap (*.bmp)
  • JPEG (*.jpg)
  • TIFF (*.tif)
  • TIFF Multi-Page (*.tif)
  • Portable Network Graphics (*.png)
  • PDF (*.pdf)
  • High Compression PDF (*.pdf)
  • Secure PDF (*.pdf)
  • Searchable PDF (*.pdf)
  • XML Paper Specification (*.xps)
  • Microsoft Office Word (*.docx)
  • Microsoft Office PowerPoint (*.pptx)

Opmerking:

• XML Paper Specification is beschikbaar voor Windows Vista en hoger of bij gebruik van toepassingen met ondersteuning voor XML Paper Specification-bestanden.
      • Als u het bestandstype op JPEG, PDF of Secure PDF instelt, kunt u de Bestandsgrootte configureren.
        • Als u het bestandstype op TIFF of TIFF Multi-Page instelt, kunt 'Niet-gecomprimeerd' of 'Gecomprimeerd' kiezen.
        • Searchable PDF is een bestandsformaat dat de tekstgegevens bevat in een aparte laag op de gescande afbeelding. Deze laag maakt het mogelijk om de tekst van de afbeelding te doorzoeken. De OCR-taal moet worden ingesteld op de zoektaal die u wilt gebruiken voor het doorzoekbare PDF-bestand.
          • Als u Searchable PDF wilt gebruiken, moet u Nuance PaperPort™ of Presto! PageManager installeren op uw computer. Nuance PaperPort™ of Presto! PageManager staat op de cd die u bij uw Brother-apparaat hebt gekregen.

Bestandsnaam:

In het vak Bestandsnaam stelt u in welke tekst altijd moet worden gebruikt aan het begin van de bestandsnaam van het bestand met de scan.

Doelmap:

Bij Bestemmingsfolder geeft u de map op waarin de scan moet komen.

Geavanceerde modus

1. Laad uw document.

2. Klik op het tabblad Scan.

3. Klik op Bestand.
    afbeelding

4. Het dialoogvenster met scaninstellingen wordt weergegeven. In dit dialoogvenster configureert u de scaninstellingen. Als u op voorhand een voorbeeld wilt zien van de scan en instellingen wilt opgeven, schakel dan het selectievakje Vooraf scannen in.
    afbeelding

5. Klik op Scan. De afbeelding wordt opgeslagen in de door u gekozen map.

Met ControlCenter2 (Macintosh)

1. Laad uw document.

2. Klik op het tabblad Scan.

3. Klik op Bestand.
    afbeelding

4. Het dialoogvenster Scannen naar bestand wordt weergegeven. U kunt de volgende scaninstellingen configureren.
    afbeelding

5. Klik op de knop Starten met scannen. De afbeelding wordt opgeslagen in de door u gekozen map.

Met de scanknop op het bedieningspaneel van uw Brother-apparaat

Als u de scaninstellingen wilt wijzigen, klik dan hier voor aanwijzingen.

1. Laad uw document.

2. Druk op Scannen(Scannen).

3. Druk op de pijl naar links of rechts om naar bestand(naar bestand) weer te geven.

4. Druk op naar bestand(naar bestand).

5. Druk op OK. (Alleen voor specifieke modellen)

6. (Voor netwerkgebruikers)

1. Druk op de pijl omhoog of omlaag om de computer weer te geven waarnaar u de gegevens wilt verzenden.

Opmerking:
      Als de computer niet wordt weergegeven, klik dan hier voor een oplossing.
      1. Druk op de naam van de doelcomputer.
      2. Als u op het display wordt gevraagd een pincode in te voeren, voert u de viercijferige code voor de doelcomputer in op het bedieningspaneel en drukt u vervolgens op OK.
  7. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Als u de standaardinstellingen wilt behouden, gaat u naar stap 14.
    • Als u de standaardinstellingen wilt wijzigen, gaat u naar stap 8

8. Druk op Opties.

9. Als u beide zijden van het document wilt scannen, drukt u eerst op 2-zijdige scan en vervolgens op 2-zijdige scan: lange zijde of 2-zijdige scan: korte zijde.
    (Alleen beschikbaar voor bepaalde modellen)

10. Druk op Ingesteld op aanraakscherm.

11. Druk op Aan.

Als u Ingesteld op aanraakscherm wilt gebruiken, moet u ControlCenter hebben geïnstalleerd op een computer die met het apparaat is verbonden.

12. Kies de gewenste instellingen voor ADF snelle modus, Type Scan, Resolutie, Afmeting scan, Type Bestand, Geen lege pagina's en Achtergrondkleur verwijderen.
    (Geen lege pagina's is slechts voor enkele modellen beschikbaar.)

Als u de ADF in de snelle modus wilt gebruiken, legt u het document met de lange zijde eerst in de ADF.

13. Druk op OK.

14. Druk op Start.

Verwante modellen

MFC-J6520DW, MFC-J6720DW, MFC-J6920DW